Jokereiden pisteputki jatkui heikollakin esityksellä

KHL / Raportti
Ville Lajunen kuittasi virheensä jatkoaikamaalillaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit otti tiistaina voiton nihkeällä esityksellä, kun suurimman osan ajasta peliä hallinnut Medveščak Zagreb kaatui vasta jatkoajalla. Ottelun jälkeen isäntien valmennus soimasi joukkueen asennetta.

Hyvässä vireessä viime ajat ollut Jokerit lähti tiistain otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Kroatilaisjoukkueen kausi ei ole mennyt kovin hyvin, mutta Helsingissä joukkue näytti, että se ei ole vielä luovuttanut. Ero asenteissa olikin koitua Jokereiden kohtaloksi.

Isännät pelasivat mainiosti avausminuutit, mutta sen jälkeen vieraat ottivat homman haltuunsa. Jokerit ei saanut pitkiä pyörityksiä vieraspäätyyn, ja kroatialaisjoukkue ampaisi yleensä ärhäkästi pystyhyökkäykseen. Myös vieraiden karvaus aiheutti helsinkiläisille ongelmia.

Jokerit pääsi tehokkaan viimeistelynsä ansiosta lähtemään päätöserään johtoasemassa, mutta vieraat painoivat pelin tasoihin. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, kunnes muutoin heikon ottelun pelannut Ville Lajunen lämäsi isännät voittoon. 

- Ei ole helppoa pelata tällaista kotiputkea, välillä tekisi hyvää käydä vieraspeli. Henkinen kantti jotenkin katoaa, ja luullaan saavamme palkinto helpolla. Tässä sarjassa pitää kuitenkin tehdä täysi työ joka ikinen ilta, jos meinaa voittaa, ,huokasi Linnanjuhliin kiirehtinyttä Jukka Jalosta lehdistötilaisuudessa tuurannut jokeriluotsi Raimo Helminen.

- Hyvä alku, joku 4-5 minuuttia. Sen jälkeen kadotimme otteemme. Se johtui toki paljon myös siitä, että vastustaja oli hyvä. He olivat valmiimpia kamppailemaan kuin me, ja veivät monet taistelutilanteet ja olivat pelin päällä. Hyvänä asiana tästä toki voitto, joka onnistuttiin jotenkin kaivamaan.

Vieraiden päävalmentaja Gordie Dwyer oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen, vaikka mukaan tarttuikin vain yksi piste.

- Edellisessä kohtaamisessa Jokerit oli tosi hyvä ja purki meidän paineistuksemme erinomaisesti. Teimme nyt pieniä viilauksia taktiikkaan ja onnistuimme olemaan enemmän hyökkäyspäässä. Loimme hyvin tilanteita, mutta Jokerit kuittasi omistaan tehokkaasti, kanadalaisluotsi näki.

- Varsinkin kolmannessa erässä olimme tosi hyviä. Valitettavasti hävisimme siihen jatkoajan rangaistukseen. Olen silti ylpeä joukkueestani. Olimme tänään ison osan ajasta parempi joukkue.

Zagrebilaisten karvaus pisti Jokerit ahtaalle

Jokerit sai kamppailuun unelma-alun, kun muutaman minuutin kovan paineistuksen jälkeen Frank Gymer iski uransa ensimmäisen KHL-osuman. Vieraat kuitenkin kuittasivat heti seuraavassa vaihdossa. Myös Medveščakin toinen maali tuli Jokereille hankalaan paikkaan, kun vieraat iskivät alivoimalla heti toisen erän alussa.

Jokerit kampesi kuitenkin vielä johtoon toisessa erässä Tommi Huhtalan osumalla. Vieraat olivat kuitata tämänkin osuman nopeasti, mutta videotarkastuksen jälkeen maalia ei hyväksytty potkuliikkeen vuoksi.

Kolmannessa erässä Jokerit ei saanut omaa peliään käyntiin lainkaan, ja joukkue laukoi vain kolmesti kohti vieraiden maalia. Lopulta zagrebilaiset tasoittivat ottelun kolmannen erän puolivälissä.

- Ei ollut paras esitys meiltä. Vastustaja oli myös kova. Onneksi saatiin voitto kuitenkin, mietti Huhtala ottelun jälkeen.

- Etenkin kolmannessa erässä olimme kiekolla huonoja. Teimme heikkoja ratkaisuja ja menettelimme kiekkoja. Vastustaja sai niistä sitten henkeä päälle.

Paljolti kanadalaisista koostuva Medveščakin karvasi ajoittain ärhäkästi ja rynni kohti Jokereiden maalia. Helsinkiläiset ovat viime aikoina pelanneet mainiosti KHL:n kovimpia joukkueita vastaan, mutta reilusti pudotuspeliviivan alle valahtanut kroatialaisjoukkue pisti isännät ahtaalle.

- Ehkä he vähän suoraviivaisemmin pelaavat kuin monet muut, eivätkä rakenne trappia. Molemmat paineistivat tänään, ehkä senkin takia menettelimme kiekkoja, Huhtala päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle