Jokerit avasi kautensa ennätysaikaisin

KHL / Raportti
Kunlun pääsi lopulta juhlimaan voittoa Tikkurilan kesäillassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ulkona ollut kesäsää ei hidastanut tahtia Jokereiden avatessa kautensa harjoitusottelulla kiinalaista Red Star Kunlunia vastaan. Olympialaisten takia poikkeuksellisen aikaisin alkanut KHL-kausi sai helsinkiläisittäin hieman mollivoittoisen startin Jokereiden hävittyä 2−3.

Pelipaikkana toiminut Tikkurilan Trio-areena oli loppuunmyyty, kun yli 2000 katsojaa oli saapunut viettämään heinäkuista perjantaita jääkiekon parissa. Joukkueiden lyhyestä treeniajasta huolimatta Tikkurilassa nähtiin vauhdikas ottelu, vaikka pelaamattomuus ja yhdessä tekemisen rutiini vielä monilta pelaajilta luonnollisesti puuttuivatkin.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta tavanomaista kesäkiekkoa, eikä maalipaikoilla erityisesti juhlittu. Vierasjoukkue Kunlun oli lähempänä maalintekoa päästyään muutaman kerran nopeaan ylivoimahyökkäkseen Jokereiden puutteellisen oman alueen puolustuspelaamisen johdosta.

Maaliin asti vieraat eivät kiekkoa kuitenkaan saaneet erinomaisen ottelun pelanneen Ryan Zapolskin torjuntojen ansiosta.

Lopulta avausmaalista vastasi kotijoukkue. Jokereiden ykkösvitja Jesse JoensuuPeter ReginNicklas Jensen sai kiekon pyörimään Kunlunin alueella, kunnes Jensenin nopea laukaus putosi Kunlunin suomalaismaalivahti Tomi Karhusen varusteista maaliviivan tuntumaan. Syntyneen mylläkän päätteeksi kiekko löysi tiensä maaliin, ja tekijäksi merkittiin laukoja Jensen.

Maalin lisäksi Jensen väläytteli läpi ottelun nopeasti lähtevää laukaustaan ruudin oltua vielä kuitenkin muissa tilanteissa märkää. Myös toinen uusi jokeri-hyökkääjä, Eeli Tolvanen, oli hyvällä pelipäällä. Tolvanen pääsi laukomaan useaan, mutta tolppaa lähemmäs nuorukainen ei jokeridebyytissään laukausta saanut.

Tolvanen kuitenkin varmasti täytti odotuksensa, mistä kertoi se, että valmennusjohto laittoi miehen kentälle aivan viime minuuteilla Jokereiden hakiessa tasoitusta.

Toinen erä oli edellisen tapaan tasainen molempien joukkueiden onnistuttua maalinteossa. Ensin Jokereiden toinen Jensen, Jesper B. Jensen päätti suoran hyökkäykseen omaan ratkaisuun laukomalla kiekon Karhusen maalin yläkulmaan.

Hetkeä myöhemmin Kunlun pääsi kuitenkin kuittamaan Rasmus Rissasen ja Joonas Jalvantin hukattua Kyle Chipchuran Jokereiden omalla siniviivalla. Päästyään nokikkain Zapolskin kanssa Chipchura iski kiekon varmasti verkkoon.

Mainittu puolustajakaksikko oli Jokereiden pakkipareista eniten pulassa ja vain hetki maalin jälkeen Kunlun-pelaaja oli jälleen yksin läpi. Laukaus karkasi tällä kertaa kuitenkin yläilmoihin ja näin kaksikko välttyi toiselta peräkkäiseltä takaiskulta.

Jos kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia, kolmannessa Jokereita kohtasi kiinalainen vyöry. Jokereihin kymmenen vuoden tauon jälkeen palannut Sami Lepistö totesikin ottelun jälkeen, että "hyvä jos kolmannessa erässä saatiin vetoa vastustajan päätyyn".

Vyöry tuotti vierailijoiden kannalta myös tulosta, kun ensin Konstantin Makarov iski pelin tasoihin ja myöhemmin Pavel Vorobei ylivoimalla Kunlunin 3−2-voittomaalin Oliver Lauridsenin istuessa jäähyllä. Ottelun lopussa Jokerit pääsi vielä yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia, mutta niin Tolvasen kuin Nicklas Jenseninkin laukaukset viuhuivat ohi.

Tuloksena ottelusta Jokereille siis 2−3-tappio, mutta tulosta tärkeämpää joukkueelle oli nähdä monet uudet pelaajat tositoimissa ensimmäisen kerran. Lepistö ja toinen paluumuuttaja, Tommi Kivistö, täyttivät omat ruutunsa vakuuttavasti, mutta esimerkiksi kovin odotuksin joukkueeseen saapuneen puolustajan, Matt Gilroyn, otteet puolustuspäässä jättivät paljon toivomisen varaa.

Lisäksi jobinpostia joukkueelle toi Pekka Jormakan tilanne. Jormakka jätti ottelun 3. erän väliin, mutta vielä ei ole tietoa, onko kyse loukkaantumisesta vai varotoimenpiteestä.

Jokerit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin nähdään, onko Jormakka mukana joukkueen kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle