Jokereiden kotiotteluiden sarja päättyy, miten käy voittoputken?

KHL / Ennakko
Sami Lepistö valittiin KHL:n viikon parhaaksi pakiksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi syyskuun tappioitta, ja seilaa peräti yhdeksän pelin voittoputkessa. Tiistai-iltana joukkue päättää kuuden kotiottelun sarjansa, kun vieraaksi saapuu Torpedo Nižni Novgorod.

Jokerit seilaa tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Vieraskiertueelta alkanut voittokulku on jatkunut kotikaukalossa. Joukkueen ja yksilöiden vireet ovat ruokkineet toisiaan, ja tästä on tullut myös tunnustusta. Viime viikolla KHL valitsi Jokereista Sami Lepistön viikon puolustajaksi ja Eeli Tolvanen nimitettiin sekä viikon hyökkääjäksi että tulokkaaksi.

Helsinkiläisten edellinen peli sunnuntaina ei ollut mikään riemuparaati, mutta joukkue pystyi heikosta alusta ja hieman uneliaasta ilmeestä huolimatta kääntämään voiton Severstalista.

– Tiukan paikan tullen uskomme, että taistelemme vain ne vaikeat hetket yhdessä pois, ja sitten meillä myös on jätkiä, jotka osaavat laittaa kiekon reppuun. Esimerkiksi maanantain Vitjaz-pelissä olimme 0–2-häviöllä, mutta jaksoimme painaa loppuun asti. Siinäkin pelissä oli kannaltamme kiva lopputulos, jokeripakki Tommi Kivistö mietti.

Jokerit on pelannut sarjassa vähiten otteluita, ja on osittain tästä syystä myös päästänyt vähiten maaleja. Toisaalta helsinkäiset ovat tehdyissäkin osumissa kymmenen parhaan joukossa, joten voittokulku näkyy myös näissä sarakkeissa.

– On helpompaa voittaa kaksinkamppailuja omassa päässä, kun hyökkääjältämme tulee vastustajan hyökkääjälle hyvä takapaine. Kun pelaamme hyvin viisikkona, pääsemme puolustamaan hyvillä etäisyyksillä ja vauhdeilla kamppailemaan. Kun viisikko tekee hommat hyvin, sitä kautta on puolustajallekin helpompaa, ja toisaalta hyökkääjät ovat myös valmiita ottamaan kiekkoa vastaan, Kivistö näki.

Torpedon puolustuspeli ei vuoda

Tiistai-illan vieras Torpedokin on esiintynyt alkukaudella jämäkästi. Vastustajalle inhottavasta pelityylistään tunnettu joukkue on päästänyt viidenneksi vähiten maaleja, joten tilastojen perusteella ottelusta ei ole luvassa maalijuhlaa. Seura on sarjan nollapelitilaston piikkipaikalla yhdessä Pietarin SKA:n kanssa neljällä merkinnällään. Ykkösvahdiksi nousseelle Stanislav Galimoville on näistä kirjattu kolme.

Vaikka Torpedo pelaa ajoittain ilkeää kiekkoa, ei se pahemmin istu jäähyllä. Seura on ottanut KHL:ssä viidenneksi vähiten jäähyjä. Jokereissa on sisäpiirin tietoa Torpedosta, sillä John Norman kiekkoili joukkueessa viime kaudella.

- John kertoi, että heillä on todella puolustusvoittoinen taktiikka. Siitä tulee todennäköisesti vähämaalinen peli, ja mikäli itse yhtään muistan oikein aikaisempia pelejä heitä vastaan, niin he ovat todella kova joukkue kamppailemaan. He heittävät paljon kiekkoa syvään, eivätkä juurikaan menettele sitä keskialueella. Meiltä tarvitaan tosi hyvä peli, jos haluamme voittaa, tulee varmasti kova kamppailu, Kivistö analysoi tulevaa vastustajaa.

Torpedon joukkue uusiutui kesällä roimasti, kun suurin osa runkopelaajista jätti seuran. Helsingissä riehmisistaan ja kurkunleikkauseleistään muistettu valmentaja Peteris Skudra. Latvialaisluotsi on kuitenkin saanut revittyä uudistuneesta ryhmästä paljon irti ja joukkue on läntisen konferenssin viidenteänä, vain viisi pistettä Jokereiden perässä. Otteluita venäläisjoukkueella on pelattuna toki jo kolme enemmän.

Viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä. Ainoa tappio tuli sunnuntaina Moskovan TsSKA:n vieraana, kun isännät pistivät tauluun 4-0-lukemat.

Torpedon hyökkäyksen ykkösmiehiä ovat Denis Paršin ja ykkössentterinä häärivä Skudran maamies Kaspars Daugavins. Joukkueen yläkerrassa on ollut loukkaantumishuolia, kun suureen rooliin kaavaillut Jan Mursak ja Sergei Kostitsin ovat olleet sivussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle