Kozunille neljä tehopistettä - Jokerit koko KHL:n kärkeen

KHL / Raportti
Brandon Kozun on iskussa. Sunnuntaina mies tehoili neljä pistettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jatkoi vieraskiertuettaan maailman laidalla Vladivostokissa, josta on vain kivenheiton matka Pohjois-Korean ja Kiinan rajalle. Admiral Vladivostokin kotikaukalo on NHL-kokoinen, joka toi mukavan pirityksen ottelun intensiteettiin. Kotietu ei Admiralia auttanut, kun huippuvireinen Jokerit haki vieraspisteet selvin 6–1-lukemin ja nousi koko sarjan kuumimmaksi joukkueeksi.

Suomen ajassa vieraskiertueellaan Venäjän itärajalla matkaava Jokerit oli aikaisesta ajankohdasta huolimatta hereillä heti ottelun ensi sekunneista lähtien ja onnistui maalinteossa jo ottelun toisella minuutilla. Brandon Kozun leikkasi vauhdilla sisään, ja tutkapari Peter Regin tälläsi suoraan syötöstä matalalla laukauksella Jokerit johtoon.

Puolustaja Topi Jaakola laukoi Jokerit 2–0-johtoon vielä ensimmäisen erän puolella. Kova laukaus pienestä kulmasta livahti sisään Igor Bobkovin vartioiman maalin etuylänurkasta. Heti seuraavassa vaihdossa Jokereiden sairaslomalaisiin lisättiin uusi nimi, kun otteluun hyökkääjäksi nostettu Daine Todd loukkasi polvensa ja nilkutti pukukopin suojiin.

Jargonia ja hallintaa

Pieni kaukalo sopi mainiosti hyvin luistelevalle helsinkiläisjoukkueelle. Jokereiden pelitempo oli selvästi Admiralia edellä ja nopeat hyökkäykset vyöryivät kohti kotijoukkueen maalia kerta toisensa jälkeen. Admiralin hyökkäysyritysten paras terä tylsistyi jo keskialueella Jokereiden tiiviiseen puolustukseen.

– He tulivat alkuun kovaa, mutta vastasimme hyvin heidän työntekoonsa, ottelun toisen maalin iskenyt Jaakola veisteli ensimmäisellä erätauolla.

Paikallisten uteluihin Vladivostokin tunnelmasta Jaakola kaivoi tuuheasta parrastaan tuttua kiekkoslangia.

- Kymmenen tunnin lento. Hieno kaupunki, hyviä muistoja viime kausilta. Hyvä tunnelma, hieno kokemus, jokeripuolustaja pyöritteli luovaan tyyliin.

Toinen erä alkoi täysin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa Kozun laukoi itse Jokerit 3–0-johtoon. Kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä ottelussa kirjannut liukasliikkeinen Kozun hankki Admiralille ottelun ensimmäisen jäähyn vain hetkeä myöhemmin. Samassa ajassa HPK:stakin tuttu Admiral-koutsi Aleksander Andrijevski yritti herättää joukkueensa vaihtamalla maalille Ivan Nalimovin.

Ryminää ja ryskettä

Nalimovin ottelu oli päättyä jo toisessa erässä, kun hän nousi tavoittelemaan kiekkoa Reginin rynnittyä alivoimahyökkäykseen. Tanskalaishyökkääjä jyräsi venäläisvahdin päälle, mutta Nalimov pystyi jatkamaan ottelua haukottuaan muutaman minuutin happea jään pinnassa.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen erän alussa Jesse Joensuun nyrkkihippailtua Admiralin Samvel Mnatsianin kanssa. Tilanteesta seurasi Jokereille ylivoima, jonka vierasjoukkue hyödynsi kapteeni Ville Lajusen lauottua taululle 4–0-lukemat.

Kolmannessa erässä turhautunut Admiral onnistui kertaalleen ylivoimalla, mutta Mathis Olimb kuittasi Kozunin nappisyötöstä tilanteeksi 5–1, ja Kozun laukoi itse illan toisellaan loppulukemat 6–1.

Kozun on kerännyt kuudessa ottelussa huimat 11 tehopistettä ja nousi KHL:n pistepörssin jaetulle kärkisijalle Metallurg Magnitogorskin Sergei Mozjakinin kaveriksi. Jokerimaalilla vasta kauden toisen maalinsa päästänyt Riku Helenius pelasi vakuuttavasti ja torjui 21 laukausta. Jokerit laukoi itse peräti 40 kertaa kohti Admiralin maalia.

Rutiinilla konferenssin kärkeen

Jokerit on pelannut nyt seitsemän ottelua ja voittanut niistä kuusi, mukaan lukien kaikki vieraskiertueen kolme otteluaan. Jokerit on tehnyt 22 ja päästänyt vain seitsemän maalia. Admiral-voitolla joukkue nousi yhden ottelun enemmän pelanneen Moskovan TsSKA:n ohi läntisen konferenssin ja koko KHL:n kärkeen.

Joukkue matkaa vielä maanantaiksi yhteen otteluun Amur Habarovskin vieraaksi ennen pitkää kotimatkaa Helsinkiin.