Peli alkoi yhdeksältä, Jokerit heräsi puoli yhdeltätoista

KHL / Raportti
Jesse Joensuun sutima kavennusosuma herätti Jokerit.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit ja Admiral Vladivostok aloittivat väännön molemmille todella tärkeistä pisteistä Suomen aikaan jo yhdeksältä lauantaiaamuna. Jokerit uinui pari ensimmäistä erää ja päästi isännät jo 4-1-johtoon. Pelin loppupuolella helsinkiläiset kuitenkin heräsivät, ja saivat tasoitettua kamppailun. Admiralin sankari oli jatkoaikamaalilla hattutemppunsa viimeistellyt Maksim Kazakov.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Jokereiden pelistä oli vaikea havaita toimivia elementtejä. Etäisyydet, ajoitukset ja syötöt olivat pahasti pielessä. Joukkue otti myös useita turhia jäähyjä.

Jokerit karkasi kamppailussa 1-0-johtoon Ville Lajusen lämärin turvin, mutta pelin hallinta oli silti isännillä. Adrmiral väsäsi avauserän kolmesta ylivoimistaan kaksi liki samantyylistä osumaa, kun puolustajan jaloista b-pisteen kaarelta lähtenyt veto painui verkkoon.

Toisessa erässä Adrmiralin hallinta jatkui. Heti erän alussa joukkue iski jälleen ylivoimalla tilanteen 3-1:een. Tasakentällisin luotu hallinta tuotti myös tulosta, kun isännät latoivat voitettujen kaksinkamppailujen turvin itsensä jo kolmen maalin karkumatkalle.

Jokerit rynni tasoihin

Jokerit teki aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla elintärkeän kavennuksen ylivoimalla, kun Peter Regin ajoi maalille ja Jesse Joensuu suti kiekon sisään. Maali herätti vieraat ja päätöserän alkuun Jokerit tuli hyvällä otteella.

– 4–1-tappioasemassa on ihmiselle luonnollista ajatella, että taasko kävi näin, mutta emme lopettaneet yrittämistä. (Petteri) Wirtasen ketju pelasi hyvän vaihdon ja hankki erän loppuun jäähyn, josta saimme kavennusmaalin. Maali teki ison eron koppitunnelmaan erätauolla. Pakkiparit ja ketjut puhuivat paljon keskenään, että mitä tehdään, saatiin sinne elämää, Joensuu kertoi.

Herääminen näkyi tulostaululla, kun päätöserän alkupuolella vieraat onnistuivat tasoittamaan pelin Charles Genowayn ja Brian O'Neillin maaleilla. Erän puolivälissä isännät ottivat jälleen hallinnan itselleen, mutta 60 minuutin jälkeen kamppailu oli tasalukemissa 4-4.

– Kolmas erä oli hyvää lätkää meiltä muutamaa viimeistä minuuttia lukuun ottamatta. Ottelussa oli aika paljon jäähyjä, tyypillistä KHL:ää. Tuntui, että on vain sellainen rankkasade, ettei voi tehdä mitään, jäähyjä vain tulee koko ajan. Mutta meni se toiseenkin suuntaan. Saimme omat ylivoimapaikkamme, joista saimme pelin tasoihin. Mielestäni tuomarilinjasta kärsivät molemmat, mutta me ehkä enemmän. Pari jäähyä olisi voinut jättää viheltämättäkin, Joensuu analysoi.

Jatkoajalla Jokereilla oli pari paikkaa ottaa vierasvoitto, mutta viimeistely ei onnistunut. Lopulta kotivoiton sinetöi Maksim Kazakov, joka summasi jatkoaikamaalinsa myötä tehot 3+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle