Häntäpään porukka jälleen Jokereiden mörkönä

KHL / Raportti
Severstal kaatoi Jokerit.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit jatkoi lauantaina tältä kaudelta tuttua tarinaa, kun kärkipään joukkueen kaatanutta loistopeliä seurasi ennalta heikompi vastustaja ja heikko esitys. Jokereiden peli jäi pahasti vajaaksi, ja läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä oleva Severstal Tšerepovets haki täyden pistepotin areenalta.

Jokereiden pelissä oli koko illan ajan paljon ongelmia. Viisikoiden etäisyydet ja ajoitukset olivat pielessä, ja hallitut keskialueen ylitykset olivat vähissä. Myöskin torstain SKA-ottelussa nähty kamppailuhalukkuus oli kadonnut.

Vierailla sen sijaan oli heikosti sujuneesta kaudesta huolimatta hyvä meininki. Joukkue pelasi vieraskaukalossa aktiivisesti ja pystyi näpäyttämään jokerilaumaa.

– He haistoivat veren aktiivisella karvauksellaan keskialueella ja meidän päässämme. Emme pystyneet vastamaan siihen, joka kertoo, ettemme olleet valmiita pelaamaan. Yritimme heti pelin alussa liian hienoja, joka antoi pelille väärän sävelen. Meillä oli saumoja, minullakin, mutta meidän pitää saada kiekkoa enemmän maalille ja pystyä haastamaan vahvemmin niin hyvä maalivahti kuin heilläkin on, Charles Genoway mietti.

Jokerileirissä riittää miettimistä

Severstal aloitti kamppailun hyvin ja vei alkua selvästi. Vähitellen isännät pääsivät peliin mukaan, mutta vieraat kuittasivat silti johto-osuman, kun Sergei Monakhov laukoi jokeripakin jaloista takanurkkaan.

Ilta vaikutti Jokereille tuskaiselta kaiken puolin. Toisen erän lopulla helsinkiläiset onnistuivat kuitenkin tasoittamaan pelin, kun Pekka Jormakka suti maalin edestä kiekon verkkoon. Paikkoja erässä oli myös muun muassa Joey Hishtonilla, mutta tulos oli heikkoa.

Päätöserässä Jokerit lähti jahtaamaan pakkovoittoaan, mutta vieraat olivat toista mieltä. Ensin joukkue iski suoraan b-pistealoituksesta. Seuraavan reilun neljän minuutin aikana vieraat karkasivatkin jo 4-1-johtoon, kun jokeripuolustusta kierrettiin oikealta ja vasemmalta. Täten tšerepovetsilaiset hakivat Helsingistä yllätysvoiton.

– Jokaista mietityttää, mitä tapahtui. Pari päivää sitten voitimme sarjakärjen (Pietarin SKA) huikealla taistelulla kotona. Sitten tulee Severstal ja häviämme 4–1. Kyllä varmaan jokainen tajuaa, kun seuraava peli tulee, että nyt pitää tapahtua jotain. Sapettaa paljon, huokasi Jokereiden ainokaisen tehnyt Jormakka.

– Voittavan joukkueen pitää olla tylympi. Pitää pelata pienetkin tilanteet niin, ettei anna vastustajalle yhtään saumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle