Kapanen osui kahdesti - Jokerit jälleen vierasvoittoon

KHL / Raportti
Niko Kapanen iski kaksi maalia ottelun ensimmäisessä erässä.
Jokerit haki revanssin kauden avausottelusta, kun se kaatoi vieraissa 15 000 katsojan edessä Minskin Dinamon maalein 3-2. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa minskiläiset hakivat Helsingistä 5-4 jatkoaikavoiton.

Jokerit tehokas avauserässä

Tunnelma Minskin hallissa oli alusta alkaen huumaava, eikä pelin vauhdikas alku ainakaan lannistanut katsojien perjantai-illan viettoa. Helsinkiläisvierailijat saivat otteluun räjähtävän lähdön, kun Niko Kapanen laukoi kiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi hieman helpon näköisesti ohi valkovenäläismaalivahti Dmitri Miltšakovin. Jokereiden johtomaalia edelsi Dinamon tulokseton ylivoimapeli.

Minskiläiset eivät kuitenkaan jääneet surkuttelemaan takaiskua. Suomalaisille Tapparasta tuttu puolustaja Nick Bailen tasoitti ottelun vain muutama minuutti Kapasen maalin jälkeen, kun hyökkäyksen kärkeen noussut puolustaja luuti Henrik Karlssonin tiputtaman irtokiekon maalin perukoille. Laukauksen maalille lähetti Jokereita kauden avausottelussa viidellä tehopisteellä kurittanut Jonathan Cheechoo.

Rikkonaisessa ensimmäisessä erässä ylivoimaa tarjottiin runsaasti molemmille joukkueille, mutta erän ainoa erikoistilannemaali nähtiin alivoimalla. Jokereiden Semir Ben-Amor pääsi livahtamaan ylihyökänneeltä ylivoimaviisikolta läpiajoon ja iski kauden ensimmäisellä maalillaan helsinkiläiset jälleen johtoon.

Tehokas Jokereiden ykkösketju iski ensimmäisen erän loppupuolella vielä kertaalleen, kun Niko Kapanen lisäsi jokerijohtoa illan toisella osumallaan. Kapanen pääsi ohjaamaan kiekon tyhjään rysään Ville Lajusen ja Juhamatti Aaltosen hienon esityön jälkeen. Syöttöpisteen myötä Aaltonen kasvatti pisteputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi.

Dinamo kirii maalin päähän

Toiseen erään minskiläisten valmentaja Lubomir Pokovic yritti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia. Tolppien väliin luisteli Jokerit Helsingissä kumoon torjunut norjalainen Lars HaugenErän alkupuolella ottelun tempo laski huomattavasti, eikä Dinamo ketjumuutoksista huolimatta saanut toivomaansa painetta jokeripäätyyn.

Toisen erän puolivälissä minskiläiset vihdoin onnistuivat ylivoimalla Daine Toddin istuessa jo ottelun toista kaksiminuuttistaan. Ryan Vesce pääsi purjehtimaan maalin eteen ja ujutti kiekon jokerimaaliin ohi hyvin torjuneen Karlssonin. Rikkonainen peli jatkui erän jälkimmäisellä puoliskolla, ja molemmille joukkueille tarjottiin jälleen mahdollisuutta kasvattaa maalitilejään ylivoimalla.

Illan teemaan kuulunut tehoton ylivoimapeli kuitenkin jatkui edelleen, eikä lisäosumia ottelun toisessa erässä enää nähty.

Jokerit voittoon lasketellen

Jokerit pääsi luomaan kolmannen erän alussa ylivoimalla tukun hyviä maalintekopaikkoja, mutta kesken ottelun minskiläisten maalille vaihdettu Haugen piti hyvillä torjunnoillaan Dinamon mukana ottelussa. Jokerit on pyrkinyt parantamaan peliään johtoasemassa, eivätkä helsinkiläiset tänään muista otteluista poiketen luovuttaneet kiekonhallintaa vastustajalle.

Minskiläisten takaa-ajo jäi tästä syystä vaisuksi, ja lähempänä maalintekoa ottelun loppuhetkillä olikin vierasjoukkue Jokerit.

Maalittoman kolmannen erän myötä Dinamon tappioputki kasvoi kolmen ottelun mittaiseksi. Jokerit sen sijaan otti jo viidennen perättäisen voittonsa ja vankisti paikkaansa läntisen konferenssin kolmannella sijalla.

Jokereiden ottelut jatkuvat maanantaina Helsingissä, kun vierailulle saapuu kroatialaisseura Medvescak Zagreb.