Jokerit nappasi vihdoin täyden pistepotin

KHL / Raportti
Sakari Salminen oli yksi Jokerien parhaista pelaajista Lokomotivia vastaan. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ensimmäisen erän jälkeen näytti vahvasti siltä, että Helsingin Jokerit jää jälleen ilman voittoa. Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja nappasi kaivatun voiton Lokomotiv Jaroslavlista lukemin 4-3. Peter Reginin ketju oli isossa roolissa, sillä se värkkäsi kolme maalia.

Ennen ottelua Helsingin areenassa palkittiin hienosta urasta jokeri-ikoni Jani Rita, joka sai useaan otteeseen illan aikana raikuvat suosionosoitukset yleisöltä.

Ottelun avauserää kotiyleisö sen sijaan ei palkinnut suosionosoituksilla, sillä peli oli jälleen vaisua ja aneemista.

- Ei oltu fyysisesti eikä henkisesti pelissä mukana, kommentoi Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen ottelun avauserää.

Hyökkäyspelaaminen omalta alueelta lähtien oli tukkoista. Nopeus ja terävyys hyökkäyksistä puuttuivat täysin. Syötöt eivät napsuneet omille eikä yhteispeli muutenkaan toiminut, mikä johti kiekonmenetyksiin ja epäonnistuneisiin keskialueen ylityksiin.

Sekavan hyökkäyspelaamisen seurauksena paine Lokomotivin puolustajiin oli usein myöhässä, ja kiekkoa ei onnistuttu riistämään hyökkäysalueella.

Avauserän vaikeuksista huolimatta Jokerit onnistui kasaamaan rivinsä ottelun toiseen erään, jossa se iski kolme maalia.

- Toinen erä oli miehekäs. Aloimme pelata lätkää täysillä ja päästiin mukaan peliin. Saatiin muutama jäähy hankittua ja oltiin tehokkaita, Jalonen jatkoi.

Sankariksi nousi hyvään vireeseen päässyt Jesse Joensuu, joka iski maalin neljännessä peräkkäisessä ottelussa ja oli isossa roolissa kolmannessa erässä ottelun voittomaalissa. Joensuun lisäksi toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Jokereilta Mika Niemi ja Topi Jaakola. Lokomotivin erän ainoan maalin iski alivoimalla Yegor Korshkov.

Kolmannessa erässä Lokomotiv nousi tasoihin, mutta Joensuun vahvan esityön jälkeen Sakari Salminen niittasi Jokerien 4-3-osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Jokerit katkaisi tappioputkensa

Henkisesti voitto oli äärimmäisen tärkeä, sillä Jokerit oli ennen sunnuntaita hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Etenkin nousu kahdesti tappioasemasta lämmitti päävalmentajan mieltä.

- Taisteltiin rinnalle ja ohi. Olemme siitä todella tyytyväisiä, Jalonen kertoi.

Maalinteko oli tökkinyt edellisissä otteluissa, mutta Lokomotivia vastaan maalinteon tukitoimet ja maalineduspelaaminen olivat parempaa, mistä palkintona oli neljä maalia.

Pelillisesti Jokerit on Jalosen mukaan ottanut kehitysaskelia koko ajan. Henkilökohtaisia virheitä ja huonoja ratkaisuja tuli kuitenkin myös Lokomotivia vastaan liikaa.

- Koko ajan mennään pelin rakenteen suhteen eteenpäin. Ollaan koko ajan paremmin samalla sivulla, Jalonen analysoi.

Lokomotiv-ottelu aloitti Jokerien kolmen ottelun mittaisen kotipeliputken, joka jatkuu tiistaina HK Vitjazia vastaan. Keskiviikkona on vastassa Dynamo Moskova.