Jokerit hävisi maalinteon tehokkuudessa - "Meillä oli yli kolmekymmentä maalipaikkaa"

KHL / Raportti
Lukuisista maalipaikoista huolimatta Jokerit ei päässyt tasoihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingissä nähtiin varsin kummallinen ottelu Helsingin Jokereiden ja Lokomotiv Jaroslavlin välillä. Ottelu oli jäähyjen sävyttämä, ja tasaviisikoin pelaaminen oli suorastaan harvinaisuus kahdessa ensimmäisessä erässä. Lisäksi hylätty maali nousi puheenaiheeksi.

Helsingin Jokerit aloitti kolmen kotiottelun viikon tappiolla. Vierasjoukkue Lokomotiv karkasi 4–1-johtoon jo toisen erän alussa. Jokereita kaksi vuotta sitten edustanut Brandon Kozun ja suomalaissentteri Petri Kontiola nakuttivat ensimmäiseen erään 1+1-tehot.

Jokerit nousi peliin mukaan Lokomotivin otettua toisessa erässä peräti viisi peräkkäistä kahden minuutin jäähyä. Brian O'Neillin ylivoimaviisikko teki kaksi maalia, kun John Norman ja Eeli Tolvanen osuivat muutaman minuutin sisään. Siihen Jokereiden kiri jäikin, sillä loppulukemiksi kirjattiin vierasjoukkueen 3–4-voitto.

Hylätty maali puhutti mutta ei ratkaissut 

Ottelussa vihellettiin peräti 13 kahden minuutin jäähyä. Jokerit otti niistä kuusi ja Lokomotiv seitsemän.

Yksi illan kohutuimista tilanteista oli Jokereiden hylätty maali avauserässä. Tilanne oli jo vihelletty poikki korkean mailan vuoksi, vaikka kiekkoa ohjanneen O'Neillin maila ei korkealla käynytkään.

– Ei siinä ollut korkeaa mailaa lähimainkaan. Tuomarit kuitenkin viehlsivät sen ennen kuin kiekko oli maalissa, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

– Emme lannistuneet siitä, sillä teimme saman ylivoiman aikana maalin, hän jatkoi.

Jokereiden hyökkääjän Jesse Joensuun mukaan joukkueen hermokontrolli petti avauserän lopulla.

– Niin pelaajat kuin valmentajat sanoivat erätauolla, että läikkyi yli, hän kertoi.

Jalonen kuitenkin muistutti, että hermostuminen ei vaikuttanut lopputulokseen.

– Voi olla, että hermokontrolli vähän petti. Ei se kuitenkaan tämän pelin lopputulokseen vaikuttanut. Maalit tulivat alivoimalla niistä jäähyistä, jotka huolimattomasti otimme, hän kertasi.

Maalinteon tehokkuudessa ero

Jokerit joutui ottelussa useamman maalin tappioasemaan, mikä on ollut harvinaista joukkueen viimeisimmissä otteluissa. Joensuu muistutti myös siitä, että alla oli jo yksi tappio.

– Tämä oli meille erilainen peli, sillä olimme nyt hävinneet edellisen. On vaikea löytää mitään huonoa joukkueesta. Olimme valmiita peliin. Jouduimme 1–4-tappioasemaan, mutta pelasimme uhrautuvasti. Täytyy olla ylpeä jätkistä, hän pohti.

Jokerit vyöryi toisessa ja kolmannessa erässä ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä. Vaikka kotijoukkue onnistuikin kaksi maalia iskemään, tasoihin maalinteon tehokkuus ei riittänyt. Maalipaikkojen määrästä tasoitus ei jäänyt kiinni

– Kyllä me toisessa erässä olimme niskan päällä ja luotiin paljon paikkoja. Uskottiin, että kolmas erä tuo meille paikkoja ja maaleja, mutta ei ollut tarpeeksi terävyyttä maalipaikoissa, Jalonen sanoi.

Tappioasemassa pelaamisessa korostui oman pelisapluunan toteuttaminen. Omaan pelaamiseen ei tehty muutoksia.

– Me pyrimme jauhamaan ja nimenomaan keskittymään omaan peliin ja siihen, että se tuo meille tarvittavat maalipaikat. Emme lähteneet pakottamaan väkisin. Kyllä se toikin maalipaikkoja. Meillä oli yli kolmekymmentä maalipaikkaa tänään. Me tehtiin joka kymmenennestä ja vastustaja joka neljännestä. Ero oli tänään maalinteon tehokkuudessa, Jalonen harmitteli.

Eniten maalipaikkoja tasaviisikoin loi Jokereiden kakkosketju O'Neillin johdolla. Peter Reginin johtamalla ykkösvitjalla sen sijaan oli jälleen vaikeaa, eikä maalipaikkoja syntynyt juuri ollenkaan tasaviisikoin. Regin loukkaantui ottelussa, eikä pelannut kolmannessa erässä.

– Tasakentin olimme selvästi parempi joukkue. Kymmenen tällaista peliä, kahdeksan voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio. Tänään tuli se tappio, Jalonen summasi.

Jokereiden paremmuuden myönsi myös Lokomotivin päävalmentaja Dmitri Kvartalnov.

– Jokerit pelasi parempaa peliä ja heidän olisi pitänyt voittaa. Olemme onnellisia, että saimme kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle