Ylivoimamaalit puolittivat Jokerien kotimatkan

KHL / Raportti
Kolme pistettä olivat melkoisen väännön takana.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerien pitkä vieraskiertue päättyi rikkonaiseen otteluun Habarovskissa. Kolmen ylivoimaalin turvin helsinkiläiset nappasivat 3-2-vierasvoiton Amurista nihkeästä alusta huolimatta.

Jos vanha sanonta pitää paikkansa, Jokerien kotimatka kaukoidästä on enää useita tuhansia kilometrejä. Suurin kiitos kuuluu tähtihyökkääjille Peter Reginille ja Brandon Kozunille, jotka panivat ylivoimaviisikkonsa kera maalishow'n pystyyn, kun muuten oli nihkeää.

Regin iski kahdesti ja Kozun kerran, kun Jokerit nousi toisessa erässä 2-0:sta 2-3:een peräti kolmen ylivoimamaalin turvin. Reginin johtaman ylivoimaviisikon otteet olivat totutusti ajoittain hyvin näyttäviä ja tehokkaita. Miehet ja kiekko liikkuivat ja maskipelaaminen oli kunnossa.

Vieraskiertueen rasitukset olivat kostautua

Onnellisesta lopusta huolimatta Habarovskin vierailu oli vaikea. Etenkin alku oli Jokereiden kannalta vaisu. Pitkä vieraskiertue tuntui painavan jaloissa ja mielissä ensimmäisessä erässä. Peli oli tahmeaa. Liikkuvampi ja terävämpi Amur hallitsi tapahtumia.

Habarovskilaiskotiyleisön mieliksi Amur sai salama-alun, kun Dmitri Tarasovin laukaus pelaajan jaloista yllätti ehkä hieman helposti jokerivahti Henrik Karlssonin jo avausminuutilla.

Myöhemmin erässä jokerialivoiman passiivinen hetki kostautui. Amurin Vladislav Ushenin pääsi laukomaan b-pisteeltä 2-0 kaksoisveljensä Vjatseslavin esityöstä.

Toisessa erässä nähtiin totutumpaa ja aktiivisempaa peliä Jokereilta. Vierasjoukkue pääsi peliin mukaan ja nousi hallitsevaksi osapuoleksi. Tasoero näkyi, kun hetken Jokerit pyöritti jo tasakentällisinkin kuin ylivoimalla.

Voittomaali Metsolan längistä

Peli oli rikkonaista, ja varsinkin Amur hölmöili johtoaan huolimattomilla rangaistuksilla. Amur on KHL:n jälkipään joukkueita, mutta alivoimapeli on ollut sen vahvuus maalivahti Juha Metsolan johdolla. Sarjakärki Jokerien ylivoima osoittautui kuitenkin liian kovaksi haasteeksi.

2-1:een kavensi Brandon Kozun maalin kulmalta. Videotarkastus osoitti, ettei Metsolan unelmapelastus mailalla aivan riittänyt, vaan kiekko kävi maalin puolella. 2-2:een tasoitti Regin nopean kiekonsiirtelyn jälkeen. 2-3-maalin viimeisteli jälleen Regin, kun Metsolalle upposi längistä.

Reginin ketjun onnistumiset olivat helsinkiläisille tärkeitä, sillä Mathis Olimbin viisikon ylivoima jäi huomattavasti vaisummaksi, vaikka Juhamatti Aaltonenkin oli tervehtynyt kokoonpanoon.

Kolme pistettä ja kotiin

Päätöserässä peli jatkui rikkonaisena. Jokerien peruspelaaminen piti Amurin kavennuspaikat vähissä. Edes ylivoimalla kotijoukkue ei enää päässyt juhlimaan, kun Jokerit sai alivoimapeliinsä tuttua aktiivisuutta ja laatua.

Pienestä voitto jäi silti lopulta kiinni. Viimeisen minuutin kiri oli Amurilta vahva. Petteri Wirtanen nousi sankariksi torjumalla kotijoukkueen avopaikan, kun maalivahti Karlsson oli jo pelistä pois. Viimeisten sekuntien rynnäkössä kiekko lipui jokerimaaliinkin, mutta peli oli vihelletty poikki ja amurilainen passitettiin jäähylle.

Voitolla Jokerit nousi jälleen KHL:n kärkeen. Torstaina odottaa Dinamo Moskova pitkän matkan päässä joukkueen nykysijainnista, Helsingissä.