Jokerit teki sen, mitä piti - Mäkisten into näkyi Suomeen asti

KHL / Raportti
Brandon Kozun oli yksi ottelun maalintekijöistä. (Arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden vieraskiertue jatkui keskiviikkona Riikassa. Helsinkiläiset nappasivat KHL-historiansa suurinumeroisimman voittonsa, kun vastustajan into loppui jo avauserän jälkeen.

Divisioonansa voittoa tähyilevä Jokerit tarvitsi täyden pistepotin ottelustaan Dinamo Riikaa vastaan ja sen myös sai. Loppulukemat 0-7 eivät jättäneet selittelyille sijaa, ja kun Pietarin SKA hävisi samaan aikaan voittomaalikilpailussa oman ottelunsa, tarvitsevat helsinkiläiset enää kaksi pistettä varmistaakseen divisioonavoiton.

KHL-rutiinilla pelatun ottelun sykähdyttävin hetki nähtiin toisessa erässä, kun toista KHL-otteluaan pelannut Miro Mäkinen teki Jokereiden viidennen maalin. Mäkisten perheen riemua täydensi se, että osuman syötti kaksoisveli Atte Mäkinen. Alkukauden Jukureissa Mestistä pelanneet 19-vuotiaat veljekset pelasivat muutenkin kelpo ottelun.

Ottelun sankareihin kuului myös maalivahti Riku Helenius, joka pelasi kauden toisen nollapelinsä. Myös Jokereiden ylivoima toimi ottelussa erinomaisesti, joskin vastustaja Dinamo on kamppaillut oman alivoimansa kanssa koko kauden. Sen lisäksi viime aikoina myös maalinteko on takkuillut: latvialaisyleisön harmiksi Dinamo on jäänyt nyt kolme kertaa peräkkäin maaleitta.

Keskiviikon ottelussa ensimmäinen erä mentiin vielä pelillisesti tasaisissa merkeissä, mutta Jokerit käytti paikkansa tehokkaasti. Avausmaalin pääsi iskemään Pascal Pelletier, jolle osuma oli ensimmäinen Jokereissa. Kyseessä oli lisäksi hyökkääjän koko kauden avausmaali.

Brandon Kozun lisäsi johtoa hieman erän puolivälin jälkeen, ja viimeistään Tim Kennedyn 3-0-ylivoimamaalin jälkeen isäntien otteissa alkoi näkyä lepsumista. Seuraavakin maali tuli ylivoimalla, kun Peter Regin pääsi iskemään.

Ottelun viides maali oli nuorten Mäkisten käsialaa, kun Atte riisti kiekon ja Miro suuntasi oikeaoppisesti maalille. Veljesten kasvoilla näkyi osuman jälkeen aitoa riemua kotikatsomoihin asti.

Kolmas erä oli lähinnä päätössummerin odottelua, ja Daine Todd ja Jesse Joensuu pitivät vielä maaleillaan huolta siitä, että tuloksena oli Jokereiden KHL-historian suurinumeroisin voitto.

Voitto tuli Jokereille tärkeään paikkaan, sillä kaksi edellistä ottelua Moskovan TsSKA:ta ja Pietarin SKA:ta vastaan olivat päättyneet niukkoihin tappioihin. Helsinkiläiset viimeistelevät vieraskiertueensa pelaamalla perjantaina Moskovan ja sunnuntain Minskin Dinamoa vastaan.