Jokereiden vuosi päättyi katkeraan tappioon

KHL / Raportti
Ilta päättyi riikalaisten juhliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit päätti vuoden 2016 pelit synkissä tunnelmissa, kun Riian Dinamo vei Jokereiden nenän edestä kaksi pistettä jatkoajan viime hetkillä. Ottelu oli täysin Jokereiden näpeissä, mutta isännät eivät onnistuneet ratkaisemaan ottelua lukuisista maalipaikoistaan huolimatta. Ottelun jälkeen yhteinen harmitus jokerikopin ilmassa oli liki käsin kosketeltavaa.

Ottelu oli täysin Jokereiden näpeissä, mutta isännät eivät onnistuneet ratkaisemaan ottelua lukuisista maalipaikoistaan huolimatta. Ottelun jälkeen yhteinen harmitus jokerikopin ilmassa oli liki käsin kosketeltavaa.

– Meillä oli paikat ratkaista, nyt kävi näin, Jokereiden Tommi Huhtala huokaisi pettyneenä.

– Kaveri pelasi hyvin tänään. Saimme kolmannessa erässä pitkiä hyökkäyksiä tasatilanteessa, siinä kohtaa olisimme voineet iskeä, Huhtala jatkoi.

Jokerit siirtyi avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon, kun Pekka Jormakan kuti ohjautui sisään Ralfs Freibergsin kautta. Dinamo kampesi itsensä 2–1-johtoon, kun Lauris Darzins syötti ja Maris Bicevskis viimeisteli vieraille kaksi osumaa ennen ensimmäistä erätaukoa.

Dinamo innostui maaleistaan ja antoi Jokereille tiukan vastuksen. Jesse Joensuu tasoitti toisessa erässä suorasta hyökkäyksestä, mutta sen pidemmälle Jokereiden tehokkuus ei riittänyt.

Jatkoajalla Jokerit joutui väärästä vaihdosta alivoimalle, jonka jälkeen Dinamon Tim Sestito ratkaisi ottelun vain 22 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

– Kyllä se jäähy ainakin siinä kentällä tuntui kohtuuttomalta, Huhtala huokaisi.

Jokerit voitti Dinamon maanantaina puhtaasti 3–0. Myös tiistain kolme pistettä olisivat olleet sarjataulukon kannalta arvokkaita.

– Hävisimme tänään ekan erän, mutta meillä oli vielä 40 minuuttia aikaa. Yritimmekin, mutta emme saaneet sellaista esitystä, että se näkyy jokaiselle, että me voitetaan tämä peli vaikka väkisin. Joskus se näkyy, mutta seuraavassa pelissä emme saa sitä esiin.

- En sano tätä niin, että valmentajat tai pelikaverit olisivat huonoja, sillä joka jätkä varmasti allekirjoittaa nämä lauseet. Sekin harmittaa, etten itse pystynyt auttamaan joukkuetta, Joensuu kuvaili rauhallisen avoimesti suuren pettymyksen keskellä.

– Jos antaisin tämän haastattelun huomenna, olisi rauhallisempi analyysi, Joensuu huomautti.

Jokerit on vuoden 2016 päättyessä sarjataulukon seitsemäntenä 70 pisteellä. Runkosarjaa on jäljellä 16 ottelua. Jokereiden seuraava ottelu on 5. päivä tammikuuta, kun sarjakärki Pietarin SKA saapuu toistamiseen Hartwall Arenalle. Jokerivalmentaja Jukka Jalosen mukaan Jokerit harjoittelee seuraavat kolme päivää, huilaa kolme ja ehtii harjoitella vielä pari päivää ennen SKA-ottelua.

– Voimme päättää tämän pudotuspelikisan rimaa hipoen, tai sitten kuten voittava joukkue, tai sitten pullahtaa ulos peleistä. Se on täysin omissa käsissämme, Joensuu pohti.

– Olemme varmasti latautuneita seuraavassa pelissä, se ei ole ollut ongelmanamme. Pelaamme varmasti hyvän pelin SKA:ta vastaan, Joensuu puhisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle