Bobrov-divisioonan voitto yhä auki - Jokerit nappasi pisteen Minskistä

KHL / Raportti
Kaksi tehopistettä saalistanut Peter Regin oli mainiolla pelipäällä Dinamo Minskiä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit päätti seitsemän ottelun vieraskiertueensa sunnuntaina, kun se kohtasi Dinamo Minskin. Ottelussa oli molemmilla joukkueilla panosta, sillä Dinamo taistelee vielä pudotuspelipaikasta ja Jokerit Bobrov-divisioonan voitosta.

Ottelu Dinamo Minskin ja Helsingin Jokerien välillä oli alussa erittäin tarkkaa ja varovaista peliä molemmin puolin. Jokerit oli hallitsevampi osapuoli avauserässä. Se pyrki hitain hyökkäyksiinlähdöin pitämään ottelun temmon kurissa ja saamaan pitkiä hyökkäyksiä Dinamon päätyyn.

Jokerien kiekollinen peli omalla alueella oli varsin laadukasta. Kiekottelua helpotti tosin se, että Dinamo vetäytyi tiiviiseen keskialueen sumppuun ja antoi Jokerien pitää kiekkoa. Paineettomassa tilassa Jokerit vyöryi kerta toisensa jälkeen viisikkona leveältä rintamalta kohti hyökkäysaluetta.

Jäähyjä ja ylivoimamaaleja

Peli muuttui toisessa erässä selvästi, kun jatkuvat jäähyt sekoittivat molempien joukkueiden peliä. Jokerit ja Dinamo ovat olleet tällä kaudella KHL:n tehokkaimmat joukkueet ylivoimalla, eivätkä joukkueet jääneet tälläkään kertaa ilman ylivoimaosumia.

Maalinteon aloitti Alexei Kalyuzhny, kun Philip Larsen istui jäähyaitiossa. Muutama minuutti myöhemmin oli Jokerien vuoro iskeä ylivoimalla. Peter Reginin johtama tehokas ylivoimaviisikko osui jälleen. Tällä kertaa Larsen tälläsi kovan laukauksen Reginin syötöstä.

Kolmannessa erässä Reginin viisikko jatkoi hyvää otettaan. Ottelun parhaimpiin lukeutunut Regin sai kunnian viimeistellä Brandon Kozunin ja Pascal Pelletierin esityöstä maalin jälleen ylivoimalla.

Jokerien puolustaja Jesper B. Jensen hölmöili itselleen ulosajon, kun kolmatta erää oli pelattu 12 minuuttia. Dinamo käytti ylivoimansa hyväkseen ja Paul Szczechura tasoitti lukemiksi 2−2, jotka jäivät voimaan varsinaisen peliajan loputtua.

Jatkoajalla ei ratkaisua nähty, joten ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailussa. Siinä ainoa onnistuja oli Dmitri Meleshko. Kaksi pistettä siis Dinamolle, joka samalla säilytti ohuen saumansa pudotuspeleihin.

Jokerit sen sijaan ei pystynyt vielä varmistamaan Bobrov-divisioonan voittoa. Jäljellä olevasta kahdesta ottelusta joukkue tarvitsee vähintään yhden pisteen, jotta ykkössija on varma. Jokerien seuraava ottelu on Helsingissä 16.2. Pietarin SKA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle