Tiikerin tassu raapaisi - Jokereille jälleen kirvelevä tappio

KHL / Raportti
Tiikerit olivat tällä kertaa jokeripaitoja etevämpiä.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa KHL:n itäisimpien joukkueiden luona tappioon, kun Amur Habarovsk oli parempi maalein 3–2. Jokerit sai ottelun kaksi ensimmäistä maalia, mutta pisteitä ei herunut mukaan ainoatakaan.

Maanantaina keskellä päivää Suomen aikaa pelatun Amur-ottelun avauserä oli tasaista tunnustelua ja puolustamista, eikä kummallekaan joukkueelle auennut maalipaikkoja. Toisessa erässä Jokerit kaivoi jo kahden maalin johdon, kun Brian O'Neill ja Pekka Jormakka onnistuivat. Amurin suomalaissentteri Teemu Ramstedt kavensi vieraiden harmiksi Kristian Kuuselan loistavasta syötöstä ennen toista erätaukoa.

Amur iski tasoihin heti erän alussa, kun pienelle peliajalle jäänyt Nikita Kamalov onnistui ottelun toisessa vaihdossaan. Vain kolme minuuttia tasoituksesta molemmat Jokereiden osumat syöttänyt Chay Genoway istutettiin jäähyaitioon koukkaamisesta.

Kanadalainen ehti istua kakkostaan vain 16 sekuntia ennen kuin Vladislav Ushenin laukoi paraatipaikalta voittomaalin jokerivahti Ryan Zapolskin selän taakse.

– Juuri nyt löydämme tapoja hävitä pelejä. Näin merkkejä hyvästä pelaamisesta, ja mielestäni pelasimme pelisysteemimme mukaan kaksi erää. Nukahdimme vähän kolmannen alussa, jossa tuli pari jäähyä. He pääsivät johtoon ja saivat pelin haltuunsa, eikä vieraskentällä ole helppoa nousta takaa ohi, Genoway kuvaili.

Jokerit haki päätöserän lopussa kovasti tasoitusta, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti ja Juha Metsola otti tarvittavat pelastukset.

–Hän on nopea veskari ja haastoi hyvin. Heitimme paljon kiekkoja maalille, mutta emme päässeet irtokiekkoihin kuten pitäisi. Metsola pelasi hitonmoisen pelin ja on ilmeisesti pelannut hyvin jo pidempään, Genoway kehui.

Jokerit hävisi kaikki kolme otteluaan tällä vieraskiertueella ja on jo vaarassa pudota pudotuspeliviivan alapuolelle, mikäli tappioputki jatkuu. Nyt joukkue käväisee pikaisesti Helsingissä ja pelaa neljännen perättäisen vierasottelunsa torstaina Pietarissa SKA:ta vastaan. Jokerit voitti viimeksi huippujoukkue SKA:n 5. tammikuuta hyvän taistelun jälkeen.

–Taistelemme pudotuspelipaikasta henkemme edestä. Tämä tulos ei ollut se, mitä tältä reissulta haimme. Meillä on pitkä lento kotiin, joten meillä on aikaa miettiä asioita. Torstaina edessä on jälleen hitonmoinen haaste, joten nyt ei ole aikaa murehtia. Meillä on kymmenen peliä jäljellä, joista kuusi kotona ja neljä vieraissa. Hyvä haaste meille, nyt on aika pelata paremmin, Genoway sanoi.

Lähde: Jokereiden tiedote