Ridan pyörähdys vei Jokerit voittoon

KHL / Raportti
Jere Sallinen oli maanantain kovin tehomies.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maanantainen KHL-taisto sai huomattavasti lisäväriä, kun Jokereiden Jani Rita viimeisteli läpiajonsa upealla pyörähdysharhautuksella. Osuma jäi lopulta voittomaaliksi, kun Jokerit kaatoi Medveščak Zagrebin lukemin 4–1.

Jokerit lähti illan kamppailuun hyvällä sykkeellä ja vei alkua selvästi. Hallinta johti 1–0-maaliin, jonka jälkeen isäntien tahti löystyi ja vieraat pääsivät peliin mukaan. Peli aaltoili päästä päähän, eikä kummankaan osalta voitu puhuatiiviistä viisikkopelistä.

Toisessa erässä mentiin edelleen päästä päähän, mutta huippupaikat ja intesiteetti puuttuivat, joten taistossa oli paljon pelailun makua. Herätys tuli vasta erän lopussa, kun Jani Rita polkaisi karkuun, jarrutti maalin nurkilla ja kiepautti kiekon takanurkkaan tehden yhden kauden hienoimmista KHL-maaleista.

– Pakki oli hyvin messissä, joten jotain piti keksiä. Jarruttaessa kaveri meni ohi, ja pisti vielä jarrutuksellaan maalivahdille lumet silmille. Ei ollut oikein muuta tilaa, kuin pyörähtää takakautta. Pyörähtäessä onneksi pysyi kiekko mukana. Eipä noita pahemmin ole tullut koskaan yritettyä saati onnistuttua, Rita hymyili pelin jälkeen.

Vieraat pääsivät vielä mukaan taistoon aivan erän lopussa syntyneellä ylivoimamaalilla. Jokerit kuitenkin kuittasi heti erätauon jälkeen, kun illan tehomies Jere Sallinen naulasi suoraan syötöstä lukemiksi 3-1. 

Jokereiden viisikot venyivät parissa ensimmäisessä erässä, mikä avasi vieraille paikkoja. Päätöserässä helsinkiläiset pystyivät kokoamaan rivinsä, eikä kroatialaisjoukkueella ollut lopulta mahdollisuuksia kiriin. Loppulukemat tyhjään maaliin iski koko kentän mittaisella laukauksella Topi Jaakola.

– Kaksi erää aika perussuoritusta. Kolmanteen saimmme tiivistetty ja pidimme vastustajan pois paikoilta. He laukoivat paljon, mutta sektoriin eivät päässeet. Kokeiltiin nyt erilaisia kenttiä, mikä varmasti vaikutti eheyden puuttumiseen, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund mietti.

- Tulos ei ollut sitä, mitä haettiin. Olen kuitenkin tyytyväinen taisteluun, emme vain saaneet toista maalia, huokasi Jokereita vuolaasti kehunut Medveščak-valmentaja Gordie Dwyer.

Sallinen illan tehomiehenä

Jokerit pystyi etenkin alussa luomaan hyvin tekopaikkoja. Hyökkääjistä erityisen pirteästi esiintyi Sallinen, jonka peli on viime aikoina asettunut uomiinsa. Sallinen iski maanantaina tehot 1+2.

– Sallinen tykkää pelata keskellä, kun saa osallistua enemmän peliin. Näyttäisi sopivan paremmin kuin laidassa pelaaminen, Westerlund kiitteli.

Helsinkiläisten neloskenttä on puolestaan ollut viime aikoina tasaisen hyvä, ja pystynyt puolustusvelvoitteensa ohella tekemään myös pisteitä. Vitjan koostumus on vaihdellut jonkin verran, mutta liimaavana pelaaja on ollut sentteri Petteri Wirtanen.

- Pisteiden valossa on mennyt hyvin. Koostumus on vaihdellut hieman, mutta Wirtanen on ollut erinomainen. Hän pelaa loistavaa lätkää, luistin kulkee ja syötöt tulevat lapaan. Siinä on helppo pelata vierellä, kiitteli voitto-osuman viimeistellyt Rita.

» Lähetä palautetta toimitukselle