Jokerit hyydytti sarjakärjen

KHL / Raportti
Jokerit onnistui iskemään avauserässä pari osumaa Lokomotivin puolustusmuurin taakse.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit otti torstaina maukkaan voiton KHL:ää johtavasta Lokomotiv Jaroslavlista. Pelissä ei nähty hyökkäyspelin juhlaa, mutta Jokerit pystyi kampeamaan voittoon tarvitut maalit jo avauserässä.

Jokereiden torstai-illan esitys oli kurinalainen ja etenkin joukkueen alivoima oli erinomaista. Helsinkiläisten synniksi on luettava runsas määrä jäähyjä, joista osa oli aivan turhia.

Sarjassa vähiten maaleja päästänyt Lokomotiv sen sijaan vaikutti väsyneeltä ja huolimattomalta, kun venäläisjoukkue teki etenkin ottelun alussa monissa yksinkertaisissa asioissa typeriä virheitä. Lokomotiv pystyi puolustamaan kohtalaisen hyvin, mutta sen hyökkäyspeli oli parhaimmillaankin vain kulmissa pyörimistä ilman laukauksia. Sarjakärjeksi Lokomotivin esitys ei näyttänyt kovin kehuttavalta.

- Huono peli meiltä! Emme saaneet tarpeeksi paikkoja hyökkäyksessä ja puolustimme epävarmasti. Emme ansainneet tänään yhtään enempää, tylytti vieraiden päävalmentaja Aleksei Kudašov.

Jokerit pystyi vääntämään voittoon tarvitut maalit jo avauserässä. Heti alussa Jesse Joensuu iski ylivoimalla paluukiekon sisään, ja erän loppupuolella Brandon Kozunin veto lurahti helposti verkkoon.

Vieraiden maalivahti Aleksei Murygin on pelannut koko kauden kovalla torjuntaprosentilla, mutta torstaina mies oli epävarma ja vältteli jäihin putoamista, mikä teki monesti vedoista vaarallisen näköisiä. Kozunin maalissa tämä kostautui, kun veto pyörähti räpylän kautta alanurkkaan.

Vieraat kaunistelivat lukemia vielä päätöserässä, kun Sergei Konkov onnistui ylivoimalla. Loppulukemat 3-1 Jokerit viimeisteli tyhjään maaliin.

Jokereiden puolustuspeli oivassa kuosissa

Jokereiden voitonavaimena oli kurinalainen puolustuspeli, joka hyydytti vieraiden hyökkäyspelin. KHL:ssä vähiten maaleja päästänyt Lokomotiv harvoin päästää, mutta ei usein myöskään tee itse, paljon maaleja. Ensimmäinen maali oli täten normaaliakin tärkempi, kun Lokomotiv ei voinut nojata ainoastaan puolustamiseen.

- Mielestäni olimme pelin päällä koko ajan. Heidän tyylinsä on, että he odottavat kiekkoa lapaansa meiltä. Tiivis paketti oli kyllä vastassa. Onneksi saimme alkuun ne pari maalia. Etenkin heitä vastaan johtoasemassa on paljon helpompi pelata, Jokereiden hyökkääjä Petteri Wirtanen pohti pelin jälkeen.

Helsinkiläisten alivoima on toiminut jo pitemmän aikaa hyvin. Tiistai-iltana se pystyi pitämään Lokomotivin usein ilman laukauksia, eikä kovaa laukova pakkipari Staffan Kronwall - Patrik Hersley päässyt tykittämään. Usein koko ylivoimapaketti käytännössä seisahtui paikoilleen, mikä helpotti Jokereiden alivoiman sijoittumista huomattavasti.

- Ehkä he siirtelivät ylivoimalla vähän liikaa. Heillä on kuitenkin kaksi kovaa viivatykkiä, jotka pyrimme ottamaan pois. Se tietysti helpottaa alivoimapelaamista, että he olivat aika paikoillaan. Lokomotiv luottaa paljon ylivoimaansa, eivät he paljon tasakentällisin maaleja tee. Alivoimaa oli käyty videolta läpi etukäteen ihan kuten muissakin peleissä, Wirtanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle