SKA yrittää tasoittaa sarjan – TsSKA:n täytyy parantaa puolustuspelaamista

KHL / Ennakko
TsSKA:n pelaajat sai juhlia voittoa ensimmäisessä ottelussa. Jatkuuko sama laulu myös toisessa kohtaamisessa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA Pietari ja TsSKA Moskova aloittivat torstaina KHL:n läntisen konferenssin finaalit Pietarissa. TsSKA voitti ensimmäisen ottelun jatkoerässä syntyneellä maalilla lukemin 5-4. Sarjan ensimmäinen ottelu oli laadukas, mutta toisesta ottelusta on odotettavissa parempaa.

SKA tuli myrskyn lailla ensimmäiseen läntisen konferenssin finaaliotteluun, mutta johtoasemasta huolimatta menetti lopulta ensimmäisen ottelun TsSKA:lle.

Ensimmäisessä pelissä kumpikin joukkue tarjosi paljon hyvää yleisölle, mutta parastaan joukkueet vielä esittäneet. Ajoittain SKA:n pelaaminen oli aneemista ja muun muassa TsSKA:n viisikkopelaaminen rakoili useasti pahemman kerran. Viisikko toki rakoili pitkälti taitavien SKA-pelaajien ansiosta, mutta siitä huolimatta tässä TsSKA:n on syytä katsoa peiliin.

Ottelusarjan ensimmäisen ottelun suureen valokeilaan nousi SKA:lta Nikita Gusev ja TsSKA:lta kaksi maalia syöttänyt Kirill Kaprizov, sekä hattutempun takonut Andrei Kuzmenko.

Ensimmäinen peli oli maalijuhlaa, mutta toisesta on vaikea ennustaa tulevan samanlaista

Kokoonpanomuutoksia toiseen otteluun

SKA:lta on odotettavissa ketjuihin muutoksia muuten jo nimivahvaan joukkueesseen. Odotettavissa on, että ruotsalaispuolustaja Patrik Hersley palaa kokoonpanoon ja myös hyökkääjien Patrick Thoresenin ja Vadim Šipatšovin debyytti konferenssifinaaleissa olisi odetettu, sillä Viktor Tihonov pelasi luokattoman huonosti ensimmäisessä ottelussa.

TsSKA:lta ensimmäisestä ottelusta puuttui tutkapari Maksim  Šalunov ja Sergei Šumakov. Šumakov on ollut peleistä pois jo tovin, sillä hän loukkaantui kolmannessa välieräottelussa Jokereita vastaan. Šalunovin poissaolon syytä ei ole tiedossa.

Moskovalaiset saattavat myös tehdä puolustukseensa muutoksia. Joukkueen kärkipuolustajiin lukeutuva Nikita Nesterov oli melko pahasti yössä ensimmäisessä ottelussa, mutta häntä tuskin päävalmentaja Igor Nikitin siirtää katsomoon. Suurella todennäköisyydellä joko Igor Ožiganov tai Artjom Blažijevski tekee paluun kokoonpanoon.

Tasainen vääntö jälleen odotettavissa

Ensimmäinen peli oli maalijuhlaa, mutta toisesta on vaikea ennustaa tulevan samanlaista, sillä joukkueet pyrkivät tilkitsemään puolustuksensa. Etenkin TsSKA:n maalineduspelaaminen oli järkyttävän kovalla tasolla ja Mikko Koskinen SKA:n maalilla usein suurissa vaikeuksissa vetojen tullessa maskin takaa.

Mikään ihme ei olisi, jos Moskovaan siirryttäisiin otteluvoittojen ollessa tasan 1—1.

Seuraa Heitä

Ilja Kovaltšuk #17 | Washington

Laitahyökkääjä

Nouseeko kapteeni tasolleen toisessa konferenssifinaalissa?

Kirill Kaprizov #97 | TsSKA

Laitahyökkääjä

Kaprizov oli kentän näkyvin pelaaja TsSKA:n puolelta ensimmäisessä ottelussa. Saako SKA miehen kuriin vai jatkaako hän tuhojen tekemistä?

» Lähetä palautetta toimitukselle