Jokerit kaatoi Torpedon kauden parhaalla pelillään

KHL / Raportti
Antti Pihlströmin luistelu aiheutti Torpedolle ongelmia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi maanantai-iltana kokonaisvaltaisen ottelun. Viime vuoden pudotuspeleistä tuttu vastustaja Torpedo Nižni Novgorod pysyi koko ajan helsinkiläisten pihdeissä ja täysi pistepotti jäi ansaitusti isännille.

Jokereilla on ollut alkukaudella suuria vaikeuksia pelata ehjää 60 minuuttia. Maanantaina osat kuitenkin loksahtivat kohdalleen ja joukkueen paketti pysyi koko ajan kasassa.

Helsinkiläiset pystyivät pitämään vieraansa pois maalipaikoilta ja loivat itse tarvittavan määrän tilanteita. Myös asenne oli Jokereilla kohdillaan, mistä hyvänä esimerkkinä olivat maalit, joista kolme neljästä joukkue lapioi aivan maalin edustalta.

- Nyt oli semmoista peliä kuin olemme halunneet. Kolme erää pysyi paketti kasassa. Ainoat hankalat hetket olivat toisessa erässä kahden peräkkäisen jäähyn aikana. Ansaittu voitto, olimme koko ajan vähän niskan päällä, mietti jokeriluotsi Jukka Jalonen.

- Varmaankin kauden ehjin pelimme. TsSKA:ta vastaan molemmat pelit olivat hyviä, mutta tässä oli rauha ja sapluuna kunnossa koko ajan. Viisikkotasolla kolme erää putkeen järkevästi ja kovaa. Maalin edessäkin olimme teräviä, se oli positiivinen juttu. Malttia on löytynyt, mutta vielä sitä tietyille pelaajille tarvitaan lisää.

Isännät iskivät erien alussa

Jokerit sai kamppailuun loistavan lähdön, kun tuorein vahvistus Antti Pihlström ajoi maalille. Kiekko jäi pyörimään veräjälle, ja Sakari Salminen lusikoi isännät johtoon jo avausminuutilla. Pihlström oli koko illan pirteänä ja pystyi liikkeellään luomaan tekopaikkoja.

- Pihlström on tuonut mukaan energiaa ja liikettä. Hän on yksi Euroopan parhaista luistelijoista ja kansainvälisen tason kiekkoilija. Heidän ketjunsa voitto tasakentällisin maalipaikat varmaankin kymmenellä, Jalonen suitsutti.

Torpedo kampesi pelin tasoihin, mutta Jokerit otti toiseenkin erään oivan lähdön. Tällä kertaa paluukiekon verkkoon nosti Tomi Mäki. Erän loppupuolella hyvään vireeseen äitynyt Brian O'Neill täräytti vastahyökkäyksestä lukemat 3-1:een.

Ulosajosta huolimatta siisti peli

Pian jokerimaalin jälkeen Torpedon kirimistä hankaloitti myös ykköstähti Kaspars Daugavitsin ulosajo, jonka hän sai Ville Lajuseen kohdistuneesta kyynärpäätaklauksesta. Joukkueiden päävalmentajat olivat kyseisestä tuomiosta varsin eri kannoilla.

- Ei se ollut mielestäni viiden minuutin ja ulosajon paikka. Tuomari otti aivan liian ison roolin itselleen. Kyynärpää kyllä nousi, mutta ei siinä tapahtunut loukkaantumistakaan. Jäähyn paikka, mutta ei ulosajon, viime kevään pudotuspelisarjassa värikkäästi esiintynyt Torpedo-luotsi Peteris Skudra sanoi.

- Onneksi Lajunen ehti vetää pään taakse, että ei osunut täysillä. Jos olisi osunut, niin varmaan olisi lähtenyt pää irti! Ihme, kun tuomarit näkivät niin vaikean tilanteen. Tuomio oli täysin oikea, ja varmaankin tulee KHL:ltä lisäsanktiota, Jalonen pyöritteli päätään.

Joukkueiden viime keväinen taisto näkyi selvästi ensimmäisessä kohtaamisessa Nižni Novgorodissa, mutta Helsingissä ei mitään suurta tunteen paloa enää ollut.

- Hyvä peli, vaikka etenkin itseltäni alku oli vähän hermostunutta. Onneksi parani sitten pelin edetessä. Torpedoa vastaan sytyke tulee kyllä itsestään - täytyisi vaan pitää pää kylmänä, sanoi ottelun päätöslukemat 4-1 viimeistellyt Jesse Joensuu.

- Pitempään on ollut viitteitä paremmasta pelistä. Nyt rakenteet pysyivät kasassa 60 minuuttia ja oli yksi ehjimmistä esityksistä. Tunteeltaan ja intesiteetiltään on varmaan ollut kovempiakin pelejä. Torpedoa vastaan viime kevään juttuja oli ehkä vieraspelissä enemmän, nyt oli normaalimpaa, näki puolestaan Mäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle