"Kurkunleikkaaja" Skudran Torpedo nälkäisenä Ilmalaan

KHL / Ennakko
Kiivasluontoinen Peteris Skudra saapuu jälleen Helsinkiin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Piristynyt Jokerit saa maanantai-iltana kovan haasteen, kun loukkaantumissumasta huolimatta hyvin pelannut Torpedo Nižni Novgorodista saapuu Helsinkiin. Tunnetta ottelusta ei puutu, sillä vierasjoukkueen valmentaja Peteris Skudra on kotiyleisölle jopa Ilja Kovaltšukia suurempi inhokki.

Kuumaverisen Peteris Skudran luotsaamasta Torpedo Nižni Novgorodista on muodostunut Jokereille kiihkeä tanssipari KHL:ssä. Jokerit ja Torpedo pelasivat viime keväänä kuusi kuumaa pudotuspeliottelua, jotka synnyttivät koko liigaan uuden tulisen taisteluparin.

Torpedoa neljättä kautta luotsavaa voitontahtoinen Skudra elää otteluissa koko sielullaan. Latvialaisvalmentaja riehui viime kaudella Helsingissä suihkukomennuksen arvoisesti ja otti kotiareenallaan voimakkaasti yhteen Jesse Joensuun kanssa.

– Hän saattaa suuttua meille tai tuomareille, mutta se saa meidät hereille. Hän huutaa vähemmän, kun pelaamme niin hyvin kuin pystymme, Torpedon latvialaistähti Kaspars Daugavins kertoi.

Tällä kaudella mikään ei ole muuttunut, sillä jo harjoituskaudella Skudra tappeli Neftehimik-valmentaja Jegveni Popikhinin kanssa kesken ottelun. Myös Torpedon pelaajat saavat kuulla kunniansa, jos peli ei kulje.

Kiivaasta luonteenlaadusta huolimatta Daugavins pitää maanmiestään erittäin hyvänä ja modernina valmentajana, joka osaa yhdistää Torpedon nuoret ja vanhemmat pelaajat oikealla tavalla.

- Hän näyttää välillä hullulta penkillä, mutta saa homman hoidettua. Hän saa meistä kaiken irti, siksi hän saa pitää työnsä, Daugavins kommentoi.

Paluu Helsinkiin ja viime kevään pudotuspelitunnelmiin herättää koko Torpedon joukkueessa lämpimiä muistoja.

– Puhuimme jätkien kanssa, että tuntuu kuin pudotuspelit eivät olisi päättyneetkään. Tuntuu kuin palaisimme takaisin kevään pudotuspeleihin. Jopa sää on aika samanlainen, Torpedon 28-vuotias ykköshyökkääjä Daugavins sanoi sunnuntaina helsinkiläishotellin aulassa.

– Välillemme on muodostunut iso taistelu. Jokerit on yksi sarjan parhaista ja lisäksi Suomen ja Venäjän välillä on aina pieni taistelu. Totta kai he haluavat myös kuitata aiemmat tappiot ja voittaa meidät, Daugavins sanoi viitaten myös Torpedon alkukauden 3–1-kotivoittoon Jokereista.

Piristynyt Jokerit

Torpedo Nižni Novgorod on pelannut suorastaan erinomaisen kauden. Joukkue porskuttaa KHL:n läntisessä konferenssissa sijalla kolme, ja tulos on jopa häkellyttävän hyvä huomioiden joukkueen loukkaantumissuman. Puolutuspäästä loukkaantuneina ovat olleet Artjom AljajevAleksei Pepeljajev ja Ivan Višnevski, jotka kaikki olisivat normaalisti kuuden pelaavan puolustajan joukossa.

Kärkihyökkääjistä sairastupaa miehittävät tehohyökkääjät Aleksandr Frolov ja Vladimir Galuzin. Skudran miehistö ei ole jäänyt loukkaantumisia murhehtimaan, vaan viidestä viime ottelusta Torpedo on voittanut peräti neljä.

Jokerit on puolestaan kaikkein pahimman loukkaantumissumansa selvittänyt, kun esimerkiksi Peter Regin ja Oliver Lauridsen palasivat kaukaloon. Loukkaantuneina ovat ainakin pitkäaikaispotilaat Masi Marjamäki ja Pekka Jormakka. Jokereiden alkukausi on ollut todella vaikea, ja joukkue on konferenssin sarjataulukossa sijalla yhdeksän.

Samalla on kuitenkin huomioitava, että joukkueen peli on parantanut. Eniten parantanut on epäilemättä hyökkääjä Brian O'Neill, jonka itseluottamus tuntui jo olevan mennyttä. Pari onnistumista avasi kuitenkin Pandoran lippaan, ja O'Neill on tehnyt viimeiseen kolmeen peliin neljä maalia.

Jukka Jalonen puhui edellisten kotipelien jälkeen itseluottamuksen merkityksestä hyökkäyspelaamisessa. O'Neillin esimerkki on näyttänyt, että pari onnistumista voi kääntää suunnan.

Jokerit otti vierasreissullaan tärkeän voiton Moskovan TsSKA:sta viime tiistaina, mutta edellinen peli torstaina Severstal Tšerepovetsin vieraana päättyi jatkoaikatappioon, joten helsinkiläisten otteet heilahtelevat edelleen paljon.

Todennäköistä on, että maanantaina Torpedo-ottelussa nähdään kiivasta ja tunteikasta jääkiekkoa.

– Myös fanit muistavat taatusti viime kauden jännitteet. Helsingissä on aina hauska pelata, täällä on paljon kannattajia ja ääntä. Odotan kunnon pudotuspelikiekkoa, Torpedon Daugavins tunnelmoi.

Lähde: Jokereiden mediaennakko

» Lähetä palautetta toimitukselle