Jokerit paini tiikerien kanssa - O'Neill vaati lisää aggressiivisuutta

KHL / Raportti
Jokerit väänsi voiton VL-kisassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit väänsi 65 minuuttia ja voittomaalikilpailun Amur Habarovskia vastaan tiistaina. Kamppailun lopputuloksena oli kaksi pistettä, mutta esitys oli ajoittain todella nihkeä.

Jokerit kaivoi tiistaina kotonaan nihkeän voiton ennakkoon heikoksi ajatellusta Amur Habarovskista. Ottelu oli Jokereiden 49-vuotissyntymäpäiväpeli, ja Tommi Huhtala ja Masi Marjamäki palasivat kotijoukkueen kokoonpanoon.

- He pelasivat todella hyvää puolustuspeliä, emmekä oikein keksineet keinoja heidän träppinsä murtamiseen. Meidän pitää vain olla vähän aggressiivisempia jatkossa, että vastustaja joutuu ottamaan jäähyjä. Oli pettymys menettää yksi piste, mutta toivottavasti saamme tällä viikolla loput kuusi tarjolla olevaa, jokerihyökkääjä Brian O'Neill summasi.

Kaukalossa nähtiin mielenkiintoisia vieraita, kun Amurin suomalaishyökkääjät Kristian Kuusela ja Teemu Ramstedt pelasivat vierasjoukkueen ykkösketjussa. Maalilla puolestaan oli Juha Metsola, joka on ollut joukkueen tärkein pelaaja alkukaudella.

Amur on alkukaudella puolustanut hyvin, mutta hyökkäyspeli on ollut todella heikkoa suomalaisketjua lukuun ottamatta. Joukkue valmistui Jokerit-ottelun huolella, sillä se treenasi viikon ajan Moskovassa.

Tiistain ottelu sai vauhdikkaan alun, kun avausmaali syntyi vain minuutin pelaamisen jälkeen ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Topi Jaakola antoi paineettomassa tilanteessa luokattoman huonon avaussyötön suoraan Kuuselan lapaan. Suomalaislaituri heitti kiekon maalin eteen, josta Tomas Zohorna löi kiekon sisään ja vierasjoukkueen johtoon.

- Jaakolan hasardi varmaan vähän kipsasi meitä, mutta no, näistä pitää selvitä, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi alkua.

Heikosti ja hitailla hyökkäyksillä ottelun käynnistänyt Jokerit paransi peliään ensimmäisessä erässä minuutti minuutilta ja hallitsi lopulta erän tapahtumia. Ensimmäisestä nopeasta hyökkäyksestä ja maalipaikasta syntyi tasoitus, kun keskialueen kiekonriiston jälkeen Jesse Joensuu ja O'Neill petasivat nopeasti paikan Peter Reginille. Jokerikapteeni ei erehtynyt, vaan ohjasi kiekon varmasti takakulmaan.

Hetkeä myöhemmin Jokerit jo siirtyi johtoon, kun O'Neill ohjasi Reginin tavoin kiekon ilmasta ohi Metsolan.

Maali-iloittelu päättyi avauserän jälkeen

Toisessa erässä Amur tiivisti puolustuspeliään, minkä myötä Jokerit ei päässyt iskemään yhtä hyvin terävillä hyökkäyksillään kuin avauserässä. Lähimpinä osumaa olivat hyökkäystehojensa kanssa tuskailleet vierailijat, kun Amur pääsi pelaamaan ylivoimaa kolme kertaa perättäin erän puolivälissä.

Suomalaishyökkääjien johdolla Amurin ylivoimapeli oli vaarallista, mutta ylärima ja Ryan Zapolski estivät tasoitusmaalin synnyn. Erä päättyikin maalittomana.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja saimme tehtyä tärkeän avausmaalin. Harmittavasti Jokerit onnistui parilla ohjurikiekolla tulemaan peliin mukaan, Kuusela kertoi Viasatin erätaukohaastattelussa.

Suomalainen kehui myös yhteistyötä Ramstedtin kanssa.

- Yhteispeli Ramstedtin kanssa on sujunut hyvin. Se on helpottanut, kun olemme voineet sopia suomeksi asioita. Hänen vierellä on helppo pelata, sillä sieltä tulee koko ajan hyviä syöttöjä. Tuollaisista paikoista ylivoimalla pitäisi tehdä maali.

Kolmennessa erässä päästiin jälleen maalin makuun, ja Jokereiden harmiksi asialla oli vierasjoukkue. Helsinkiläisillä ei vaikuttanut olevan hätäpäivääkään, mutta Amurin Vladislav Ušenin karkasi kuin varkain läpiajoon ja yllätti Zapolskin. Näin puntit olivat tasan kahdeksan minuuttia ennen peliajan loppua, ja 2-2-lukemissa lähdettiin myös jatkoajalle.

Ratkaisua jouduttiin kuitenkin hakemaan voittomaalikilpailusta, jossa Jokerit nappasi lisäpisteen itselleen. Jokereilla on ollut alkukaudesta välillä vaikeuksia VL-kisoissa, mutta tällä kertaa niin Pekka Jormakka kuin O'Neillkin onnistuivat ja se riitti.

- Toinen rankkarivoitto, aika monta olemme hävinneet. Onneksi Zapolski otti pari hyvää kiinni, Jalonen huokaisi tyytyväisenä ottelun jälkeen Viasatin haastattelussa.

Kokonaiskuvaan päävalmentaja ei kuitenkaan ollut tyytyväinen.

- Hyökkäyspeli oli todella huonoa tänään, ihan oma mokamme. Ei vain löytynyt hyvää hyökkäyssäveltä, mutta hyvä, että voitimme tänään, Jalonen summasi.

Maaottelutauko tuli Jokereille hyvään aikaan, sillä peli ei vieläkään ollut riittävän hyvässä iskussa. Amur-ottelu kuitenkin osoitti, ettei kaivattu taisteluilme löytynyt tauonkaan aikana.

- Väsynyt matsi, jos rehellinen olen. Onneksi saatiin kuitenkin piste raavittua. Pilkut ovat kuitenkin aina kuin kolikkoa heittäisi, Metsola pohdiskeli puolestaan Viasatin haastattelussa ottelun jälkeen.

Jokerit jatkaa torstaina kotonaan toista Itä-Aasian vierasta, Admiral Vladivostokia, vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle