Jokerit kesti Severstalin rajun vyörytyksen − yhdeksäs peräkkäinen voitto kovalla työllä

KHL / Raportti
Tolvanen osui maalipuiden väliin jälleen kerran.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit oli ajoittain helisemässä, kun Severstalin rajusti taklaavat hyökkääjät rymistelivät helsinkiläisten päätyyn. Jokerien voittoputki sai lopulta jatkoa niukan voiton myötä.

Jokerit sai kotihallissaan vastaansa nousujohteisen Severstalin. Venäläisjoukkue taisteli ja taklasi armottomasti koko kuusikymppisen ajan, mutta helsinkiläismiehistö kesti kuin Rocky Balboa konsanaan, ja nappasi kärsivällisen esityksen päätteeksi tililleen uuden voiton.

Jokerit joutui heti ottelun alussa alivoimalle, kun kapteeni Peter Regin lähti istunnolle kampituksesta. Jäähy aiheutui Severstalin erittäin nopeasta hyökkäyksestä. Jäähyilyt jatkuivat pitkin ottelua, ja avauserässä mentiin pätkä tasavajaallakin.

Olli Palola ajoi maalille törmäten Severstalin maalivahtiin Julius Hudacekiin siten, että slovakkivahti kaatui. Kokenut venäläispuolustaja Vitali Visnevski oli heti paikalla koulimassa Jokerien hyökkääjää.

Jokerien ylivoima on yleisesti ottaen KHL:n parhaimmistoa, mutta sunnuntain ottelussa tulos ei ollut sen suhteen toivotunlainen. Puolustaja Sami Lepistö osallistui aktiivisesti pelin pyörittämiseen ja antoi laukauksensa viuhua useaan otteeseen.

Yhden ylivoimapaikan Jokerit sai nimenomaan Lepistön kovan laukauksen myötä. Kiekko lirui kuitenkin maalinedusruuhkasta ohi maalin.

Erän viimeisellä minuutilla nähtiin hyvä osoitus Severstalin koko ottelun jatkuneesta aggressiivisuudesta, kun joukkue riisti kiekon Matt Gilroylta ja karkasi hyvään vastaiskuun.

Toisessa erässä Severstal jatkoi kovaa myllytystään. Joukkueen kapteeni Dmitri Kagarlinski pääsi nokikkain Jokerien Ryan Zapolskin kanssa. Näppärä nostoyritys kimposi Jokerien maaliraudoista ulos.

Lepistö vastasi myös ottelun avausmaalista, kun puolustaja lähetti nopean kiekon kohti vastustajan maalia. Syötöt maaliin saivat Eeli Tolvanen ja Pekka Jormakka.

Vaikka erässä ei venäläishyökkääjän paikan ja Lepistön osuman lisäksi muita huipputontteja ollut, riitti kaksikymppisellä sykettä melkoisesti. Jokerit joutui erätaukosummerin soidessa vielä alivoimalle, kun hyökkääjä Nicklas Jensen lähetettiin pikkukakkoselle, joka tulisi täytäntöön kolmannen erän alussa.

Jokerit joutui Jensenin jäähyn jälkeen heti uudelleen alivoimalle, kun Tommi Kivistö tempaisi kiekon katsomoon punaviivan väärältä puolelta. Helsinkiläiset selvittivät tilanteen, vaikka Jevgeni Mons käänsikin kiekon kertaalleen vaarallisesti maalille. Rasmus Rissanen oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla siivoten pikkumustan väljemmille vesille.

Jokerit siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun KHL:n syys- ja lokakuun parhaaksi tulokkaaksi valittu Tolvanen nousi hyökkäysalueen kulmasta keskemmälle, ja kiskaisi vihaisella rannekudilla kiekon etukulmasta ohi Hudacekin.

Severstal pääsi kuin varkain peliin mukaan, kun Daniil Vovtsenko vapautui jäähyaitiosta. Venäläisten kapteeni Kagarlinski murtautui Vovtsenkon kanssa kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, ja tarjoili tälle maukkaan lättysyötön takatolpalle. Zapolski oli maalillaan voimaton.

Ottelun viimeiset minuutit Severstal painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Jokerit kesti vastustajan kuuden miehen vyörynkin. John Norman napautti vielä sekunteja ennen päätösvihellystä loppunumeroiksi 3−1 tyhjään Severstal-rysään.

» Lähetä palautetta toimitukselle