"En tiedä, miksi tuomarit ovat noin epäreiluja" - TsSKA vahvempi myös Helsingissä

KHL / Raportti
TsSKA-pelaajat juhlivat Geoff Plattin tekemään 2-1 osumaa, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja TsSKA:n toinen kohtaaminen viikon sisällä oli edellistä tasaisempi, vaikka päättyikin lopulta TsSKA:n 3-1 voittoon. Ottelun jälkeen erityisesti tuomarit saivat palautetta jokerivalmentaja Erkka Westerlundilta. Molemmat joukkueet ilmoittivat myös uusista pelaajahankinnoista pelin päätyttyä.

Jokereiden revanssi Moskovan TsSKA:sta sai huonoimman mahdollisen alun, kun ottelua ehdittiin pelata vain noin kaksi minuuttia ennen kuin kiekko oli ensimmäisen kerran Jokereiden maalissa. TsSKA voitti kaksinkamppailun Jokereiden päädyssä ja toimitti kiekon viivaan, josta Grigori Paninin heppoinen laukaus löysi tiensä verkkoon muutettuaan suuntaa Jevgeni Korotkovin mailasta.

Maalin jälkeen erä tasoittui ja kiekollinen peli siirtyi Jokereiden haltuun. Samaa mieltä oli Jokereiden illan onnistujiin kuulunut Petteri Wirtanen.

- Kiekollisessa pelissä oltiin tänään jopa edellä. Ihan voitettavissa oleva peli, enkä usko, että meillä on mitään syytä pistää päätä pensaaseen. Moskovassa oltiin viimeksi kenttätapahtumissa jäljessä, joten siihen nähden selkeä parannus, joka antaa paljon enemmän itseluottamusta meille.

Oman joukkueensa kiekolliseen peliin oli tyytyväinen myös jokerivalmentaja Erkka Westerlund.

- Olen ylpeä joukkueesta. Kiekollinen peli oli tänään vastustajaa edellä, mutta edelleen meillä riittää tekemistä siinä, kuinka löydetään se reitti sinne vastustajan maalin eteen näitä kovaa puolustavia vastustajia vastaan. Tasakentällisin loimme enemmän maalipaikkoja.

Ensimmäinen erä meni TsSKA:n avausmaalin jälkeen pitkälti ilman suurempia tapahtumia. Erän paras tekopaikka siunaantui Jokereiden Brandon Kozunille, joka pääsi nokikkain maalivahti Ilja Sorokinin kanssa onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä. Muuten molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kiekkoa päädyn kautta pääsemättä vaarallisille tekopaikoille.

Jäähyt värittivät toista erää

Toinen erä oli kauttaaltaan jäähyjen sävyttämä, kun Jokereille vihellettiin yhteensä seitsemän kahden minuutin rangaistusta ja TsSKA:lle kaksi. Jokereiden alivoima sai täten uurastaa erässä yli kahdeksan minuutin ajan ja onnistui kuin onnistuikin pitämään KHL:n tähän asti vaarallisimman ylivoiman vailla onnistumisia.

- Saimme lisää henkistä energiaa, kun saimmr tapettua kaverin jäähyjä, eikä siitä siten jäänyt juurikaan rasitusta kolmanteen erään. Meillä on alivoima ollut aika hyvällä tasolla muutenkin. Totta kai sitä mieluummin kuitenkin ylivoimaa pelaisi kuin alivoimaa, pohti nimenomaan alivoimalla raatanut Wirtanen.

Lukuisista alivoimista huolimatta erän parhaat maalipaikat tulivat Jokereille, kun esimerkiksi Niko Kapanen pääsi laukomaan rystyltä aivan avopaikasta. Lopputuloksena oli kuitenkin ohilaukaus, ja jokerimaali antoi odottaa itseään erän loppupuolelle asti.

Jokereiden pelatessa alivoimalla Peter Regin onnistui karvaamaan kiekon keskialueella ja kruunasi upean suorituksensa syöttämällä kiekon Wirtaselle täyteen vauhtiin. Pakin jaloista lähtenyt laukaus yllätti muuten hyvän ottelun pelanneen Sorokinin hanskakäden puolelta.

- Regin pääsi siinä karvaamaan hyvin kiekon keskialueella, ja sitten odottelin vain, että pakki tulee maskiin, ja siitä jaloista veto. Kiva saada onnistuminen, mutta totta kai olisin toivonut, että oltaisiin pystytty kääntämään peli kolmannessa erässä.

Toisen erän jäähyihin otti kantaa pelin jälkeen myös Westerlund, joka ei ollut lainkaan tyytyväinen tuomareihin tämänkään pelin jälkeen.

- Tuomarit syövät täällä ihan täysin tiettyjen isojen seurojen kädestä. Tänäänkin sieltä olisi voinut ottaa ainakin viisi poikittaista mailaa pois, mutta ei sieltä tullut yhtään. Se on näköjään se linja. En tiedä, minkä takia he ovat noin epäreiluja. Varsinkin nämä isot seurat vievät meitä 6-0 tässä asiassa.

- Eikä tuomareiden kanssa pysty lainkaan kommunkoimaan, kun he eivät perustele ratkaisujaan mitenkään, vaan menevät vain toiselle puolelle naureskelemaan ja heittelemään high-fiveja keskenään, Westerlund jatkoi.

"Hyvä, että pystyttiin pitämään johto"

Kolmas erä alkoi samoin kuin ensimmäinen: kaksi minuuttia, ja kiekko löytyi toistamiseen Jokereiden maalista. KHL:n maalipörssiä johtava Geoff Platt sai tililleen jo kauden 12 täysosumansa, kun hänen nopea jatkonsa maalin edestä yllätti jokerivahti Riku Heleniuksen.

Tämän jälkeen pelin kuva oli selvä: Jokerit piti kiekkoa, ja TsSKA löi kiekkoa pois ja keskittyi pitämään jokeripelaajat pois maalintekosektorista.

- Olen tyytyväinen, että kolmannessa erässä onnistuttiin pitämään johtoasema. Muuten peli ei ollut parasta meiltä, eikä ilmeisesti Jokereiltakaan. Hyvä, että saatiin voitto täältä mukaan, ruoti TsSKA:n päävalmentaja Dmitri Kvartalnov omiensa otteita.

TsSKA:n taktiikka toimi lopulta täydellisesti, eikä Jokerit saanut erässä oikeastaan yhtään vaarallista maalipaikkaa kiekonhallinnasta huolimatta. Loppunumerot 3-1 löi Simon Hjalmarsson tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen summeria.

- Nämä ovat hyviä pelejä ja kertovat, missä mennään viime kauden jälkeen tällä kaudella. Saadaan arvokasta tietoa meidän tämän hetkisestä tasosta ja pelaajistakin, tuumi Westerlund viitaten Jokereiden neljään edelliseen peliin, joista kaksi on ollut Pietarin SKA:ta ja kaksi TsSKA:ta vastaan ja jatkoi:

- Kyllä tuosta parannettavaa vielä löytyy. Nopeammin on pystyttävä pelaamaan yhdessä ja vastustajan maalille. Se on se suunta, mihin pitää pystyä, jos halutaan näitä isoja vastaan pärjätä.

Ottelulle leimallista oli molempien aktiivinen taklaus- ja karvauspeli sekä lukuisat poikittaissyötöt, kun molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäysalueella pelaamaan kiekkoa poikittain.

Ottelun jälkeen saatiin molemmista joukkueista myös sopimusuutisia, kun TsSKA:n toimitusjohtaja Sergei Fjodorov kertoi, että Antti Pihlströmin siirto moskovalaisseuraan on papereiden tekoa vaille tapulteltu. Jokerit puolestaan tiedotti hankkineensa loppukauden kestävällä sopimuksella latvialaispuolustaja Arturs Kuldan, joka Pihlströmin tavoin edusti viime kaudella Salavat Yulajev Ufaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle