Jokereilla täydellinen ryöstöretki Minskiin

KHL / Raportti
Minskin Dinamolla on iso vuori kiivettävänä, mikäli joukkue aikoo estää jokerijuhlat torstaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti eilisen ottelun tyylipuhtaasti 0-5. Tämän illan kamppailu oli numeroiden valossa huomattavasti tiukempi, vaikka tasoero joukkueiden välillä oli jopa eilistä kamppailua selkeämpi. Täydellisen ryöstöretken myötä Jokerit pääsee yrittämään sarjan katkaisua torstaina Helsingissä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hämmentävästi. Ottelua oli pelattu vain reilu puoli minuuttia kun Minskin Aleksei Kaljužni otti tyhmähkön jäähyn korkeasta mailasta.

Jokerien ylivoimapeli ei kuitenkaan lähtenyt oikein kunnolla lentoon, vaikka vieraat saivat kohtuullisen ylivoimapyörityksen kotijoukkueen päätyyn. Ylivoiman paras paikka siunaantui Tommi Huhtalalle, joka pääsi laukomaan terävästi Niko Kapasen syötöstä, mutta Minsk-vahti Dmitri Miltšakov aloitti ottelun hyvin.

Näin ollen siis Kapasen huilaaminen eilisen ottelun kolmannessa erässä oli ainoastaan varotoimi.

Peli jatkui Jokerien kannalta vahvasti, ja näytti siltä että vieraiden vahva kiekkokontrolli jopa hieman turhautti kotijoukkuetta, joka ei saanut oikein pelin juonesta kiinni. Lisäksi kotijoukkueen liike näytti varsin verkkaiselta, ja isännät joutuivat turvautumaan lähes kokonaan hitaisiin hyökkäyksiin lähtöihin.

Kotijoukkue pääsi hieman paremmin peliin mukaan Oskari Korpikarin jäähyn aikana. Minskin paljon puhuttu ylivoima osoitti toimivuutensa, ja peli pyöri näyttävästi tutun kapellimestarin Nick Bailenin kautta. Näyttävästä pyörityksestä huolimatta ottelun avausmaali jäi näkemättä.

Ensimmäisessä erässä kentän parhaimmistoa oli selkeästi Jokerien neloskenttä Riku Hahlin johdolla. Ketju pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja sai luotua myös hyviä maalipaikkoja.

Yksi erän parhaista tekopaikoista siunaantui Linus Omarkille, kun Eetu Pöysti ja Hahl pelasivat kiekon maalille, mutta Miltšakov oli jälleen ohittamaton.

Myös Jokerien ykkösketju sai erän lopulla luotua oivan tekopaikan, kun Juhamatti Aaltonen vapautti Niklas Hagmanin osittain läpiajoon. Tilanne kuitenkin päätyi Miltšakovin torjuntaan. Näin ollen ottelun ensimmäinen erä jäi maalittomaksi.

Toisessa erässä maalihanat auki

Ottelun toinen erä alkoi Minsk-ylivoimalla, kun Omark istui kaksiminuuttista. Ylivoiman aikana nähtiin myös ottelun avausmaali, kun Minskin tšekkipuolustaja Lukas Krajicek laukoi tyylikkään lämärin ohi Riku Heleniuksen. Maalissa tärkeää työtä teki Jonathan Cheechoo, joka oli vahvasti maskissa jokerimaalilla.

Jokerien tasoitusmaali nähtiin ainoastaan muutama minuutti Minskin johtomaalin jälkeen. Jokerien ykkösketju lähti rintamahyökkäykseen, ja hyökkäys päätyi Aaltosen laukaukseen. Laukaus kuitenkin epäonnistui lähes täysin, mutta Jokerien onneksi kiekko pomppasi Minsk-puolustajan mailasta ylittäen hölmistyneen Milchakovin.

Jokerien vahva vaihe jatkui heti tasoitusmaalin jälkeen, kun Minsk-puolustaja Ilja Šinkevitš otti kaksiminuuttisen kampitettuaan Pöystin maalin edessä. Ylivoimalla Jokerien vahvasti pelannut ykkösketju sai luotua jälleen näyttävän pyörityksen, jonka päätti Hagman iskemällä paluukiekosta Jokerien johtomaalin.

Maali oli kuin toisinto niistä useista alkukauden maaleista, jotka Hagman teki syksyllä runkosarjan alussa.

Johtomaalin jälkeen peli hieman tasaantui, mutta Jokerien vahva kiekollinen peli, ja Minskin olemattomat hyökkäyksiin lähdöt saivat aikaan sen, että vieraat pysyi ottelussa selkeästi niskan päällä.

Minskin kiri jäi vajaaksi

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen erä jäi. Jokerit jatkoi tiivistä viisikkopeliä, ja kotijoukkue yritti saada omalla hyökkäyspelaamisellaan murrettua Jokerien viisikkopelin.

Kolmannen erän alkuun vieraille tarjottiin kuitenkin mahdollisuutta ratkaista ottelu lopullisesti ylivoimalla, kun Kaljužni otti ottelun toisen jäähynsä.

Ylivoimalla ennen kaikkea Jokerien LOKOMO-ketjun peli meni turhan näperteleväksi, joten todellisia tekopaikkoja Jokerit ei saanut. Jäähyn jälkeen Minsk sai pientä painetta Jokerien päätyyn, mutta hyökkäykset jäivät edelleen hieman vajaiksi. Näin ollen myös kotijoukkueen kiri jäi vajaaksi.

Ottelun yksi silmiinpistävimmistä yksityiskohdista oli Minskin "ulkomaalaisketjun" pelaaminen. Joukkueen tähdet Bailenin, Cheechoon ja Charles Lingletin johdolla vaikuttivat väsyneiltä läpi ottelun, eivätkä olleet missään vaiheessa sillä tasolla, jota nähtiin ottelusarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Ottelun lopussa kotijoukkue ei enää saanut oikeen minkäänlaista kiriä aikaan, ja näin ollen Jokerit vei toisenkin vierasottelun Minskissä nimiinsä. Jokereilla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista ottelusarja torstaina Helsingissä ja edetä läntisen konferenssin välieriin.