Erikoistilannepelaaminen Jokereiden pistepotin takuuna

KHL / Raportti
Tommi Huhtala iski Jokereiden ensimmäisen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit ja Admiral Vladivostok kävivät kovan väännön sarjapisteistä. Ratkaisu tuli lopulta erikoistilannepelistä, kun isännät pitivät vieraiden vaarallisen ylivoiman nollilla ja iskivät itse kaksi osumaa.

Jokerit lähti torstai-iltaan hyvällä liikkeellä ja vei avauserää selvästi. Joukkue pystyi luomaan tekopaikkojakin, mutta tehokkuus oli jälleen kerran heikkoa.

Pelin edetessä hallinta tasoittui ja kummankin joukkueen hyvin luistelleet ja tiiviit paketit pysyivät kasassa. Myös maalivahdit Ryan Zapolski ja Igor Bobkov torjuivat erinomaisesti.

Ratkaisuksi koitui lopulta Admiralin jäähysuma kolmannen erä puolivälissä, kun peräti kolme venäläisjoukkueen pelaajaa komennettiin rangaistusaitioon. Lopulta jokerikapteeni Peter Regin onnistui pienestä kulmasta viimeistelemään voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman.

- Kova taistelu. Admiral on liikkuva ryhmä, ja meiltä hyvä tasonnosto tiistaihin verrattuna. Viidellä viittä vastaan mielestäni hallitsimme peliä ja paikkoja. Pari turhaa jäähyä kyllä otimme, mutta onneksi alivoima ja maalivahtimme olivat hyviä, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen mietti kamppailun jälkeen.

Vieraiden leirissäkään ei illan esitystä hävetty, mutta tuomarit saivat hieman sapiskaa.

- Mielestäni pelasimme hyvin: taistelu ja liike olivat erinomaisia. Meillä oli mahdollisuutemme voittoon. Harmi, kun emme saaneet ylivoimamaalia. Mielestäni tuomarit kadottivat keskittymisensä ja menivät välillä yleisön huutoihin, harmitteli vieraiden luotsi Aleksandr Andrijevski.

Jokereiden alivoima erinomaisessa kunnossa

Torstain kamppailun yhdeksi ratkaisuelementiksi voidaan nostaa Jokereiden erinomaisesti toiminut alivoima. Admiral on tällä kaudella ollut yksi KHL:n tehokkaimmista ylivoimajoukkueista, mutta torstaina maalipaikkojen saaminen oli sille haastavaa.

Vieraat pyörittivät ylivoimaansa usein tuoreehkolle jenkkivahvistukselleen James Wisnievskille, jonka hurja kanuuna ei kuitenkaan osunut maaliinsa. Jokereiden leirissä tiedettiin puolustajan vaarallisuus.

- Alivoima oli paras osa-alueemme. Paketti pysyi tiiviinä, eikä kaveri saanut kuin pari paikkaa, jotka sitten pomppivat hyväksemme. Alivoima on toiminut lähiaikoina hyvin ja iso osa siinä on myös maalivahdilla, Jalonen suitsutti.

- Kaveri puolusti keskustaa tosi hyvin ja tämä oli iso voitto. Heidän ylivoimaansa oli toki videolta katsottu ja tietyt asiat merkattu, mutta lopulta se on paljolti taistelua ja uhrautumista, näki Tommi Huhtala.

Huhtala oli näkyvässä roolissa toisen erän puolivälissä. Miehellä oli ylivoimalla loistopaikka, josta viimeistely ei onnistunut. Heti yrityksen jälkeen Admiral karkasi hyökkäykseen ja iski alivoimamaalin. Jokeriviisikko ei kuitenkaan lannistunut, vaan heti seuraavassa vaihdossa se karvasi kiekon itselleen, ja Huhtala veivasi limpun komeasti rystyllä maalin kattoon.

- Puhuimme maalin välissä, että otetaan takaisin mitä annettiin. Tuli tuhlailtua, joten hyvä että onnistuikin.

- Ne ovat rankkoja paikkoja, kun omissa kolisee ylivoimalla. Monesti peliäkääntäviä hetkiä suuntaan tai toiseen, kertoi puolestaan Jalonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle