Jokerit pisti show'n pystyyn kotiavauksessa – vieraat pysyivät niukasti takana

KHL / Raportti
Jokerit otti kotiavauksestaan kolme pistettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Uusi jäälle heijastettu valoshow rullasi ennen ottelua näyttävästi, ja hyvältä näytti myös Jokereiden peli kotiavauksessa - ainakin kaksi erää.

Jokerit pelasi laadukasta jääkiekkoa kaksi erää, mutta kolmannessa pitkän vieraskiertueen rasitus alkoi näkyä. Helsinkiläiset nappasivat kuitenkin tärkeät kolme pistettä ottelusta, vaikka vieraat pääsivät lopulta maalin päähän.

Dinamo Riikan alkukausi on ollut vaikea, joten Jokerit lähti hakemaan selkeätä voittoa. Joukkue esittikin energistä peliä muutamassa aivan ensimmäisessä vaihdossa, mutta sen jälkeen erä eteni tasaisemmissa merkeissä. Dinamo, jonka puolustus on aiemmissa peleissä vuotanut kuin seula, pelasi nyt tiiviimmin. Hento itseluottamus pysyi kasassa vain Jokereiden avausmaaliin asti.

KHL:n heikointa alivoimaa tällä kaudella esittänyt Riika kaivoi verta nenästään, kun Edgars Kulda otti jäähyn, kun erää oli pelaamatta noin kuusi minuuttia. Kotijoukkue ehti pelata ylivoimaa vain kolme sekuntia, kun Matt Gilroy toimitti kiekon kohti maalia ja peliväline pomppi onnekkaasti Pekka Jormakan kautta sisään.

Maali vapautti Jokereiden peliä, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin nelosketju puski röyhkeästi kohti maalia ja toimitti kiekon myös verkon perukoille. Vieraat protestoivat maalia, sillä Mika Niemi ajautui päin Dinamon maalivahtia törkättyään ensin kiekon veskarin ohi.  Tuomarit näkivät kuitenkin tilanteen hyvin, ja maalituomio pysyi voimassa. Kauden pirteästi aloittaneelle Marko Anttilalle kirjattiin osumaan syöttöpiste.

Toisessa erässä sama meno jatkui: Dinamo otti heti alkuun jäähyn ja Jokerit iski, kun Niclas Jensen pääsi pitkän pyörityksen jälkeen iskemään irtokiekosta lukemat numeroihin 3-0. Muuta kerrottavaa jälkipolville ei toisesta erästä jäänyt. Erä oli rikkonainen, kun Riian pelaajat hölmöilivät ja ottivat jäähyjä, mutta Jokerit ei päässyt hyödyntämään ylivoimiaan. Erän loppu oli suoranaista pelailua.

- Johto on hyvä juttu, peli ei ole ollut mitään erikoista, mutta toistaiseksi ainakin riittää, Niemi tiivisti Viasatin erätaukohaastattelussa ja kehui tilanteesta huolimatta vastustajan puolustusta.

Päätöserässä Jokerit ei saanut suurinta vaihdetta päälle, vaan pelailu jatkoi. Riian Dinamokin pääsi iskemään avausosumansa, kun pakki Georgus Pujacs laukoi B-pisteen tuntumasta ja kiekko pomppi Jokerien pelajaasta ohi hölmistyneen Ryan Zapolskin

Jokereiden niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä, kun Danny Kristo pääsi ylivoimalla aivan ilmaiseksi seilaamaan Zapolskin eteen ja vieläpä lyömään oman irtokiekkonsa sisään. Ero oli yhdessä maalissa, kun pelaamatta oli neljä minuuttia.

Latvialaisjoukkueen loppuhetkien jäähy esti kuitenkin vieraiden kunnollisen loppukirin. Jokerit nappasi näin tärkeän 3-2-voiton.

- Kyllä me väsähdimme, osa enemmän, osa vähemmän. Muutama tärkeä pelaaja piiputti ja alkoi säätää kiekon kanssa. Olemme kuitenkin tyytyväisiä voittoon, hyvä tunnelma, summasi Jukka Jalonen Viasatin haastattelussa ottelun tauottua.

Jokerit jatkaa torstaina pelejään Moskovan TsSKA:ta vastaan. Jalonen lupaili haastattelussa, että Jokerit saa levätä sunnuntain ja alkaa sen jälkeen valmistautua seuraavaan otteluun.