Jokerit otti lahjansa väkisin

KHL / Raportti
Jokerit väänsi tarvittavat maalit väkisin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Syntymäpäiviään juhlinut Helsingin Jokerit ei esittänyt tiistai-iltana parastaan, mutta pystyi silti nappaamaan täydet sarjapisteet Avtomobilist Jeganterinburgilta. Voiton ratkaisseet osumat Jokerit runnoi raivolla aivan maalin edestä.

Jokerit on tuskaillut viime aikoina hyökkäyksen tehottomuuden kanssa. Kaava toistui myös Avtomobilistia vastaan, kun näennäisesti peliä hallinnut helsinkiläisjoukkue ei päässyt juurikaan ykkössektoriin. Kurinalaisesti puolustaneella vierasjoukkueella oli puolestaan muutama paikka viedä peli vastahyökkäyksistä.

Maalit olivat tiistaina kuitenkin tiukassa. Kunniaa tästä voidaan jakaa molemmille maalivahdeille. Jokereiden Henrik Karlsson piti joukkuettaan pystyssä etenkin johtoasemassa päätöserässä. Vieraiden huippuvireinen Jakub Kovar otti hyvän perustyöskentelyn ohessa muutaman paraatipelastuksen antaen joukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä.

Kotijoukkue uurasti kuitenkin pari voittoon tarvittavaa tahtomaalia. Avauserässä Niklas Hagman runnoi väkisin kauden toisen osumansa aivan Kovarin sylistä. Välissä vieraat tasoittivat, mutta ja toisessa oli Jesse Joensuun vuoro vääntää paluukiekko reppuun.

- Hemmetisti tehtiin töitä voiton eteen, ja niinhän sen pitääkin olla. Pidimme maanantaina pitkään palaveria siitä, että pitää olla äijämäisempi ja mennä suoraan maalille, Joensuu kertasi.

- Homma meni suunnitelman mukaan alussa, ja ensimmäinen erä oli hyvä. Sen jälkeen paketti taas vähän levisi, mikä on ollut ongelmamme. Ei siellä kukaan tahallaan löysäile, mutta niin vain jostain syystä käy.

Ratkaisu vasta aivan lopussa

Kamppailu pysyi maalin pelinä vielä aivan viimeisille minuuteille, kunnes Jokereiden ylivoima viimein toimi, ja Ville Lajusen tulinen lämäri ratkaisi ottelun lopullisesti. Viimeisellä minuutilla Topi Jaakola lakaisi vielä tyhjiin, ja loppulukemat kirjattiin 4-1.

- Toisen maalin jälkeen kotijoukkue rentoutui, ja peli oli siinä. Oma joukkueeni oli kuin lastentarhalaisia ja Jokerit kuin aikuisia miehiä, vieraiden päävalmentaja Andrei Rasin manasi.

Jokerit otti etenkin kamppailun alkupuolella kurittomia rangaistuksia, joiden aikana ote luonnollisesti kääntyi Avtomobilistin suuntaan. Kummallakin riitti ylivoimaa, mutta alivoimanelikot pelasivat hyvin, ja etenkin vieraiden asenne laukausten peittämiseen oli loistava.

- Jäähyt erien alussa hankaloittivat peliämme. Ensimmäinen kymmenen minuuttia meni aina siinä, että haimme rytmiä, jokeriluotsi Erkka Westerlund päivitteli.

Jokerit ei tuskastunut tehottomuudesta

Jokereiden voiton takeena oli lopulta kärsivällisyys tiiviin vieraspakan edessä. Maalintekovaikeuksista kärsinyt helsinkiläisjoukkue jaksoi puolustaa, vaikka hyökkäys törmäsi jatkuvasti puolustusmuuriin, tai viimeistään Kovarin loistokoppiin.

- Vastustaja kyllä näytti, miksi heillä on vähän enemmän pisteitä kuin meillä. Todella hyvää vieraspelaamista: fiksusti keskialuetta ja tiiviisti omissa, analysoi jälleen hyvän ottelun Jokereiden takalinjoilla pelannut Jaakola.

- Paljon pidimme kiekkoa, mutta ulkopuolella tilanteista. Todella tiivis oli vastus edessä, joten kärsivällisyyttä vaadittiin. Helpostihan siinä rupeaa puskemaan ja tuskastuu. Toinen vaihtoehto on uskoa, että ne maalit tulevat ja pitää hyvää maltti. Onneksi saimme ne kaksi maalia viidellä viittä vastaan, niitä ei ole viime aikoina paljon tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle