Omark murskasi Minskin

KHL / Raportti
Jokerit ja LOKOMO-ketju juhlivat Minskissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti maanantaina Dinamo Minskistä tärkeän ja tylyn 5−0-vierasvoiton. Samalla Jokerit siirtyi pudotuspelisarjassa 2−1-johtoon. Ottelun ratkaisi ruotsalaishyökkääjä Linus Omark, joka saalisti ottelun toisessa erässä peräti neljä tehopistettä.

Jokerit pelasi Minskissä erittäin vahvan vierasottelun. Helsinkiläisryhmä sekä puolusti että hyökkäsi viisikkona aktiivisesti. Helsingin otteluissa Jokerit sortui ajoittain passiivisuuteen, mutta kauden vierasotteluille tyypillisesti narripaidat pystyivät vierasottelussa tasapainoisempaan peliesitykseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän puolivälissä. Tasaisen ja maalittoman avauserän jälkeen Jokerit siirtyi toisessa erässä nopealla tahdilla peräti 5−0-johtoon. Jokereiden suurin sankari oli Linus Omark. Omark viimeisteli maaleista kaksi ensimmäistä sekä alusti kolmannen ja viidennen jokerimaalin.

Ottelun kulminaatiopiste oli Tommi Huhtalan 3−0-maali. Huhtalan maalin jälkeen Minsk näytti jo luovuttaneelta, ja Dinamon päävalmentaja Lubomir Pokovic turvautui aikalisään.

Aikalisä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Vain pari minuuttia Huhtalan maalin jälkeen Juhamatti Aaltonen ryösti kiekon aloitusvoiton jälkeen ja ohitti Minsk-vahti Lars Haugenin helpon oloisesti. Tämä riitti myös Haugenille, ja Minskin maalilla ottelun toisen puolikkaan pelasi valkovenäläisvahti Dmitri Miltšakov.

Voiton myötä Jokerit sai ottelusarjassa kotiedun takaisin itselleen.

Oleellista Jokereiden kannalta oli myös se, että joukkue teki kaksi ensimmäistä maaliaan ylivoimalla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa helsinkiläiset eivät saaneet ylivoimatilanteissa aikaiseksi yhtään mitään. Nyt Jokerit onnistui kahdessa ensimmäisessä ylivoimapelissään.

Viisi maalia toisessa erässä

Ottelu alkoi pudotuspeliparille tyypillisen tarkalla pelaamisella. Perjantain ottelun tavoin Jokerit hallitsi avauserää. Minsk tyytyi puolustamaan ja kyttäämään vastaiskuja. Matt Ellisonin johtamaa kakkosketjua lukuun ottamatta Minsk ei pystynyt rakentamaan kiekollisia hyökkäyskuvioita, vaan valkovenäläisjoukkue heitti kiekkoa syvälle jokerialueelle.

− Aloitimme ottelun hyvin. Täällä on erittäin hyvä kotiyleisö, jonka edessä on vaikea pelata. Pystyimme hyvin pitämään Minskin poissa maalipaikoilta. Omissa maalipaikoissamme Dinamo pystyi blokkaamaan laukauksemme, sitä meidän täytyy parantaa, Niklas Hagman kommentoi Viasatin tv-haastattelussa ensimmäisen erän jälkeen.

Maalittoman avauserän jälkeen Jokerit pääsi pelaamaan ylivoimapeliä heti toisen erän alussa. Ylivoimatilaisuus oli narripaidoille ottelusarjan kuudes. Kuudes tilaisuus toi myös Jokereille pudotuspelisarjan ensimmäisen ylivoimamaalin. Linus Omark yritti tavoittaa poikittaissyötöllä Petr Koukalia maalin edestä, ja kiekko pomppi Dinamo-puolustaja Lukas Krajicekista Minskin omaan maaliin.

Jokerit käytti myös toisen ylivoimatilanteensa hyödyksi. Asialla oli jälleen sama parivaljakko: Omark syötti maalin kulmalle Koukalille, joka palautti kiekon takaisin ruotsalaishyökkääjälle. Omark ampui suoraan syötöstä kiekon maaliin, ja Jokerit siirtyi 2−0-johtoon.

Hetkeä myöhemmin Omarkin jättösyöttö vapautti Huhtalan maalintekoon. Huhtalan maalin jälkeen Minskin selkäranka katkesi. Jokerit mätti toisessa erässä peräti viisi maalia. Huhtalan jälkeen myös Aaltonen ja Steve Moses onnistuivat.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä. Toisen erän ilotulituksen jälkeen kolmannessa erässä ottelun tempo laski. Jokerit oli jo varmistanut voittonsa, ja Minsk keskittyi tiistain neljänteen otteluun. Dinamo ei hakenut aktiivisesti maalia edes ylivoimatilanteidensa aikana.

Minsk-areenalla oli ottelua seuraamassa peräti 15 086 katsojaa, mikä on suurin yleisömäärä Jokereiden historiassa lukuun ottamatta Helsingin ulkoilmaotteluita.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan Minskissä jo tiistai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle