KHL:n maalitykki Dawes kuritti Jokereita

KHL / Raportti
Nigel Dawes jatkoi huikeita otteitaan Jokereita vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kazakstanilainen Barys Astana kävi hakemassa hyvällä vierasesityksellä Helsingistä jatkoaikavoiton. Yli maali per peli -tahdilla kautta tahkonnut Nigel Dawes oli jälleen hirmuiskussa, kun hän iski kaksi osumaa, joista toinen oli ottelun voittomaali.

Barys lähti kamppailuun hyvällä otteella. Joukkue hallitsi peliä ja otti tempoa pois lähtemällä rauhallisesti omasta päästään. Jokerit ei pystynyt karvausellaan sekoittamaan vieraiden kuvioita. Hyökkäyspäässä kazakstanilaisjoukkue loi reilusti isäntiä enemmän paikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä.

Jokerit pääsi toisessa erässä johtoon Eeli Tolvasen ylivoimamaalilla, mutta Barys ei tästä lannistunut. Vieraat iskivät toisen erän loppupuolella kaksi maalia pystyhyökkäyksistä. Jälkimmäinen oli Nigel Dawesin taidonnäyte, kun maalitykki irroitti itsensä Sami Lepistöstä ja vei joukkueensa johtoon kaatuessaan.

Päätöserässä Jokerit dominoi ja pommitti kuteja astanalaisten maalia kohti, mutta tulos oli laiha. Lopulta yritys palkittiin aivan lopussa, kun Brian O'Neill sai sudittua maalin edestä tasoituksen.

Jatkoajalla nähtiin vielä Dawes-shown jälkimmäinen osa. Hyökkääjä uiskenteli vapaaksi maalille ja toimitti eleettömästi kiekon ohi Ryan Zapolskin. Täten kanadalaisen maalisaldo nousi jo hämmästyttävään 24:ään 22 ottelussa.

- Dawes on kyllä huikea pelaaja, se havaittiin jo viime vuonna. Hän taikoo itsensä vapaaksi ja ei kyllä pahemmin paikoista erehdy. En ole tuollaisia pelaajia juuri nähnyt, jotka pakin noin voittavat, kuten hän vei Lepistöä ensimmäisessä maalissaan. Ei voi kuin ihailla, paljon voi ammentaa oppia hänestä, jokeriluotsi Jukka Jalonen suitsutti vastustajan ykkösmiestä.

- Alussa Barys hallitsi, mutta vähitellen paransimme ja lopun tasoitus oli mielestäni ansaittu. Kiekonmenetyksiä tuli tänään liikaa. Barys on hyvä joukkue suorissa hyökkäyksissä, joista se tekikin kaksi maalia.

Jokereiden tehot yhden ketjun varassa

Barys Astanan vierastaktiikka toimi keskiviikkona loistavasti. Alussa se rytmitti peliä miten halusi, ja lopussa hyvä puolustaminen oli tuoda täyden pistepotin. Jokerit laukoi pelissä paljon, mutta Barys piti isännät tehokkaasti pois kakkoskiekoista.

- Vastassa oli yksi sarjan parhaista joukkueista. Tärkein tavoitteemme ja ohjeemme oli pelata taktisesti tasapainoisesti ja järjestäytyneesti. Hyvä ottelu oli, vaikka lopussa ei ihan keskittyminen riittänyt, kun Jokerit onnistui tasoittamaan, kommentoi Barysin valmentaja Jevgeni Gennadjevich.

Jokereiden puolella ainoastaan Bryan O'Neillin luotsaama vitja pystyi luomaan jatkuvasti painetta ja paikkoja. Helsinkiläisjoukkue on kierrättänyt koko kauden ajan Peter Reginin vitjan laitureita, mutta sopivaa ja tehokasta koostumusta ei ole löytynyt.

- Meillä on rotaatiotakin, mutta tietysti toivotaan, että jossain vaiheessa löytyisi sopiva koostumus ja kaikista saataisiin paras irti. Vielä ei ole Regin ketjun osalta siihen päästy, mutta kausi on pitkä. Ei ole ykköshuolemme, Jalonen näki.

Tanskalaiskapteeni ei suoraan halunnut ilmaista huolta ketjunsa koostumuksen vaihtelusta.

- Meillä on vaihtunut oikeastaan kaikki muut kentät paitsi O'Neillin vitja. Pitää pysyä positiivisena ja yrittää löytää kemia joidenkin kanssa. Saa ainakin yrittää pelata monien pelaajien kanssa. Meillä on paljon pelaajia, joten rotaatiotakin pitää olla, jotta kaikille saadaan peliaikaa ja lepoa, Regin itse näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle