Jokerit väänsi makean voiton KHL-kärjestä

KHL / Raportti
Sakari Salminen oli voittolaukauskisan ainoa onnistuja. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit joutui perjantaina kovaan testiin, kun Moskovan TsSKA saapui vierailulle. Isännät pelasivat kurinalaisesti ja pystyivät lopulta vääntämään makean voiton rangaistuslaukauksilla.

Laajalla materiaalilla operoiva TsSKA hallitsi suurinta osaa perjantain taistosta. Jokereista ainoastaan ykköskenttä pystyi siirtämään paineen pitemmäksi aikaa vieraiden päätyyn.

Tasakentällisin helsinkiläisten maalipaikat olivat vähissä, mutta toisaalta myöskään TsSKA ei päässyt vyörymään aivan ykkössektorille. Kummankin joukkueen paketit pysyivät hyvin kasassa, ja parhaat tontit siunaantuivat lähinnä ylivoimapeleissä.

Vieraat kampesivat kahdesti johtoasemaan, mutta Jokerit onnistui tasoittamaan hyvin rullaneen ylivoimansa avulla. Kamppailu oli jo ratketa, kun Stephane Da Costa täräytti päätöserässä kiekon ylänurkkaan, mutta jokeriluotsi Jukka Jalonen haastoi tilanteen. Videolta kelailun jälkeen maali hylättiin paitsion vuoksi.

Jatkoajalla Jokerit oli lähempänä voittoa, kun Charles Genoway laukoi ylärimaan. Lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskisasta, jossa Jokereiden Sakari Salminen oli ainoa onnistuja.

- Meillä oli omat hetkemme ja mahdollisuutemme voittaa ottelu, mutta emme hyödyntäneet niitä. En ole aivan tyytyväinen hyökkäysalueen peliimme, meidän olisi pitänyt olla agressiivisempia, harmitteli vieraiden päävalmentaja Dmitri Kvartalnov.

Jokerit sai otteluun huonon startin, ja vieraat rokottivat heti avausminuutilla. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja palkintona oli kaksi pistettä.

- Alku oli hankala. Tietysti TsSKA on niin paljon parempi joukkue kuin edelliset vieraat täällä, että hetki menee temmon hakemiseen, Jalonen mietti.

- Vastustaja huomioiden varmaankin oli kauden paras pelimme. Ei näitä vastaan voi kukaan hallita koko aikaa. Vähän oli tunnettakin jo pelissä, mikä on tärkeää. Myös virheitä ja kiekonmenetyksiä tuli yhä, joten töitä riittää.

Jokerit ei taipunut fyysisen paineen alla

Moskovalaisjoukkue on sarjan fyysisimpiä ja työteliäimpiä porukoita, mikä pisti Jokerit ajoittain ahtaalle.

- Meiltä oli vielä kolme isoa poikaa pois, joiden vääntövoimaa olisi tarvittu. Silti pystyttiin hyvin kamppailemaan ja ajoittain jopa hallitsemaan. Toisaalta tähän täytyy tottua, sillä harvoin kaikki ovat mukana. Jesse Joensuun saamme mukaan todennäköisesti sunnuntaiksi, muut ovat pitempään sivussa, Jalonen totesi.

Jatkoajalla rimaan kilauttanut Genoway oli ottelussa mukana muussakin, sillä hän ampui viivasta Mika Niemen ohjaaman 2-2-maalin sekä nuhjasi Jan Mursakin kanssa tappelun. Puolustaja koki viime kaudella ottelut TsSKA:ta vastaan eri kantilta, kun hän edusti Moskovan Spartakin.

- Hyvä taistelu. Molemmilla oli kovaa puolustuspeliä ja hyvät systeemit, Genoway mietti.

- Pelasimme parhaan pelimme sovitun systeemin mukaan, kaikki olivat sitoutuneita. TsSKA:ta vastaan voi aina odottaa kovaa ja fyysistä vääntöä, jossa ei voi yhtään antaa periksi. Koin Moskovan derbyn, tai miksi sitä haluaakin nimittää. Ne olivat kiivaita ja tätäkin rankempia taistoja.

Jokereiden ylivoima oli alkukaudesta tehotonta. Parissa viime ottelussa joukkue on kuitenkin iskenyt kuusi ylivoimaosumaa, joten tehot ovat löytymässä.

- Ylivoimasta on tullut painetta lähinnä muualta. Kopissa olemme uskoneet siihen koko ajan. Nyt, kun tulee pari pomppuakin, niin kaikille näyttää paremmalta, kanadalaispakki hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle