Jokerit selvisi maratonottelusta pizzalla ja hunajalla - sarja jatkuu lauantaina Helsingissä

KHL / Ennakko
TsSKA ei onnistunut katkaisemaan sarjaa torstaina Moskovassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kiekko tippuu Helsingissä jäähän 40 tuntia sen jälkeen, kun Mika Niemi ratkaisi Jokereille voiton Moskovassa. Jokerit yrittää venyttää sarjan ratkaisua toistamiseen ja viedä ratkaisun seitsemänteen peliin.

Helsingin Jokerit kavensi torstaina pudotuspelisarjan Moskovan TsSKA:ta vastaan vieraskaukalossa 2–3:een. Jokerit yrittää jälleen venyttää sarjan ratkaisua, kun joukkueet kohtaavat lauantaina Helsingissä.

TsSKA voitti kaksi ensimmäistä peliä. Kolmannen pelin Jokerit voitti jatkoerän jälkeen, ja TsSKA oli vahvempi neljännessä.

Sarjan viides ottelu venyi peräti viidenteen jatkoerään, jossa Mika Niemi lopulta ratkaisi Jokereille voiton. Ottelu kesti 142 peliminuuttia ja päättyi kuusi tuntia aloituskiekon tippumisen jälkeen. Moskovassa kello oli puoli kaksi yöllä, kun Niemi laukoi Jokereille voitto-osuman.

Erätaukojen aikana Jokereiden pelaajat tankkasivat energiaa muun muassa hunajasta ja erilaisista nesteytys- ja palautusjuomista. Kuusituntisen, raastavan fyysisen koetuksen aikana kului mittavasti energiaa.

– Hunajaa meni aika paljon ottelun aikana, Jokereiden fysiikkavalmentaja Hero Mali kertoi seuran tiedotteen mukaan.

Makean vastapainoksi oli illan ja yön edetessä saatava myös jotain suolaista.

– Ennen viimeistä jatkoerää oli mennyt jo niin paljon makeaa, ettei se enää oikein maistunut. Silloin oli pizzan aika, Mali kertoi.

Torstaina alkaneessa ja perjantain puolella päättyneessä sarjan viidennessä ottelussa pelattiin yli kahden jääkiekko-ottelun verran yhtä soittoa. Palautumisaikaa ei liiemmin ole, sillä kiekko tippuu Helsingissä jäähän 40 tuntia sen jälkeen, kun peli päättyi Moskovassa.

– Pari peliä putkeen ja vähän päälle. Ei sitä edes tajua, kuinka kovilla kroppa on. En ole itse tehnyt mitään tuollaista, että hermosto olisi ollut aktiivisessa tilassa noin pitkään. Se on kova haaste palautumiselle, Mali sanoi Jokereiden verkkosivuilla.

"Meillä ei ole muuta kuin voitettavaa"

Sarjan edetessä Jokerit on haastanut TsSKA:ta yhä hanakammin. Kahdessa ensimmäisessä pelissä Moskovassa Jokerit oli aseeton, mutta sen jälkeen pelit ovat olleet tasaisia.

TsSKA tosin hallitsi selvästi torstain jatkoeriä.

Jokerit on kuitenkin pystynyt nyt pudotuspeleissä voittamaan jatkoeriä, mihin se ei ole aiemmilla kausilla KHL:ssä pystynyt. TsSKA-sarjassa Jokerit on vienyt nimiinsä molemmat jatkoeriin edenneet ottelut.

Sarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä loistanut TsSKA:n avauspelaaminen on ollut viimeisimmissä otteluissa varovaista ja jopa pelokasta. Jokerit on prässännyt ahnaasti ja vienyt TsSKA:lta tilan ja ajan pois. Taustalla on Jokereiden parantunut hyökkäyspelaaminen, joka on tuonut sille suotuisampaa pelin virtausta.

– Jäällä varmasti yritetään heti alkuun saada vastustajan pakeille fiilis, että tulemme niin kovaa kuin pystymme, ja heidän on vaikea avata peliä, Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu ennakoi lauantain peliä Jokereiden tiedotteessa.

– Jos ja kun pystytään pitämään heidät lauantaina ilman maaleja ja puolustetaan hyvin, se on niin saletisti heillä takaraivossa, että hemmetti, emme kotona seitsemässä erässä saaneet kuin yhden maalin, että tähänkö tämä kaatuu, Joensuu sanoi.

Jokereilla tilanne on henkisesti helpompi. Se voi asettua kiusaajan ja altavastaajan rooliin, missä se onnistui jo Moskovassa viidennessä pelissä.

– Meillä ei ole muuta kuin voitettavaa, sillä häviöt olemme jo ottaneet ja olemme niin lähellä tippumista. Mutta ei sitä kannata miettiä. Pitää vaan nauttia, että saatiin tämä kuudes peli, Joensuu pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle