KHL:n välieräennakko: Maalivahdit ovat pääosassa lännen jättiläisten otatuksessa

KHL / Ennakko
Mikko Koskisella ei ole varaa pomputteluun enää konferenssifinaaleissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n läntisen konferenssin finaalit alkavat torstaina SKA Pietarin ja TsSKA Moskovan välillä. Ottelusarjasta on odotettavissa äärimmäisen tasaista vääntöä kahden huippujoukkueen välillä.

SKA Pietari ja TsSKA Moskova ovat marssineet varsin näyttävästi tänäkin vuonna KHL:n läntisen konferenssin finaalisarjaan taistelemaan paikasta Gagarin Cup -finaaleihin. Joukkueet sijoittuivat runkosarjassa ensimmäiseksi ja toiseksi selvällä piste-erolla muihin joukkueisiin, joten kaksi parasta ovat lännestä finaaleissa.

Läntisen konferenssin finaaleissa kohtaa kaksi täysin erillaista joukkuetta.

Pietarilaisten matka tasainen pienistä kuopista huolimatta

SKA:n matka läntisen konferenssin finaaleihin on ollut helpohko, vaikka kuoppiakin tiellä on ollut. Ensimmäisellä kierroksella Severstal löi tiukasti kampoihin tähtihyökkääjänsä Dmitri Kagarlitskin johdolla, mutta pietarilaiset marssivat puhtaasti jatkoon voitoin 4-0.

Toisella kierroksella SKA:n vastustaja koveni huomattavasti, kun kestomenestyjä Lokomotiv Jaroslav asettui vastaan. Ensimmäisessä ottelussa SKA teki Lokomotivista selvää jälkeä, mutta Jaroslaviin sarja oli tasatilanteessa 1-1. Kaikki odotti, että rautatieläiset laittavat kunnolla mestarisuosikille hanttiin, mutta toisin kävi. SKA löysi laatikostaan vielä yhden vaihteen lisää ja marssi ottelusarjasta jatkoon voitoin 4-1.

Ilja Sorokinin täytyy tehdä isoja torjuntoja lähietäisyydeltä SKA:ta vastaan, mikäli TsSKA mielii Gagarin Cup -finaaleihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Työnteon kautta jatkoon – TsSKA:n tiivis puolustus oli edelleen rautaa

Vielä ensimmäistä KHL-mestaruuttaan hakeva TsSKA antoi kaikille joukkueille myrskyvaroituksen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Spartak Moskovaa vastaan. Ketään ei yllättänyt se, että joukkue jatkoi sarjasta isoveljen elkein puhtaasti jatkoon. Suurempi yllätys oli se, että TsSKA päästi ainoastaan yhden maalin neljään peliin.

Pudotuspelien toisella kierroksella armeijan joukkue sai vastaansa Helsingin Jokerit. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen TsSKA johti sarjaa voitoin 2-0 päästämättä maalia kotipeleissään ja näytti jälleen siltä, että joukkue saa marssia aivan rauhassa konferenssifinaaliin. Jokerit teki sarjan ensimmäisen maalinsa Ilja Sorokinin selän taakse kolmannessa pelissä ja aiheutti TsSKA:lle samalla kevään ensimmäisen tappion.

Ottelusarjan kolmessa viimeisessä pelissä molemmat joukkueet saivat laittaa kaiken likoon ja tekemään täysillä töitä voittamisen eteen. Lopulta TsSKA marssi sarjasta kuudessa pelissä jatkoon, vaikka kokikin viidennessä pelissä kotijäällään nöyryyttävän tappion viidennessä jatkoerässä.

Lännen finaalien teema — Tähdet vastaan työnteko

Läntisen konferenssin finaaleissa kohtaa kaksi täysin erillaista joukkuetta. SKA luottaa pelin nopeuteen ja elää raikkaasta hyökkäyspelistään. TsSKA sen sijaan perustaa pelinsä tiukkaan viisikkopelaamiseen, missä jokainen kenttä hyökkää- ja puolustaa kovalla intensiteetillä.

Runkosarjassa molemmat pelit kääntyivät SKA:n nimiin ja oikein selvinkin lukemin. Ottelusarja tulee kliseisesti ratkeamaan erikoistilannepelaamiseen. TsSKA:n ylivoima oli toisella kierroksella heikkoa, mutta alivoima sen sijaan todella hyvää. Mikäli ylivoimalla tähtihyökkääjät Kirill Kaprizov ja Mihail Grigorenko muun muassa saavat tehoja aikaan on TsSKA:lla kaikki mahdollisuudet edetä Gagarin Cup -finaaleihin.

TsSKA:n maalivahti Sorokinia on kehuttu todella paljon. Venäläisvahti torjuu hyvin suoria, ilman maskia tulevia laukauksia, mutta mikäli nuoren tähden nokan alle pääsee touhuamaan, on hän suurisssa vaikeuksissa. SKA tulee luomaan ottelusarjassa väkisinkin loistavia maalintekopaikkoja, joten Sorokin tulee olemaan kovassa testissä.

Ottelusarjan lopputuloksen veikkaaminen on äärimmäisen vaikeaa, sillä sarjan muuttuvat tekijät voi kääntää sarjan kumpaan suuntaan tahansa.

Ottelusarjan tulosennustus: voitoin 4–2 SKA:lle.

Seuraa Heitä

Ilja Sorokin #90 | NY Islanders

Maalivahti

Maalivahdit ovat ottelusarjassa aina isossa osassa. Sorokin vaihdettiin edellisessä ottelussa pois maalin suulta. Näkyykö se tänään miehen otteissa.

Sergei Andronov #11 | TsSKA

Oikea laitahyökkääjä

TsSKA:n kapteeni ottaa jokaisen aloituksen ja on vaarallinen kaksikko jokaisessa vaihdossa yhdessä Ivan Teleginin kanssa.

Mikko Koskinen #19 | Edmonton

Maalivahti

Ilja Sorokinin tapaan on SKA:n suomalaismaalivahti nostettava esille. Koskinen on pomputellut kiekkoja olympialaisista alkaen. Ottelusarjassa TsSKA:ta vastaan siihen ei ole varaa.

Ilja Kovaltšuk #17 | Washington

Laitahyökkääjä

SKA Pietari voittaa ja häviää kapteeninsa mukana. Kestääkö supertähden kantti vai leviääkö kasetti?

» Lähetä palautetta toimitukselle