Sarja tasoihin Moskovassa? - Jokereilla iso mahdollisuus

KHL / Ennakko
Onko Frank Gymerista ratkaisijaksi?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
TsSKA Moskova ja Helsingin Jokerit kohtaavat toisensa torstaina, kun vuorossa on KHL:n läntisen konferenssin ensimmäisen kierroksen toinen ottelu. TsSKA vei tiistain ottelun 4-2-lukemin, joten jokerisilmin katsottuna olisi toivottua, että Jokerit löisi torstaina sarjan tasoihin. Kaikki mahdollisuudet siihen on olemassa.

TsSKA:n ja Jokereiden välinen ensimmäinen ottelu oli pelillisesti kotijoukkueen hallussa. Vaisusti tiistaisessa ottelussa esiintynyt vierasjoukkue onnistui kuitenkin haastamaan hallitsevan runkosarjan voittajan todella hyvin, mutta tehottomuus vaivasi Jokereita.

Torstain ottelusta on odotettavissa paljon fyysisempi tiistaihin nähden. Ensimmäisen ottelun viimeisellä minuutilla nähdyt kahakat edesauttavat tätä väitettä, sillä sarja iskettiin totaalisesti henkiin muutaman tappelun voimin. Niitä on myös odotettavissa jatkossa.

− Tunteet kävivät kuitenkin sen verran kuumina, että luulenpa samanlaisia asioita tapahtuvan myös jatkossa, kommentoi ensimmäisen ottelun viimeisellä minuutilla tapellut tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsen Jokereiden Twitter-tilin mukaan.

TsSKA Moskova parantaa varmasti omaa pelaamistaan tiistaisesta, mutta niin parantaa Helsingin Jokeritkin. Jokereiden liike oli melko aneemista ensimmäisessä osassa, ja monesta pelaajasta näki, etteivät he käyneet ihan täysillä heti ensimmäisessä pelissä. Torstaina on löydyttävä 110 prosentin valmius pelaamiseen, tai muuten tulee noutaja.

Jokereiden täytyy olla pienissä ja yksinkertaisissa asioissa parempi tämän päivän ottelussa.

− Tehdään pienet jutut huolella, puolustetaan kunnolla ja tehdään pari maalia enemmän, kommentoi tiistaina pirteästi Antti Pihlströmin laidalla pelannut Frank Gymer.

Nämä molemmat onnistuvat, mikäli jokainen vieraiden pelaajista on täysillä mukana ottelussa heti ensimmäisestä aloituksesta alkaen ja suoriutuvat yksinkertaisistakin asioista helpolla.

Maalivahtipelin parannuttava

Yksi suurimmista syistä ensimmäisen ottelun tappioon Jokereiden osalta oli maalivahtipeli. Ryan Zapolski päästi ensimmäisessä erässä kaksi helppoa maalia selkänsä taakse.

Se antoi TsSKA:lle mahdollisuuden pelata passiivista keskialueen peliä, jolla Jokereilta vietiin helposti vauhti pois.

Normaalina päivänä Zapolski olisi torjunut ensimmäisessä erässä päästämänsä maalit.

Kahden ensimmäisen maalin jälkeen yhdysvaltalainen petrasi otteitaan ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Päivänselvää on se, että tiistaina nähtyjä lapsuksia ei saa enää tulla.

Iso mahdollisuus

Torstain ottelua ei turhaan tituleerata Jokereille isoksi mahdollisuudeksi. Helsinkiläiset osoittivat tarinan ensimmäisessä osassa olevansa valmiit taistelemaan voitosta loppuun asti ottamatta yhtään taka-askelta.

TsSKA:n puolustusmuuri on täysin Jokereiden murrettavissa. Siihen joukkueelta vaaditaan pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueen kulmissa ja nopeita keskialueen ylityksiä.

Nämä molemmat onnistuvat, mikäli jokainen vieraiden pelaajista on täysillä mukana ottelussa heti ensimmäisestä aloituksesta alkaen ja suoriutuu yksinkertaisistakin asioista helpolla.

Lisäksi Jokereilta vaaditaan tehokkaampaa viimeistelyä maalintekopaikoissa sekä parempaa maalivahtipeliä, mutta tämä onkin päivänselvää pudotuspelejä pelatessa.

Seuraa Heitä

Peter Regin #93 | Ambri-Piotta

Keskushyökkääjä

Peter Regin oli tarkkaan vartioitu mies ottelusarjan ensimmäisessä pelissä. Pääseekö tanskalaiskapteeni paremmin kiinni omaan peliinsä torstain ottelussa?

Jesse Joensuu #6 |

Laitahyökkääjä

Jesse Joensuulta vaaditaan parasta mahdollista panosta, mikäli Jokerit haluaa voittaa pudotuspeleissä. Tätä panosta ei vielä ensimmäisessä pelissä nähty.

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

Sakari Salminen pelasi valtaosan KHL:n runkosarjasta alakanttiin, mutta löysi runkosarjan lopulla omaa peliään. Ensimmäisessä pelissä Salminen pelasi tämän kauden tasoonsa nähden hyvin. Onko hänestä toisen pelin ratkaisijaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle