Karlsson pelasti Jokerit

KHL / Raportti
Henrik Karlssonin kolmannen erän torjunnat toivat Jokereille voiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Rutiinisuoritus riitti Jokereille sarja-avauksessa sitkeää Severstal Tšerepovetsia vastaan. Vierasjoukkue hallitsi ottelua, mutta Jokerit ratkaisi pelin paremman ylivoimansa turvin. Hanakasti kohti maalia ampunut kotijoukkue otti lopulta 3-2-voiton Tomi Mäen maalilla.

Puolustajien onnistumiset nostivat Jokerit voittoon helsinkiläisten KHL-kauden avausottelussa. Vierasjoukkue Severstal Tšerepovets vei ottelua ja loi maalipaikkoja, mutta Jokereiden puolustus ja loistavasti pelannut Henrik Karlsson siivittivät kotijoukkueen voittoon.

− Tämä ottelu ratkesi siihen, että Jokerit pelasi parempaa ylivoimaa. He olivat myös vahvoja ottelun alussa. Olen kuitenkin tyytyväinen peliimme, sillä pelasimme paljon paremmin kuin edellisessä ottelussamme. Varsinkin kolmas erä oli meiltä hyvä, ja siitä iso kiitos joukkueelleni, vieraiden päävalmentaja Vaclav Sikora kommentoi.

Molemmat joukkueet vaikuttivat jännittävän sarja-avausta. Varsinkin joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli vaisua, ja hyökkäyspäässäkin puolustajat vastasivat parhaista onnistumisista.

− En usko, että ajankohdalla oli vaikutusta. Me olemme olleet jäällä kuitenkin jo monta viikkoa, vaikka kalenterin mukaan tämä peli olikin aikaisin. Matka on kuitenkin pitkä, joten ensimmäistä pelistä ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä, jokeripuolustaja Ville Lajunen kommentoi.

Ottelun voittomaali nähtiin kolmannessa erässä. Jokereiden nopea vastaisku toimi: Jesse Joensuun jättösyöttö tavoitti Tomi Mäen, jonka unelmalaukaus kilahti vierasjoukkueen yläkulmaan, ja Jokerit siirtyi 3-1-johtoon.

− Saimme kolmannessa erässä todella tärkeän maalin. Jani Rita pelasi hemmetin hienosti laidassa, ja Joensuu jätti pienen Mäelle. Tomi laittoi siitä kiekon hienosti maalin, "Mäksä" on aiemminkin laittanut Serverstalia vastaan kiekon samaan paikkaan, Lajunen kertasi voittomaalia.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa peliin.

− Olimme tänään altavastaajia. En ole lainkaan tyytyväinen joukkueeni pelaamiseen tai viisikoidemme yhtenäisyyteen. Me emme missään tapauksessa voi pelata näitä joukkueita vastaan mies miestä vastaan -peliä, vaan meidän pitää pelata paremmin yhteen ja viisikkona.

− Meillä on tämän joukkueen kanssa paljon työsarkaa jäljellä. Meidän on opittava ja käytävä tilanteita läpi. Vielä kerran: se on meidän ainoa mahdollisuutemme olla tämän sarjan parhaita joukkueita, jos pelaamme viisikkopeliä molempiin suuntaan. Tänään se ei onnistunut, Westerlund arvosteli.

Toisen erän pikamaalit

Vaisun ja maalittoman avauserän jälkeen maalihanat aukesivat heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Severstalin komea ylivoimakuvio tavoitti maalin kulmalle nousseen Juri Trubatševin, joka nosti kiekon tyhjään maaliin ja vieraat 0-1-johtoon. Komean syötön tilanteessa tarjosi puolustaja Andrei Šefer.

− Aloitimme ensimmäisen erän hyvin, mutta sen jälkeen tyydyimme katselemaan. Siihen ei ole varaa, sillä vastustajakin osaa pelata. Meillä oli hieman yli-innokkuutta joissain kohdin, mutta tärkeintä oli saada ensimmäistä pelistä täydet kolme pistettä, Lajunen kommentoi.

Jokerit vastasi alle 30 sekunnissa Philip Larsenin maalilla. Kotijoukkueella oli tilanteessa myös tuuria: Pekka Jormakan poikittaissyöttö pysähtyi Jevgeni Kovyršiniin, joka ei kuitenkaan saanut kiekkoa haltuunsa. Hidastettu syöttö päätyi lopulta Larsenille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Jokerit siirtyi johtoon kolme minuuttia myöhemmin, kun Jokerit pääsi pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Severstalin alivoimakolmikko valui liiaksi oman maalin eteen, ja helsinkiläiset iskivät välittömästi. Pirteästi ottelussa pelannut Juhamatti Aaltonen syötti, ja Ville Lajunen ampui suoraan syötöstä kiekon maaliin.

− Se meni suunnitelman mukaan. Aaltonen antoi hyvän poikittaissyötön, ja Joensuu teki tilanteessa erinomaisesti maskia. Onneksi veto meni maalia kohti, Lajunen kertoi.

Tunnustelevasti edennyt kolmas erä näytti ratkeavan Mäen 3-1-maaliin, mutta Kovyršin toi vieraat maalin päähän ja peliin mukaan.

Jokerit oli kolmannen erän lopulla pahoissa vaikeuksissa, mutta vakuuttavasti pelannut Karlsson torjui Jokereille avausvoiton huipputorjunnoillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle