Jokerit törmäsi Henrik Karlssoniin - "Maalintekoon ei ole poppakonsteja"

KHL / Raportti
Jokereissa seuran kahdella ensimmäisellä KHL-kaudella esiintynyt Henrik Karlsson oli tänään mies paikallaan Barysin maalilla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit kärsi kauden kolmannen tappionsa varsinaisella peliajalla, kun joukkue taipui toistamiseen Barys Astanalle viikon sisään häviten tällä kertaa puhtaasti vieraissa lukemin 4-0. Barysin sankari ottelussa oli 44 kertaa torjunut ex-jokeri Henrik Karlsson.

Erittäin rikkonaisessa ottelussa Barys Astana oli Helsingin Jokereita huomattavasti tehokkaampi. Kotijoukkue onnistui käyttämään paikkansa hyödyksi vieraiden tuhlaillessa.

Barysin 4−0-voitossa tehomiehenä hääri voittomaalin avauserässä iskenyt Roman Savtshenko, joka merkkautti tililleen maalin lisäksi syöttöpisteen. KHL:n maalipörssiä johtava Nigel Dawes onnistui myös maalinteossa.

Kanadalainen iski toisessa erässä kiekon ohi jo 21. ottelua putkeen pelanneen Ryan Zapolskin.

Ottelun rikkonaisuudesta kertoo se, että kotijoukkueelle vihellettiin kahdeksan kahden minuutin jäähyä ja vieraille viisi.

"Ei ehkä olla niin aktiivisia"

Jokereiden pelistä on voittoputken katkeamisen jälkeen kadonnut se pirtein ilme. Pelaamisesta paistaa ajoittain tuska ja puurtaminen, mitä ei ollut havaittavissa kauden ensimmäisen 20 ottelun aikana. Jokerihyökkääjä Jesse Joensuu avaa omin silmin tätä asiaa.

− Tuntui tasaväkiseltä peliltä, mutta ehkä meillä ei ole nyt sitä samaa flow-tilaa, mikä oli voittoputken aikana. Ei ehkä olla niin aktiivisia tai mennä rennosti tilanteisiin, jonka myötä liikutaan ehkä vähän huonommin. Ei ole siitä kyse, etteikö yritettäisi, mutta ei ole itseluottamus nyt sillä tasolla, millä pitäisi, Joensuu pohti ottelun jälkeen Jokereiden tiedotteessa.

"Maalintekoon ei ole poppakonsteja"

Alkukauden aikana maalinteko on ollut Jokereille helppoa, mutta voittoputken jälkeen tämäkin elementti on loistanut poissaolollaan. Helsinkiläiset jäivät nyt toistamiseen ilman maaleja tämän kauden otteluissa. Joensuu näkee, että vastuu on jokaisen pelaajan yksilötasolla.

− Maalinteko on fiilisjuttuja. Nyt ei ole mennyt, vaikka oli hyviä paikkoja. Ei tässä ole mitään poppakonsteja. Jokaisen urheilijan täytyy yksilötasolla valmistautua peliin ja muistuttaa itselle, ettei ole sijaa sille, että murehditaan. Ei tämä murehtimalla parane. Täytyy vaan pakottaa itseluottamusta ja rentoutta puseroon. Meillä on hyvä joukkue, kyllähän kaikki sen tietää, Joensuu muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle