Rissanen ratkaisi Jokereille jatkoaikavoiton

KHL / Raportti
Rasmus Rissanen juhli jatkoajalla iskemäänsä voittomaalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suurta klassikkoa Helsingin Jokerien ja Traktor Tšeljabinskin välisestä kamppailusta ei muodostunut. Kotijoukkue puski kaksi erää tehottomasti Traktorin puolustusmuuriin mutta nousi kolmannessa erässä tasoihin. Ratkaisijaksi nousi lopulta jatkoajalla Rasmus Rissanen, joka laukoi Jokereille 2-1-voiton.

Kotijoukkueen alku näytti vahvalta. Jokerit loi painetta vastustajan päätyyn ja pysyi hyökkäysalueella kiekossa.

Dmirty Pestunovin viimeistelemän Traktorin avausmaalin jälkeen Jokereilla kuitenkin pakka hajosi. Vierasjoukkue otti kiekkokontrollin vahvasti itselleen. Se kiekotteli verkkaisesti omalla alueellaan ja pääsi vaihtamaan viisikkonsa kiekon kanssa.

Jokerit hyökkäsi väsyneenä ja alivoimaisena hajanaisella viisikolla, jolloin hyökkäyspeli jäi kehnoksi. Hitaita lähtöjä ei paljoa nähty, vaan Jokerit pyrki voittamaan suoraviivaisesti tilaa. Nopeita kolmen kaistan suoria hyökkäyksiä nähtiin muutamia, mutta niiden päättäminen jäi vaisuksi.

− Alku oli erittäin hyvä siihen ensimmäiseen jäähyyn asti. Pelattiin huono ylivoima, otettiin jäähy ja päästettiin maali. Sen jälkeen ote hävisi täysin. Traktor oli ylivoimainen ensimmäisen erän lopussa, Jukka Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Toinen erä oli helsinkiläisjoukkueen hallintaa. Sen peliin tuli lisää malttia ja rakennetta. Jokerit jauhoi rauhassa hyökkäysalueellaan pitkiä pyörityksiä ja pystyi siten väsyttämään Traktorin viisikkoa.

Sitkeästi puolustanut vierasjoukkue ei päästänyt Jokereita parhaille paikoille kuin yhden kerran. Pitkän hyökkäyksen jälkeen Jokerit käänsi kiekon nopeasti takaisin, ja Joey Hishon ja Sakari Salminen pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Salminen ei kuitenkaan osunut Hishonin hyvästä tarjoilusta.

Peter Regin joutui jäämään ottelusta sivuun toisessa erässä, mikä sekoitti Jokerien ketjuja. Laitahyökkääjän paikalla nähtiin välillä nuori puolustaja Juho Rautanen, ja keskushyökkääjän roolissa Antti Pihlström.

Aktiivisuus palkittiin kolmannessa erässä

Jokerit pelasi jälleen nousujohteisesti. Alku oli kankea, mutta loppua kohden aktiivisuus, irtokiekkoihin reagointi ja kamppailupelaaminen paranivat, minkä myötä Jokerit sai otteen pelistä. Paine pysyi Traktorin päädyssä jälleen pitkien hyökkäyksien myötä.

− Pitkien hyökkäyksien pelaaminen oli meidän suunnitelmamme, ja siinä olemme koko ajan kehittyneet. Se on meidän vahvin osa-alueemme hyökkäyspelissä. Sitä vastaan on vaikea puolustaa. Pitkien hyökkäyksien avulla saatiin otetta pelin edetessä, Jalonen kommentoi.

Traktorin yhden maalin johdossa edettiin aina kolmannen erän puoleen väliin asti. Jokerit pääsi vihdoin tasoihin, kun Ville Lajunen pommitti ylivoimalla kiekon maaliin.

Maalin jälkeen Traktor tappoi pelin temmon kiekkokontrollin avulla. Jokerit vetäytyi tiiviiksi keskialueelle, kun vierasjoukkue kiekotteli pitkään omalla alueellaan. Verkkainen asemasota ei tuonut maalipaikkoja enää kummallekaan joukkueelle, joten edessä oli jatkoaika.

Sankariksi nousi puolustaja Rasmus Rissanen, joka laukoi tarkasti etuyläkulmaan. Näin ollen Jokerit nappasi voiton ja kaksi pistettä, vaikka peliesitys jätti etenkin avauserän osalta paljon parantamisen varaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle