Jokerit autoilee kohti kesälomaa

KHL / Raportti
Vieraat hakivat Helsingistä täyden pistepotin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit putosi pudotuspeliviivan huonommalle puolelle, kun Avtomobilist Jekaterinburg haki pisteet Helsingistä maalein 2–6. Jokereillakin oli omat hetkensä ottelussa, mutta loppulukemat eivät jätä sijaa selittelyille.

Ottelun alku ei ollut kotijoukkueen, sillä se oli toisessa erässä jo 0–3-tappiolla. Jokerit nousi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta menetti momentuminsa vain pari minuuttia 2–3-kavennuksen jälkeen alivoimalla.

– Kyllä meillä oli elementit, että olisimme voineet voittaa pelin, mutta kaveri iski oikeastaan jokaisesta paikastaan maalin. Raskasta tämä on, mutta ei auta kuin saada otteet paremmaksi ja voittoja sitä kautta. Ei tämä ole helppoa kenellekään, mutta voittoja pitää nyt vain ruveta ottamaan, Marko Anttila kuvaili ottelun jälkeen Jokereiden tiedotteessa.

Avauserässä Jokerit vei peliä ja ansaitsi hyvällä liikkeellään kaksi ylivoimaakin, mutta ei onnistunut. Vieraat sen sijaan siirtyivät johtoon 13 minuutin jälkeen, kun puolustaja Michal Cajkovskyn lämäri yllätti Riku Heleniuksen etunurkasta.

Toisessa erässä vieraat jatkoivat tehokasta maalitehtailuaan kaukolaukauksilla, kun hyökkääjä Alexander Romanov ja puolustaja Nikolai Timashov venyttivät Avtomobilistin johdon jo kolmeen maaliin. Molemmat laukaukset lähtivät siniviivan tuntumasta.

Jokereiden toivo heräsi hetkeksi, kun Ville Lajunen kavensi 1–3-lukemat siniviivalta viisi minuuttia ennen toista erätaukoa, ja Peter Reginin 2–3-ylivoimakavennus toi Jokerit jo maalin päähän juuri ennen ottelun viimeisen kymmenminuuttisen alkua.

Jokereiden kiri tyssäsi vain pari minuuttia Reginin kavennuksesta, kun Arturs Kulda istui kaksiminuuttista, ja Alexei Vasilevskyn viivalaukaus yllätti Heleniuksen jo neljännen kerran. Anatoli Golyshev nosti maalin edestä 2–5-lukemat vain 22 sekuntia edellisestä. 2-6-loppulukemat tyhjään maaliin laukoi Artjom Garejev.

– Meille tehtiin maaleja, jollaisia ei yleensä ole tehty. Siellä olivat omat ja vieraat vuorotellen maskissa, joten sinänsä niissä oli välillä huonoa tuuriakin. Meidän pitää saada ukkoja vetolinjalle, etteivät vedot mene läpi asti, tai raivata tilaa, että veskari näkee kiekon. Sinänsä erikoisia maaleja, ei ole paljon tuollaisia tullut. Lisäksi emme itse pystyneet käyttämään paikkojamme. Sen takia hävisimme pelin tänään, Anttila harmitteli.

Runkosarjaa on jäljellä seitsemän kierrosta. Jokerit on läntisen konferenssin yhdeksäs ja pelaa viikon kolmannen kotiottelunsa lauantaina, kun vastassa on kolmas idän joukkue Jugra Hanti-Mansijsk.

» Lähetä palautetta toimitukselle