Jokereiden karvaus ja ylivoimapeli nollasivat TsSKA:n

KHL / Raportti
Jokereiden karvaus pisti TsSKA:n polvilleen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pisti etenkin avauserässä Moskovan TsSKA:n ahtaalle, kun isäntien sähäkkä luistelu jäädytti vieraat omaan päätyynsä. Ratkaisevat osumat helsinkiläiset iskivät ylivoimalla. Pelin kulku tasoittui jälkimmäisissä erissä, mutta Jokereiden tehokas alku ja järkevä puolustaminen loppupuolella kantoivat 4-0-voittoon.

Moskovalaisilla oli koko ottelun ajan hankaluuksia päästä kontrolloidusti omasta päästä pois. Etenkin avauserässä Jokereiden karvaus oli vieraille todella hankalaa, mutta paineen laskemisen jälkeenkään TsSKA:n kiekollinen peli ei käynnistynyt kunnolla. Joukkue ei pystynyt tulemaan keskialueen yli vauhdilla, eikä myöskään voittanut päätykiekkoja pitkiä pyörityksiä varten

Jokerit loi omat hetkensä paljolti karvauksien ja riistojen avulla. Joukkue pyrki ja pääsi vieraitaan nopeammin omista pois, mutta keskialueen ylittäminen ei ollut helsinkiläisillekään helppoa.

Ottelun ratkaisuksi koitui Jokereiden ylivoima, kun joukkue iski avauserään kaksi maalia. Heti avausminuuteilla Matt Gilroy roiskaisi takapainosta ylänurkkaan ja erän puolivälissä Olli Palolan epäonnistunut laukaus livahti maalin kattoon.

- Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä. TsSKA ei saanut siinä yhtään maalipaikkaa, ja itse iskimme kolmesta ylivoimasta kaksi maalia, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen suitsutti.

Vieraat eivät näistä toipuneet, vaikka hallitsivatkin toisen erän tapahtumia. Jokerit iski kesken vieraiden hallinnan tilanteen 3-0:aan, kun Nicklas Jensen napautti riiston jälkeen terävästi ylänurkkaan. Tämä maali sinetöi ottelun.

- Jensenin 3-0-maali oli iso osuma. Tuollaista yksilötaitoa tarvitsemme, ei olisi joka poika siitä kohti maalia tehnyt, Jalonen sanoi.

TsSKA ei saanut kirivaihdetta aikaan ja Jokerit pelasi ottelun lopun varsin eleettömästi johtoaan suojellen. Loppulukemat 4-0 sinetöityvät tyhjään moskovalaismaaliin.

Aktiivinen karvaus jyräsi etenkin alussa

Jokereiden leirissä on tällä hetkellä itseluottamus kunnossa, sillä alkukausi on sujunut voitokkaasti. 4-0-voitto sarjan huippujoukkueisiin luettavasta TsSKA:sta nosti tunnelmaa entisestään.

- Tasapainoinen esitys meiltä. Kovaa päälle meneminen on ollut meidän peliämme tällä kaudella. Emme päästäneet kovaa vastustajaa pelaamaan omilla vahvuuksillaan, ja pelasimme itse fiksusti. Tietysti kun johdimme 2-0 ja 3-0, niin omaa peliä pitää järkeistää. Ehkä siinä silti on vähän oppimisen paikka, että voisi jatkaa hyvin sujuneen alun tavoin ja hyökätäkin, pohti Antti Pihlström.

- Viime kauteen verrattuna itseluottamus on kunnossa, ja siten peli pysyy paremmin kasassa. Emme ala roiskia, vaan luotamme itseemme.

Joukkueen valmennus oli tyytyväinen riistopeliin. TsSKA on totuttu näkemään todella varmana joukkueena, jota vastaan ei kovallakaan paineella luoda maalipaikkoja. Jokerit pystyi kuitenkin ajamaan moskovalaiset ahtaalle.

- Koko alkukauden olemme pelanneet aktiivisesti. Sieltä on paha vastustajan tulla, kun koko viisikko luistelee hyvin karvaamaan. Riistopeli toimi kyllä nyt erinomaisesti, saimme siitä peräti seitsemän maalipaikkaa. Se on on todella paljon TsSKA vastaan, sillä he pelaavat todella yksinkertaisesti ja varmasti etenkin omassa päässä, jokeriluotsi päätti.

- Jos jotakin negatiivista haluaa kaivaa, niin aloituksia hävisimme liikaa. Niistä vastustaja sai viisi pahaa paikkaa. Onneksi (Ryan) Zapolski oli hyvä tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle