Jokereille toinen peräkkäinen tappio

KHL / Raportti
Niklas Hagmanille kirjattiin Riiassa maali ja syöttöpiste.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maanantaina kotonaan Pietarin SKA:lle hävinnyt Jokerit kärsi toisen perättäisen tappion Riiassa, kun latvialaiset olivat parempia maalein 3−2.

Riian Dinamo on ollut Jokereille hankala vastustaja läpi kauden, vaikka helsinkiläiset olivatkin voittaneet kaikki neljä edellistä kohtaamista. Jokerit oli liemessä myös edellisessä vierasottelussa, kun latvialainen kotijoukkue rynnisti nälkäisesti kimppuun. Samat asetelmat olivat myös keskiviikon ottelussa.

Avauserän jäähyt kävivät kalliiksi

Riikalaisten vahva liike ajoi Jokerit jäähylle jo avauserän ensimmäisillä minuuteilla. Tommi Huhtala ja Semir Ben-Amor katselivat jäähypenkiltä, kun puolustaja Oskars Cibulskis ampui komealla lämärillä kotijoukkueen 1−0-johtoon.

Jokerit sai tasoitusmahdollisuuden ylivoimalla jo muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Dinamo-puolustaja Charles Genowayn poskea lähemmäksi maalia kiekko ei päässyt. Topi Jaakolalle aukesi avopaikka viisi minuuttia ennen avauserän loppua, mutta Dinamo-vahti Jeff Deslauriersin hanska vei voiton.

Tehoton ylivoima

Ensimmäistä jäähyä boksista katsellut Huhtala kuittasi jäähynsä heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa, kun ketjukaverit Niko Kapanen ja Niklas Hagman karvasivat kiekon Huhtalalle, joka iski Jokerit tasoihin suoraan syötöstä.

Jokereiden SKA-ottelun tehoton ylivoima jatkui myös Riiassa, eikä 5−3-ylivoimakaan tuottanut tulosta.

Jos et itse tee, niin kaveri tekee. Tasaisesti edennyttä toista erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kun Roberts Bukarts laukoi kiekon siniviivalta Jokereiden maaliin.

Maali maalista

Jokerit nousi jälleen tasoihin kolmannen erän avausvaihdossa. Jokereiden parasta antia tarjonnut ykkösketju rakensi paikan. Maalintekijänä ensimmäisen Jokerit-maalin syöttänyt Hagman. Avausmaalissakin tärkeää työtä tehneelle Kapaselle syöttöpiste.

Jos oli Jokereiden ykkösnyrkki vahva, samaa voi sanoa Dinamon vastaavasta. Muutama minuutti Jokereiden tasoitusmaalista Santeri Saari puolusti lepsusti maalin takana.

Joukkueensa ensimmäisen maalin syöttänyt Linus Videll pyörähti ja syötti kiekon maalille, josta Bugarts niittasi illan toisen maalinsa. Tämä maali riitti myös ottelun voittoon. Illan toiset syöttöpisteet sekä Videllille että ketjukaveri Mikelis Redlihsille.

Jokereiden pelit jatkuvat perjantaina Helsingissä, kun vieraaksi saapuu pudotuspeliviivan yli pyrkivä Severstal Tšerepovets.

» Lähetä palautetta toimitukselle