Jokerit murjoi HK Sotšia ja tasoitti otteluvoitot

KHL / Raportti
Jokerileirissä oli sunnuntaina aihetta hymyyn.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit tasoitti pudotuspelisarjan toisen erän alun neljän osumansa turvin. Samalla katkesi šotsilaisten peräti kahdeksaan otteluun venynyt voittoputki Jokereista.

Jokereiden ja HK Sotšin välinen toinen pudotuspeliottelu ratkesi toisen erän alkupuolella, kun Jokerit latoi kymmeneen minuuttiin peräti neljä osumaa. Tilanne oli tuossa vaiheessa 6-1 isännille, joten loppupuolikas ottelusta oli lähinnä pelailua.

- Hyvä alku ja heti oikea tunnetaso, mitä ei eilen saatu missään vaiheessa. Maalipaikkoja oli itseasiassa vähemmän kuin eilen, mutta oikealla asenteella se terävyys ja pomputkin ovat ihan eri tasolla, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen kertasi.

- Eihän tämä niin selvä peli ollut kuin numerot kertovat. Harvoin ottelut ratkeavat näin aikaisin, mutta parempi tietysti meille näin. Ehkä pari ottelua kaudessa on tällainen tilanne, yleensä on tiukkaa loppuun asti.

Isäntien tehohetkelle luotiin hyvä pohja jo avauserässä, kun helsinkiläiset onnistuivat iskemään pari ylivoimamaalia. Tässä vaiheessa vieraatkin olivat vielä pelissä mukana onnistuen niin ikään ylivoimalla kertaalleen.

Ottelun ratkaisuhetkillä Jokereilta onnistui kaikki, ja välillä kiekko meni vieraiden rysään helpostikin. Lauantain tuskaisesta väännöstä ei ollut jokerileirissä tietoakaan ja vapautuneisuus paistoi pelaajien tuuletuksista. Olympiakaupungin joukkue oli Jokereiden tehohetken aikana aneeminen, eikä maalivahdin vaihtaminenkaan herättänyt joukkuetta.

- Tämä oli meille neljäs vierasottelu viikon sisään. Oli raskasta ja vaikeaa fyysisestikin. Annoimme paljon eilen ja nyt ei vain enää riittänyt. Nyt pitää valmistautua tiistain kolmanteen peliin, joka on meidän kauden tärkein ottelumme, mietti vieraiden päävalmentaja Sergei Zubov.

Kamppailun alkupuolella molemmat joukkueet ottivat paljon rangaistuksia, joten täysillä viisikoin pelaamista juuri ollut ennen pelin ratkeamista. Isäntien riveistä voidaan kuitenkin esille nostaa pirteästi hyökännyt ketju Pekka Jormakka, John Norman ja Olli Palola, jotka kaikki summasivat tehot 1+1. Illan tehokkain jokeri oli kuitenkin puolustaja Matthew Gilroy pistein 1+2.

Eeli Tolvaselle kirjattiin kaksi ylivoimaosumaa, jotka hänelle vakiotontille syötti tuttuun tapaan Sami Lepistö. Tolvaselle haettiin ottelun lopussa vielä hattutemppua kahden miehen ylivoimalla, mutta tällä kertaa kolmas osuma jäi syntymättä.

- Homma lähti heti oikeille raiteille. Yhä otimme liikaa jäähyjä, joiden aikana kaverin maalipaikat lähinnä olivatkin. Ne kun saamme pois, niin tämä on meidän sarjamme. Oma ylivoima toimi loistavasti. Vapautuneisuuden huomasi kavereista, Lepistö sanoi.

- Lopussa oli tärkeää olla hölläämättä liikaa ja pitää kaveri pois maalipaikoilta. Yksi ylivoimamaali sieltä tuli, mutta ei onneksi muuta.

"On ihan eri asia vetää täysillä, kuin luulla, että vetää"

Jokereille suurinumeroinen voitto tuli hyvään paikkaan, sillä lauantain tappio oli joukkueelle raskas. Jalosen mukaan muutokseen lauantain ottelusta ei tehty ihmeitä, vaan lopputulos koostui useasta elementistä. Tappiossa kyti kuitenkin jälleen kerran voiton siemen.

- Kaikki liittyy kaikkeen. Tappion jälkeen ihminen tietysti sisuuntuu, ja hyvä joukkue saa lisää potkua, kuten teimme nyt.

- On ihan eri asia vetää täysillä, kuin luulla, että vetää. Monen pelaajamme pitää mennä epämukavuusalueelle, mihin he eivät ole tottuneet, kun eivät ole siellä juuri aiemmin olleet. Eivät he ole ennen pelanneet näitä pelejä, eivätkä tiedä, mitä se vaatii. Voi katsoa vaikka Tampa Bayn Lightningin tähtiä (Steven) Stamkosia ja (Nikita) Kutšerovia, kuinka he takakarvaavat ja hoitavat kaiken tarvittavan illasta toiseen.

Nicklas Jensen sai kamppailussa taklauksen päähänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen pelikuntonsa tiistaina jatkuvaan sarjaan selviää myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle