Jokereiden ylivoimapeli takoi kymmenennen peräkkäisen voiton

KHL / Raportti
Jokereiden ja Torpedon kohtaaminen oli kovaa vääntöä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden voittoputki kasvoi jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Tasakentällisin hieman alakynnessäkin ollut Jokerit kellisti Helsingissä vierailleen Torpedo Nižni Novgorodin kolmella ylivoimamaalillaan.

Jokereilla oli tiistaina vaikeuksia avata Torpedon tiivistä pakettia. Isännät eivät voineet käyttää tältä kaudelta tuttua nopeaa lähtöä tai kovaa karvausta. Vieraat pelasivat kurinalaista viisikkopeliä ja viimeistään siniviivalta Jokerit ohjattiin kohti nurkkia.

- Jouduttiin hommiin tänään. Hyvä puolustus oli vastassa, eipä paljon paikkoja viidellä viittä vastaan saatu. Jos omissa jäi odottelemaan, niin keskusta oli kyllä aivan tukossa ja vaikeaa oli läpi mennä, mietti Sami Lepistö.

Vieraat pystyivät hienokseltaan hallitsemaan peliä tasakentällisin, mutta jäähyt koituivat venäläisjoukkueen kohtaloksi. Jo avauserässä ottelun sävel kävi selväksi, kun Jokerit iski neljästä ylivoimastaan kaksi osumaa. Kuumavireinen Eeli Tolvanen oli arkkitehtina molemmissa osumissa keräten pisteet 1+1. 

Seitsemän kertaa maalia kohti laukoneella Tolvasella oli ottelussa runsaasti paikkoja tehdä enemmänkin osumia, mutta maalivahti Stanislav Galimov ei suostunut antautumaan nuorukaiselle kertaa enempää.

- Avauserässä meidät toivotettiin tervetulleiksi Helsinkiin, ja saimme paljon jäähyminuutteja. Jokereiden hyvä ylivoima oli tiedossamme, mutta siinä sattui pari ratkaisevaa virhettä. Viidellä viittä vastaan olimme hyviä ja saimme paljon paikkoja. Olen siltä osin todella tyytyväinen joukkueeseeni, pyöritteli Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra.

Tasaista vääntöä loppuun asti

Vieraat onnistuivat myös viimeistelyssä pari kertaa ja peli eteni tasaisissa merkeissä. Loppua kohden vieraiden pitkät hyökkäyspään pyöritykset lisääntyivät, kun taas Jokerit iski lähinnä pystyhyökkäyksin.

Isännät onnistuivat kuitenkin puolustamaan Torpedon pois ykkössektorin paikoilta ja Jokereiden toisessa erässä hankkima 3-2-johto piti. Loppulukemat 4-2 helsinkiläiset viimeistelivät tyhjään maaliin.

- Nyt oli parempaa peliä kuin pari edellistä ottelua. Vastassa oli kova ja fyysinen äijäjoukkue. Kova oli peli ja kovatasoinen peli. Aika tasaista täysillä kentällisillä ja ero tuli ylivoimalla. Avainasia oli myös se, että saimme pidettyä Torpedon painostusjaksoillaan pois aivan parhaista maalipaikoista, analysoi jokerivalmentaja Jukka Jalonen.

- Hyökkäyspeli viidellä viittä ei ollut parhaimmillaan. Syötöt eivät osuneet lapaan, vaikka oli aivan tyhjä kaista. Lisäksi hyvistä paikoista ammuttiin ohi. Toisaalta, kun puolustaa noin ja pelaa hyvällä moraalilla, niin vähemmilläkin maaleilla voi pärjätä.

Voitto oli Jokereiden kymmenes peräkkäinen ja päätti samalla kuuden kotipelin putken. Joukkue lähtee seuraavaksi kolmen ottelun vieraskiertueelle. Jokerikapteeni Lepistölle reissuun lähteminen on hieman erilaista kuin ennen, kun kotiin jäävät puolison lisäksi odottamaan kesällä syntyneet kaksoset. Hyvässä vireessä olevan joukkueen kanssa reissaaminen tarjoaa kuitenkin omat hyvät puolensa.

- Hyvä putki on päällä. Vähänhän se on vaikeaa lähteä nyt, mutta toisaalta tämä on myös levon mahdollisuus, Lepistö virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle