Jokereiden tehot jälleen kateissa

KHL / Raportti
Brandon Kozun oli tiistai-iltana ainoa viimeistelyssä onnistunut jokeri.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ak Bars Kazanin ja Jokereiden välinen taisto sujui odotetuissa merkeissä. Maaleilla ei juhlittu, mutta kotijoukkue piti tahtipuikkoa käsissään. Helsinkiläisillä oli sauma kääntää ottelu itselleen toisen erän alussa, mutta heikko viimeistely vaivasi jälleen.

Kazanissa kotijoukkue oli odotetun vahva läpi ottelun. Kurinalainen Ak Bars hallitsi suurta osaa ottelusta, vaikka mitään maalipaikkojen ilotulitusta ei joukkueelta nähtykään.

Jokerit pysyi avauserässä hyvin isäntien mukana ja helsinkiläisten peli pysyi kuosissa. Toisen erän alussa vierailla oli tasoitusosumansa jälkeen oiva sauma karata johtomatkalle, mutta se ei pystynyt olemaan omalla hetkellään tarpeeksi tyly. Jokereita vaivasi jälleen tuttu ongelma, kun maalinteko oli tuskaista. Päätöserässä Jokerit sai vielä luotua tappioasemassa maalipaikkoja, mutta sama ongelma oli edelleen käsissä.

Tiistain kotiottelussaan aneemisesti esiintynyt joukkue oli kuitenkin kirkastanut taisteluilmettään, mutta Ak Barsin tasoista joukkuetta vastaan se ei riittänyt, ja pisteet jäivät ansaitusti Kazaniin.

Jokerit ei käyttänyt momentumiaan

Kamppailun avauserä sujui odotetun tasaisissa merkeissä, joskin aktiivisemmin pelanneen Ak Barsin hallinnassa. Paketit pysyivät hyvin kasassa, mutta kummallekin siunaantui silti pari maalipaikkaakin.

Avausosumaa saatiin odotella erän loppupuolelle. Jokereiden kapteeni Niko Kapanen hukkasi oman pään kulmassa kiekon, ja Ak Barsin virkaveli Aleksandr Svitov takoi limpun sisään maalin edestä.

Vieraat tulivat kuitenkin toiseen erään terhakkaasti ja pystyivät luomaan useita suoria hyökkäyksiä kohti Kazanin päätyä. Jokerit sai lisävirtaa, kun se sai avausosuman heti erän alkuun. Jesse Joensuu ja Brandon Kozun hääräsivät maalilla, ja lopulta kanadalainen sai lapioitua pelin tasoihin. Vierailla oli heti perään mahdollisuus painella karkumatkallekin, mutta Peter Regin ei onnistunut läpiajosta.

Helsinkiläiset veivät peliä erän puoleenväliin. Tahti kääntyi, kun Kozun komennettiin jäähylle. Isännät eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä, kun Albert Jarullin tykitti ylänurkkaan. Pian maalin jälkeen Ak Bars polkaisi alivoimalla nopeaan hyökkäykseen. Henrik Karlsson kadotti torjuntansa jälkeen kontaktin kiekkoon, ja Svitov oli jälleen oikeaan aikaan paikalla siirtäen joukkueensa 3-1-johtoon.

Päätöserässä Jokerit viritteli kiriä, mutta viimeistely tuotti jälleen ongelmia. Peli vaikutti olevan lopullisesti ohi, kun Jere Sallinen taklasi erän loppupuolella itsensä suihkuun. Philip Larsen hankki vielä alivoimalla jäähyn Ak Barsille, mutta lopulta kotijoukkue viimeisteli loppulukemat 4-1 tyhjään rysään.