Sotši säilyy kammona Jokereille

KHL / Raportti
Casey Wellman iski Sotšin avausmaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereilta nähtiin valju ja mitäänsanomaton esitys perjantai-iltana HK Sotšia vastaan. Helsinkiläisjoukkueen huolimattomuus ja lepsuus kostautuivat, kun Sotši nappasi 3–2-voiton.

Helsingin Jokerit ei onnistunut kukistamaan HK Sotšia perjantai-iltana Helsingissä. Sotši on nyt voittanut joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista.

– En tiedä, mikä siinä on. Paha vastustaja ollut meille, Pekka Jormakka pohdiskelee illan vastustajaa.

Tasaisia ovat Sotšin ja Jokereiden väliset ottelut olleet ja niin oli myös tämä joukkueiden tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen. Jokerit johti ensin 1–0 ja sen jälkeen 2–1. Sotši kuitenkin punnersi päätöserässä tasoihin ja voittoon 3–2.

– Tämäkin peli olisi ollut voitettavissa, Jormakka pohtii.

Erityisesti Sotšin tasoitusmaali kolmannessa erässä jäi ihmetyttämään Jormakkaa. Jokerit on tunnettu tiiviistä keskialueen pelistä, mutta maalia edeltäneessä tilanteessa se puhkottiin yhdellä syötöllä.

– Ei oltu ihan valmiina, jos kaveri pääsee noin läpi. Meitä vastaan ei ole tuollaisia isketty. Meidän trap on toiminut koko kauden hyvin, ei siitä ikinä tuollaista ole tultu läpi.

Jokereiden huolimattomuus kostautui myös Sotšin ensimmäisessä maalissa. Antti Pihlström lähti hieman liian innokkaasti kuljettamaan kiekkoa omalla alueella ja menetti sen, minkä seurauksena Sotši tasoitti 1–1:een.

Sotšin voittomaali oli hieman onnenkantamoinen, sillä se pomppi Oliver Lauridsenin kautta sisään.

Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Joukkue otti hänen mukaansa liikaa jäähyjä, ja ylivoimapeli sakkasi.

– Jostain syystä osa pelaajistamme ei pelannut potentiaalinsa mukaan, mutta niin aina välillä käy. Sitä saa, mitä tilaa.

Jokerit teki ylivoimaviisikkoihinsa muutoksia. Lähes koko kauden Eeli Tolvasen viisikossa pelannut Olli Palola viiletti Peter Reginin johtaman viisikon mukana. Nicklas Jensen oli puolestaan siirtynyt Tolvasen viisikkoon.

Tulos jäi ylivoimalla todella laihaksi. Laadukkaita maalipaikkoja oli vaikea luoda, maaleista puhumattakaan. Jos maalipaikka luotiin, tehokkuus ei ollut kohdallaan.

Päävalmentaja Jalonen ruoti joukkueensa ylivoimapeliä. Hänen mukaansa muutokset eivät olleet syy heikkoon ylivoimaan.

– Se, että ammumme toista polvariin tai emme saa maalin läheltä kiekkoa verkkoon, ei johtunut siitä, että vaihtui pelaajat, Jalonen tuskaili.

Jormakan ja Palolan yhteistyö pelittää

Jormakka katkaisi keskiviikkona maalittoman jaksonsa, joka kesti peräti 11 ottelua. Perjantaina syntyi jälleen osuma, kun Palola karvasi ja teki oivan esityön. 

Maaottelutauko käytettiin maalinteon tehokkuuden parantamiseen.

– Toistaiseksi on osunut. Maalintekoa harjoiteltiin tauolla enemmän. Harjoitus tuotti tulosta, Jormakka kertoo.

Muutama vuosi sitten Tapparassa samassa ketjussa pelanneet Jormakka ja Palola ovat löytäneet yhteisen sävelen Jokereiden kolmosketjussa Petteri Wirtasen kanssa. Jormakka on tyytyväinen, kun saa pelata tutun ketjukaverin Palolan kanssa.

– Kyllä se selkeyttää omaa peliä. Tiedän missä hän menee. Kemia toimii hyvin. Aikaisemmin on ollut toisinpäin eli Palola tehnyt maalit ja minä olen syöttänyt. Hyvä, että jompi kumpi tekee.

Ketju oli samassa koostumuksessa myös keskiviikkona ja oli silloinkin vahva. Jormakka toivoo, että ketju pysyisi koossa jatkossakin.

– Meidän kenttä pelasi hyvän pelin tänään. Kaksi peliä peliä mennyt hyvin. Se auttaisi eteenpäin, että pidetään ketju kasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle