Tolvanen ja tehokas toinen erä Jokereiden pelastajina

KHL / Raportti
Tolvanen kasvatti maalisaldoaan kahdella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Alkukauden yllättäjä Neftehimik pisti Jokerit keskiviikkona ahtaalle. Toinen erä ratkaisi pelin kuitenkin helsinkiläisille, kun isännät pääsivät nopeisiin vastahyökkäyksiin ja latoivat neljä maalia. Tahtipuikkoa Jokereiden 6-3-voitossa heilutti Eeli Tolvanen tehoilla 2+2.

Neftehimik ei päästänyt tauolta palanneita Jokereita helpolla. Vieraat loivat etenkin ensimmäisessä erässä painetta jokereiden avauspelaamiseen, eivätkä isännät päässeet oikein liikkeelle. Painostus tuotti myös pari maalia, jotka vieraat iskivät Karri Rämön eteensä pudottamista kiekoista. Pakkipari Sami Lepistö ja Mike Lundin oli tilanteissa mukana, mutta ei pystynyt estämään venäläisjoukkueen viimeistelyä.

Toisessa erässä tahti oli kuitenkin toinen. Jokerit nopeutti avauspeliään ja pääsi ohi vieraiden kärkikarvaajista. Pakkien ja hyökkääjien välissä oli reilusti tilaa ja Jokerit paineli nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tahti oli tuhoisa, kun isännät takoivat kolme maalia pystyhyökkäyksistä ja yhden ylivoimalla.

Vieraat eivät tästä tyrmäyksestä enää toipuneet, vaikka hallitsivatkin päätöserää. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta Jokereiden 6-3-voitto.

- Alussa olimme alakynnessä, kun Neftehimik oli valmiimpi. Kaksinkamppailuissa oli vaikeuksia. Toisessa erässä olimme vastahyökkäyksissä tehokkaita. Kolmas oli rikkonainen jäähyjen vuoksi. Kova ja fyysinen peli ja kovaa painetta tuli pakkeihin koko ajan, näki jokeriluotsi Jukka Jalonen.

- Toisessa erässä ehdimme päätykiekkoihin paremmin ja avasimme hiukan yksinkertaisemmin ja nopeammin keskialueelle. Nyt olimme tehokkaita vastahyökkäyksissä, aina ei näin tehokkaasti toki mene.

Odotuksia paremmin alkukauden pelanneen Neftehimikin päävalmentaja Andrei Nazarov oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa peliin. Hänellä oli myös selkeä näkemys siihen, miksi joukkue on pelannut paremmin kuin viime kaudella.

- Olemme juoneet vähemmän kaljaa ja treenanneet enemmän, Nazarov nauratti toimittajia.

- Isännät veivät ottelun toisen erän ansiosta. Sen jälkeen oli vaikea enää keskittyä ja päästä mukaan. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueeni esitykseen ja yrittämiseen.

Jokereilla loukkaantumishuolia

Helsinkiläisjoukkue menetti maaottelutauolla tehosentteri Brian O'Neillin sairastuvalle. Yhdysvaltalainen palaa kaukaloon vasta tammikuun puolella. Keskiviikon ottelussa hänen tilallaan oli John Norman, joka keräsi kaksi syöttöpistettä. Yhteispeli joukkueen ykköstykin Eeli Tolvasen kanssa asettui heti uomiinsa.

- Norman on fiksu sentteri ja istui ketjuun hyvin. Hän sai hyvin kiekkoja keskellä ja pääsi siitä jakamaan meille laitoihin. Olen treenannut koko alkukauden kuitenkin Brianin kanssa, joka on aika erilainen pelaaja, enemmän sellainen väkkärä, illan sankari Tolvanen kuvaili.

- Hänet voi heittää kentälle tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olihan hän myös Ruotsin mukana maajoukkueessa, ja se on aika kova näyttö.

Tolvanen itsekin oli mukana edustustehtävissä. Maalit maajoukkueessa lämmittivät mieltä, mutta tahti KHL:ssä jatkui murhaavana. Nuori laituri pääsi jälleen iskemään myös ylivoimamaalin vakiopaikaltaan b-pisteen kaarelta Lepistön syötöstä. Toisen erän tehokkuuden hän pisti osoittain vastustajan piikkiin.

- Helppoa siinä on operoida, kun Lepistö on niin ovela pelaaja viivassa, Tolvanen mietti.

- Toisessa erässä kaveri nukkui vähän. Pakit avasivat hyvin ja hyökkääjät voittivat kaksinkamppailuita. Noiden ansiosta saimme sitten hyviä hyökkäyksiä.

Jokereiden sairastupa sai ottelussa lisää täytettä, kun puolustuspäästä tippuivat Jespen Jensen sekä päähänsä osuman jälleen saanut Mike Lundin. Lisäksi Oliver Lauridsen tappeli itsensä suihkuun summerin soimisen jälkeen. Jokerivalmennuksen ensiarvion mukaan loukkaantuneita ei kannata odotella takaisin kaukaloon aivan heti.

» Lähetä palautetta toimitukselle