HK Sotši edelleen Jokereiden peikkona

KHL / Raportti
Matthew Gilroy teki Jokereiden ainokaisen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Olympiakaupunki oli jälleen Jokereille valloittamaton paikka. Vieraat hallitsivat peliä, mutta heikko viimeistely ja armotta rokottanut isäntäjoukkue koituivat helsikiläisten turmioksi

HK Sotši oli voittanut peräti kuusi edellistä kohtaamistaan Jokereita vastaan. Suomalaisseura sai putken katkaisuun hyvän lähdön, kun se vei avauserää selvästi. Dominointi palkittiin myös Matthew Gilroyn ylivoimamaalilla, mutta tontteja vierailla oli useampaankin osumaan.

Jokereilla oli koko kamppailun ajan isäntiä enemmän vetopaikkoja. Osansa teki 41 kertaa torjunut ja pari haamupelastustakin tehnyt Konstantin Barulin, mutta myös Jokereiden viimeistely oli perjantaina heikkoa.

Venäläisjoukkueen tontit tulivat lähinnä pystyhyökkäyksistä. Sellaisesta syntyi myös tasoitus, kun Aleksander Ivanov irrottautui selkänsä jo suoristaneesta Jesper Jensenistä ja pisti kiekon verkkoon.

Jokereiden Sotši-kammo sai jatkoa päätöserässä, kun Artjom Tomlin poimi paluukiekon ja veivasi rystyltä loppulukemiksi jääneet 2-1.

- Meidän olisi pitänyt pystyä hyödyntämään ylivoima ja tekemään toinen maali jo avauserässä. Toisessa erässä meillä oli vaikka kuinka paljon paikkoja sekä tasakentällisin että ylivoimalla tehdä 2–0-maali. Sitten he saivat yhtäkkiä tasoitusmaalin, jonka jälkeen peli muuttui vaikeakasi. Mielestäni ansaitsimme enemmän. Joskus sitä törmää tulikuumaan maalivahtiin, mutta sille emme enää voi mitään, huokasi Peter Regin.

Isäntäjoukkue varmisti voitolla pudotuspelipaikkansa. Jokereille olisi riittänyt yksi piste kotiedun varmistamiseen, mutta sen jahtaamista joukkue jatkaa sunnuntaina.

– Jokainen joukkue pelaa kovaa juuri nyt. Edellisessä ottelussa Kazanissakin oli jo pudotuspelitunnelmaa. Kaikki pelit tästä eteenpäin ovat vaikeita, Regin luonnehti.

» Lähetä palautetta toimitukselle