Gunderson ja kumppanit jättivät Jokerit nollille

KHL / Raportti
Minsk iski ansaitun avausmaalin kolmannen erän lopulla.
Kuva © Miro Pesonen
Jokerit kärsi keskiviikkona kauden avaustappionsa, kun Minskin Dinamo haki kauden avausvoittonsa niukoin 1−0-lukemin. Jokerit oli tehoton ja vieraat puolustivat hyvin, mutta suurin syy tappioon oli valmennuksen mukaan heikossa valmistautumisessa.

Minskin Dinamo oli ottelun ensiminuuteilla selvästi Jokereita aktiivisempi. Jo viime kaudella tutuksi tulleet tehomiehet Charles Linglet, Matt Ellison ja Ryan Vesce painoivat peliä Jokereiden päätyyn kotijoukkueen avauspelin tökkiessä. Minskiläiset pelasivat läpi ottelun uhrautuvasti ja saivat Jokerit näyttämään tehottomilta. Puolustuksen takana Minsk-vahti Jeff Glass torjui kaikki 39 häntä kohti ammuttua kiekkoa.

− Tiesimme, miten Jokerit tulee pelaamaan. Ehkä viime kausi Jokereissa auttoi minua hieman, mutta ei mitään ihmeellistä. Alivoimamme oli hyvä, ja joskus maalivahti pystyy voittamaan otteluita joukkueelleen. Emme ole joukkue, joka voittaa pelejä 6−5 tai 7−6, vaan enemmänkin 1−0 tai 2−1, pienestä kielimuurista huolimatta Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin kotiutunut viime kauden jokeripakki Ryan Gunderson kuvaili joukkueensa ydintä.

− Minsk ja Helsinki ovat molemmat moderneja kaupunkeja, Helsinki vähän vanhempi arkkitehtuuriltaan. Kieliasia on haastava, mutta onneksi joukkueessamme on muita pelaajia, jotka ovat viettäneet täällä jo pidempään, Gunderson viittasi minskiläisten vahvaan pohjoisamerikkalaisten edustukseen.

"Eri penkillä istuminen tuntui vähän omituiselta", Gunderson kuvaili paluutaan viime kauden kotihalliinsa.
"Eri penkillä istuminen tuntui vähän omituiselta", Gunderson kuvaili paluutaan viime kauden kotihalliinsa.
Kuva © Miro Pesonen

Vaikka ottelu oli pääpiirteissään Jokereiden hallussa, sai 25 torjuntaa tilastoihinsa kirjannut Henrik Karlsson venyä useisiin huipputorjuntoihin, kun Minskin kärkimiehet vyöryivät kohti Jokereiden maalia. Maalinteossa vierasjoukkue onnistui kuitenkin vasta neljä ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Vesce siirsi joukkueensa johtoon Niklas Hagmanin estelyistä huolimatta.

Jokerit pelasi ottelun lopussa kaksi minuuttia ilman maalivahtia, mutta ei onnstunut saamaan kiekkoa Glassin ohi. Ottelun jälkeen Jokereiden pukukopissa oli hiljaista.

− Olisi pitänyt tehdä ne maalit. Ehkä me vähän ajoimme itsemme nurkkaan alun huonolla pelaamisella, konkaripuolustaja Ossi Väänänen kertoi ottelun ensi minuuteista, jotka olivat vahvasti Minsk-voittoisia.

− Jos olisimme ottaneet ohjat käsiin heti alussa, he eivät olisi ehkä pysyneet kyydissä. He alkoivat vähän väsähtämään loppua kohti, Väänänen arvioi.

Jokereiden tehottomuuden suhteen katseet kääntyvät esimerkiksi ykkössentteri Mathis Olimbin kaltaisiin pelaajiin, joiden pitäisi olla ylivoiman tukipalikoita. Minsk-ottelussa Jokereiden parasta antia esitti Olimbin ketjukaveri Juhamatti Aaltonen, joka oli yksi kentän näkyvimmistä pelaajista. Ottelun viimeisellä minuutilla Olimbia ei kentällä näkynyt, vaan tasoitusta haki Peter Reginin johtama kakkosketju.

Päävalmentaja Erkka Westerlund oli Väänäsen kanssa samoilla linjoilla ja ohjasi vastuun suoraselkäisesti valmennuksen suuntaan.

− Mitä enemmän voitamme, sitä enemmän meidät halutaan voittaa. Keskinkertaisella suorituksella ei tässä sarjassa saa mitään. En voi olla tyytyväinen siihen, miten me valmennuksessa hoidimme pelaajien valmistamisen otteluun, Westerlund synkisteli.

Jokereiden saldo kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta on kolme voittoa ja yksi tappio. Kausi jatkuu neljän ottelun vieraskiertueella, joka vie joukkueen myös KHL:n itäisimmän joukkueen Amur Habarovskin vieraaksi.

Edit. klo 23.11. Päivitetty Glassin torjuntojen määrä 32 -> 39.

» Lähetä palautetta toimitukselle