Jokereilta "putoili äijiä" - Avtomobilist jatkoi hurjaa putkeaan

KHL / Raportti
Kova taistelu päättyi vierasvoittoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit menetti sairastuvalle kolme tärkeää pelaajaa ottelussa Avtomobilistia vastaan. Jaossa olleista pisteistäkin kaksi lähti vieraiden matkaan.

Tasaisesti ja erittäin hyvin läpi kauden pelannut Avtomobilist on ollut yksi KHL:n iloisimpia ja suurimpia yllätyksiä. Jekaterinburgista ponnistava vierasjoukkue saapui Helsinkiin pitkässä pisteputkessa ja se oli jäänyt pisteittä viimeksi marraskuun 21. päivä. Putki jatkui, kun joukkue laittoi myös Jokerit vaikeuksiin.

Tasainen ja tasokas kamppailu venyi voittomaalikilpailuun saakka. Vierasjoukkue paransi peliään läpi koko ottelun ja hallitsi varsinkin ottelun kolmatta erää selkeästi. Avtomobilist olisi kenties ansainnut voiton varsinaisella peliajalla, mutta Jokerit selvisi lopun puolustustaistelustaan kunnialla.

Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa asti, kun varsinainen peliaika ja jatkoaika eivät tuoneet ratkaisua. Vierasjoukkueelle riitti neljä laukojaa viidestä, sillä Jokereilta onnistuivat viidestä yrittäjästä vain Nicklas Jensen ja Olli Palola. Avtomobilist upotti neljästä rankkaristaan puolestaan kolme.

− Tämä oli erittäin kova koitos. Meillä ei lopulta puhti riittänyt, kun äijiä putosi kesken pelin. Toivotaan, että ei kyseessä ei ole mitään vakavampaa, Jukka Jalonen kommentoi Viasatin haastattelussa Jesse Joensuun, Peter Reginin ja Oliver Lauridsenin loukkaantumisia.

− Ensimmäinen erä oli kohtalaisen hyvä. Sen jälkeen pelaaminen ei ollut enää parasta mahdollista luokkaa. Olimme huolimattomia kiekottomana. Emme saaneet parasta esiin emmekä olleet ytimessä. Ansaitusti tänään hävittiin, Jalonen jatkoi.

Tasainen avauserä oli tarkkaa puolustamista, eikä maalipaikoilla mässäilty. Isokokoinen vierasjoukkue ohjasi Jokerit jatkuvasti pois maalin edestä.

− Vastustajalla on isoja puolustajia, meidän on oltava vikkeliä ja nopeita, että saamme ylivoimia. Erikoistilanteissa on sitten oltava puolestaan terävinä, Jokereiden Tommi Huhtala kommentoi avauserän jälkeen Viasatille.

Jokereille loukkaantumissuma

Lopulta Jokereiden ja ottelun avausmaali syntyi ennen avauserän puoliväliä. Isäntien ensimmäinen ylivoima tuotti heti tulosta, kun Huhtala ja Brian O'Neill rynnivät yhdessä Sami Lepistön ampuman irtokiekon perään. Kiekko pomppi Huhtalan olkapäästä onnekkaasti maaliin, ja kahden videotarkastuksen jälkeen Jokerit siirtyi johtoon.

− En ole ihan varma mistä kiekko meni sisään, jostain perseestäni se taisi pomppia maaliin, Huhtala kommentoi osumaa.

Vierasjoukkue tasoitti ottelun toisen erän alkuhetkillä. Jevgeni Tšesalin pääsi Jokereiden huolimattoman keskialueen pelaamisen myötä puolittaisen läpiajoon ja ampui kiekon tarkasti yläkulmaan.

Kuittaus tuli vain hetkeä myöhemmin. Olympiapaikkaa metsästävä Marko Anttila ampui kiekon takakulmaan O'Neillin oivaltavan syötön jälkeen.

− En tiedä, ansaitsinko tuon maalin. Karsea haltuunotto ja oli lähellä, etten saanut siitä tilanteesta jäähyä, Anttila hymyili.

Erä toi Jokereille myös huonoja uutisia, sillä ensin pelin jätti kesken erän alussa Joensuu ja erän lopulla myös kapteeni Regin. Kumpikaan ei palannut enää peliin kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä loukkaantumisten listaan lisättiin vielä Lauridsen.

− Me luistelemme erittäin hyvin. Sen takia Jokerit ei saa maalipaikkoja, puolustamme hyvin. Me emme itse kuitenkaan saa tarpeeksi laukauksia, näin vähillä vedoilla ei voi voi vielä voittaa, vieraiden Pierre-Alexandre Parenteau arvioi toisen erän jälkeen Viasatin haastattelussa.

Vierasjoukkue tasoitti kolmannessa erässä, kun Juho Rautanen menetti kiekon kulmauksessa ja Jegor Milovzorov pääsi iskemään halvan tasoitusmaalin. Avtomobilist hallitsi ottelun loppua, ja lopulta Jokerit joutui taistelemaan, että kotijoukkue selvisi edes jatkoajalle saakka.

Rankkarit ovat olleet Jokereille vaikeita, niin tälläkin kertaa. Jokerit pelaa seuraavan kerran tapaninpäivänä Slovania vastaan.

− Ei päästy tänään hyökkäämään sillä tavoin kuin haluaisimme. Vastustaja oli erittäin hyvä, mutta totta kai se vaikutti, kun tuli loukkaantumisia ja ketjut hieman hajosivat, Anttila summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle