Väsy painoi kaikkia muita paitsi Eeli Tolvasta - "Nuori poika jaksoi vielä ja vanhat hyytyivät"

KHL / Raportti
Eeli Tolvanen juhli antaumuksella voittomaaliaan jatkoerässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit haahuili väsyneenä varjojen mailla, mutta nuorelta Eeli Tolvaselta löytyi tarvittava energia katkaista pudotuspelisarja Jokereiden ja Sotšin välillä.

Jokerit eteni KHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun se kaatoi HK Sotšin viidennessä pelissä jatkoerän jälkeen 2–1. Pudotuspelisarja meni Jokereiden nimiin 4–1.

Kaksi erää kyttäiltiin puolin ja toisin, ja sen jälkeen oli Eeli Tolvasen aika astua esiin. Sotši meni toisessa erässä alivoimalla johtoon, mutta Tolvanen toi Jokerit kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua tasoihin ja ratkaisi jatkoerässä.

Jokerit oli todella vaisu etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Se näennäisesti hallitsi peliä, mutta tekeminen oli väkinäisen oloista puurtamista.

Jokereiden hyökkääjän Pekka Jormakan mukaan joukkueen pelaamisesta jäi rentous uupumaan.

– Kun on hirveä halu voittaa ja jos se halu menee yli, niin peli menee pakkopullaksi. Sanottiin erätauollakin, että nyt vähän rennommin jätkät. Ei se väkisin tule.

Jokerit ryhdistäytyi päätöserässä tappioasemassa ja pystyi luomaan laadukkaampia maalipaikkoja, mikä lopulta johti Tolvasen tasoitusosumaan.

– Tuli se, mitä usein tulee hyvillä joukkueilla, kun ollaan selkä seinää vasten. Kaikki tajusivat, että homma ei toimi näin vaan täytyy löytää yksi pykälä lisää. Pelaajat laittoivat itsensä ihan täysin likoon, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen kehui.

Tolvanen oli tasoitusosumassa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Matt Gilroyn siniviivalaukaus pompahti Tolvaselle maalinedustalla, ja nuori hyökkääjä ei erehtynyt.

Ratkaisumaalia katseltiin videolta

Jormakka ratkaisi jatkoerässä pudotuspelisarjan neljännen ottelun ja nyt viidennessä ottelussa oli 18-vuotiaan Tolvasen vuoro ottaa ratkaisijan viitta.

Tolvanen murtautui kiekon kanssa hyökkäysalueelle, kaarsi maalin takaa ja ujutti kiekon maaliin. Jormakka kehaisi Tolvasen ratkaisuosumaa jopa hienommaksi kuin omaansa.

– Oli huikea, vielä jopa huikeampi kuin minun jatkoaikamaali. Nuori poika jaksoi vielä ja vanhat hyytyivät. Ei pysynyt enää kukaan perässä.

Jännitys ei tosin loppunut Tolvasen ratkaisumaaliin, sillä Sotšin päävalmentaja Sergei Zubov haastoi maalin.

Ennen Tolvasen laukausta Jokereiden Brian O'Neill oli hetkellisesti maalivahdin alueella, mitä ottelun tuomaristo tutki nauhalta todella pitkään.

Jokereiden päävalmentaja Jalonen kertoi, että joukkue katseli tilannetta Viasatin ottelulähetyksestä vaihtoaitiosta. Maali näytti selvältä, mutta silti pieni jännitys iski.

– Oli jo tikkari suussa ja ajatteli, että tässähän voidaan maali vielä hylätä. Katsoimme sitä maalia Viasatin lähetyksestä ja olimme aika varmoja, että se pitäisi hyväksyä. Kuten tiedetään, kaikki on mahdollista, Jalonen naurahti.

– Totesimme, ettei siinä pitäisi olla mitään syytä hylätä maalia. Tietenkin, kun yksi pelaaja on maalivahdin alueella, sen voi tulkita maalivahdin häirinnäksi.

Jokeripelaajat ihmettelivät kaukalon laidalla TV-lähetyksestä Jokereiden ratkaisumaalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tiivis ottelutahti tuntui

Jokerit ja Sotši kohtasivat viidennen kerran viikon sisään. Jormakka myönsikin, että jaloissa alkoi painaa.

– Ei ollut jalka enää niin raikas, hän sanoi.

Jokerit välttää ylimääräisen pelireissun Sotšiin ja pääsee saman tien valmistautumaan seuraavaan koitokseen. Pudotuspelisarja TsSKA:ta vastaan alkaa Moskovassa viikon päästä.

– Nyt on kroppa vähän väsynyt. Ei onneksi tarvitse lähteä lentokoneeseen, vaan saa pari päivää huilata, Jormakka huokaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle