Isot pisteet matkasivat Minskiin - Scrivens kuin muuri

KHL / Raportti
Taistelu pisteistä oli tiukkaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Dinamo Minsk ja Jokerit kamppailevat viimeisistä pudotuspelipaikoista, joten maanantain ottelussa oli jaossa tärkeitä pisteitä. Kaikki kolme lähtivät helsinkiläisten harmiksi Minskiin, kun Ben Scrivens nollasi Jokerit.

Jokereiden kotiputken viimeinen, neljäs ottelu päättyi tylyyn tappioon, kun vierasjoukkue Dinamo Minsk vei pisteet 0-3-voitolla. Jokerit yritti ottelussa kaikkensa, mutta tiivis Minsk-puolustus ja erityisesti maalivahti Ben Scrivensin huippuotteet pitivät helsinkiläiset nollakerhossa.

Ottelussa pelattiin isoista pisteistä, ja se myös näkyi otteissa. Molemmat joukkueet pelasivat varovaisesti, mutta maalitili aukesi kuitenkin ensimmäisen erän loppupuoliskolla, kun Dinamo Minsk pääsi ylivoimalle.

Fredrik Pettersson pelasi itselleen maalipaikan ja ampui B-pisteen kaarelta kiekon maalin. Osuma näytti ensisilmäyksellä menneen helpohkosti ohi jokerivahti Ryan Zapolskin, mutta veskari oli tilanteessa Rob Klinkhammerin hyvän maskin takana ja oli tilanteessa melko voimaton.

Jokereiden niskaan kaadettiin uudestaan kylmää vettä avauserän lopussa. Helsinkiläiset pelasivat ylivoimaa, kun Chey Genoway epäonnistui purkukiekon pysäyttämisessä, ja Minskin Klinkhammer pääsi polkemaan karkuun. Miehen napakka laukaus yllätti Zapolskin, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

- He ovat todella hyvä ja taitava joukkue, mutta tuo ei todellakaan ollut paras erämme. Jos pysymme suunnitelmassamme, niin parannamme vielä paljon, lupasi Joey Hishon erätaukohaastattelussa.

Hishon ei ole tällä kaudella onnistunut Jokereissa toivotulla tavalla, ja mies tiedosti tämän itsekin. 

- Jotainhan minunkin on tuotava, kun hyökkäyspäässä en ole oikein onnistunut. Jos autan parhaiten taklaamalla, niin sitten teen niin. 

Toisessa erässä Minsk-maalivahti Scrivens otti roolia. Jokerit haki vimmatusti tasoitusta ja pääsi myllyttämään erän loppupuolella ylivoimalla todella kovaa, mutta Scrivens veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren.

Erä oli maaliton, joten koppiin poistuttiin jälleen 0-2-lukemissa. 

- Nopea peli! Meidän on jatkossakin saatava kiekkoa heidän päähänsä, ja emmeköhän me pärjää sillä tavalla hyvin myös viimeisessä erässä, kuvaili Aaron Palushaj Viasatin haastattelussa.

Päätöserässä Jokereille tarjottiin muun muassa hyviä ylivoimamahdollisuuksia, mutta tulosta ei tullut. Joukkue pelasi loppuhetkillä ylivoimaa ja otti rohkeasti maalivahdin pois, mutta Minsk pääsi niittamaan loppulukemat tyhjiin.

- Erikoistilanteisiin hävittiin tänään, se oli kupletin juoni. Ylivoimaa oli, mutta emme saaneet maaleja. Jos olisimme keksineet parempia keinoja erikoistilanteisiin, niin olisimme ne ottaneet jo käyttöön, linjasi Jukka Jalonen ottelun jälkeisessä Viasatin haastattelussa.

- Meillä oli peli hallussa, eikä voi yrityksen puutteesta syyttää. Nollalla tehdyllä maalilla ei voi kuitenkaan voittaa, summasi pettyneen näköinen Jalonen ennen kuin poistui nopeasti haastattelutilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle