Jokereilta minimisuoritus Riikaa vastaan – "Oli vähän taistelua loppu"

KHL / Raportti
Nicklas Jensen laukoi jo kauden 18. osumansa ja nousi Jokereiden maalipörssin kärkeen. Takana Jokereiden toiseksi paras maalintekijä Eeli Tolvanen.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
KHL:n jumbojoukkue kiusasi jälleen Jokereita. Helsinkiläiset kuitenkin kartuttivat pistesaldoaan kolmella pisteellä, vaikka esitys ei häikäissyt.

Helsingin Jokerit ja Dinamo Riika kohtasivat toistamiseen viikonlopun aikana.

KHL:n läntisen konferenssin jumbojoukkue Dinamo ei päästänyt helsinkiläisiä helpolla kummassakaan ottelussa, mikä kertoo Jokereiden vaikeuksista. Sunnuntaina joukkueet ottivat yhteen Riiassa, ja tällä kertaa Jokerit lähti kolme pistettä rikkaampana 2–1-voitollaan. Jokerit ei taaskaan säväyttänyt pelillisesti, mutta sai täyden pistepotin.

Perjantaina Helsingissä riikalaisjoukkue kiusasi surkeaa Jokereita ja nappasi 4–2-voiton.

Jokerit ei merkittävästi parantanut peliään perjantaista, mutta tällä kertaa se riitti. Kaksi erää Jokerit hallitsi näennäisesti ja loi kohtuullisia maalipaikkoja, mutta häikäisevää helsinkiläisten peli ei missään vaiheessa ollut.

– Kyllä joutui hommia tekemään. Avauserässä kaverilla ei ollut juurikaan paikkoja, oikeastaan kaksi ensimmäistä erää olivat meidän, mutta ei saatu maaleja, niin meni vähän vaikeaksi. Kolmannessa erässä jäähyt sotkivat ja oli vähän taistelua loppu, Sami Lepistö summasi ottelun jälkeen.

Jokereiden avauserän hallinta toi tulosta, kun Nicklas Jensen maalasi tarkalla laukauksellaan ja vei Jokerit 1–0-johtoon. Jensen nousi samalla yksin Jokereiden sisäisen maalipörssin kärkeen. Maali oli tanskalaishyökkääjälle kauden 18. Toisena 17 osumalla viilettävä Eeli Tolvanen on hyytynyt kauden aikana, sillä viimeksi hän on tehnyt maalin jokeripaidassa marraskuun lopussa.

Riika rimpuili lähes rinnalle

Toinen ja kolmas erä olivat varsin rikkonaisia, sillä jäähyjä jaettiin puolin ja toisin. Molemmat joukkueet osuivat myös ylivoimalla.

Jokerit siirtyi päätöserän alussa 2–0-johtoon kahden miehen ylivoimalla. Jokereissa 11. ottelunsa pelannut Steve Moses laukoi kauden neljännen osumansa, ja Jokerit tarttui tiukasti voittoon kiinni.

Välittomästi alkoivat Jokereiden vaikeudet. Jensenin istuessa jäähypenkillä Mikelis Redlihs tyrkkäsi irtokiekon maaliin Anssi Salmelan laukauksen jälleen, ja Riika tuli maalin päähän.

Pitkää maalitonta putkea tarpovan nuoren jokerihyökkääjän Tolvasen turhautumisesta osoitti hänen hölmöilynsä päätöserässä. Hänelle tuomittiin kaksi kahden minuutin jäähyä, ja Riika pääsi ylivoimalle neljäksi minuutiksi. Maaleja joukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään.

Jokerit passivoitui ottelun lopussa maalin johtoasemassa. Joukkue teki kirjaimellisesti minimisuorituksen voiton eteen, sillä lopussa se tyytyi luopumaan kiekosta.

Riika haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Jokerit kesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle