Onnekas ylivoimamaali takasi Jokereille pisteet

KHL / Raportti
Jokerit nappasi kolme pistettä Kunlunia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit paransi kiekollista peliään ja nappasi 3–1-voiton Red Star Kunlunista. Helppo peli ei Jokereilla tälläkään kertaa ollut, mutta lopulta kolmannen erän onnekas voittomaali ylivoimalla ratkaisi pisteet Jokereille.

Jokerit nappasi viikon toisesta kotiottelustaan toisen voiton, kun Kunlun Red Star jäi jalkoihin 3–1-lukemin.

Kunlun oli valinnut hieman heikon pelisuunnitelman Helsinkiin Jokereita vastaan. Joukkue pyrki omalla alueella kiekottelemaan, mutta syötöt eivät napsuneet kohdilleen. Vahvasta riistopelaamisesta tunnettu Jokerit ryösti kiekon kerta toisensa jälkeen hyökkäysalueellaan ja loi niistä pitkiä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja.

Kiinalaisjoukkue tukki keskialueen heikosti, mikä mahdollisti Jokereille laadukkaan suorahyökkäyspelaamisen. Ensimmäisessä erässä Jokerit joutui pelaamaan ainoastaan viisi päätykiekkoa, kun usein se joutuu latomaan niitä yli kymmenen erää kohti.

Jokerit pystyi myös kääntämään peliä nopeammin ja terävämmin omalta alueelta kuin monesti aiemmin. Jokaisen oman alueen puolustuspelin jälkeen joukkue ei vetäytynyt maalin taakse viivelähtöön.

Maalia helsinkiläisjoukkue joutui kuitenkin odottamaan toisen erän puoleen väliin asti. Jokerit vyöryi kiekon kanssa hyökkäysalueelle, ja Pekka Jormakka laukoi joukkueensa johtoon. 

Jormakan maaliin vahvan maskin teki ruotsalaissentteri John Norman.

– Se minun laukaukseni ei olisi ikinä mennyt sisään ilman Johnin maskia. Näin jo, kun kiekko lähti, että veskari ei näe mitään, että nyt voisi mennä sisään, Jormakka sanoi.

Kunlun tuli tasoihin erän lopulla. Sami Lepistö oli pari luistelupotkua myöhässä ja Lucas Lessio karkasi puolittain läpi sekä viimeisteli hienosti Ryan Zapolskin selän taakse.

Päätöserän alussa Jokereille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa, ja hieman onnekkaasti Kunlunin puolustajan kautta kiekko löysi lopulta tiensä maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Lepistö.

– Ensimmäisessä erässä olimme melko hyviä. Toisessa erässä meidän kaksi kärkiketjua eivät pelanneet niin kuin osaavat ja haluamme heidän pelaavan, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Kunlunin päävalmentaja Bobby Carpenter harmitteli joukkueensa jäähyilyä.

– Otimme liikaa jäähyjä, emmekä siksi antaneet itsellemme mahdollisuutta voittaa.

Jokerit paransi kiekollista peliään tilastojen valossa

Verrattuna viimeaikaisiin otteluihin torstain Kunlun-peli oli Jokereilta kehitysaskel. Jokereita on leimannut kiekosta luopuminen ja runsas päätykiekkojen määrä, joka on peliä kohden ylittänyt jopa 40. Kiekollisesta pelistä on ollut aistittavissa arkuus ja toisaalta turhautuneisuus.

Kunlunia vastaan Jokerit pääsi useammin kiekon kanssa hyökkäyssiniviivan yli kuin joutui turvautumaan siirtokiekkoon. Kiekon kanssa ylityksiä oli 32 kertaa ja siirtokiekkoon turvauduttiin vain 27 kertaa.

Jokereiden pelirohkeus ja määrätietoisuus keskialueen ylittämisessä olivat paremmalla tasolla kuin aiemmissa otteluissa. Vauhtia kelattiin alhaalta ja keskialueella uskallettiin haastaa. Toki Kunlunin repaleinen puolustaminen edesauttoi Jokereiden pelaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle